Ce sunt pariurile 1, X, 2 (solisti sau rezultat final)

Ce sunt pariurile 1, X, 2 ( solisti sau rezultat final) și la ce case de pariuri le poți plasa?

  • Pariurile de tipul 1, X sau 2 sunt cunoscute și sub numele de pariu pe soliști si sunt cele mai cunoscute tipuri de pariuri si cele mai jucate de pariori.
  • Termenul “solist” în pariuri sportive înseamnă că pariul respectiv nu poate avea două sau mai multe opțiuni dintr-un singur meci. Pentru a exemplifica, când definim un pariul tip solist ne referim la 3 variante: 1 (victoria echipei gazdă), X (rezultat de egalitate) sau 2 (victoria echipei oaspete). Asta dacă avem în vedere majoritatea sporturilor de echipă, acolo unde un meci se poate încheia la egalitate în timp regulamentar.

Afla si alti termeni de la pariuri:

Cum funcționează pariul pe soliști?

Cu rare excepții, despre care vom aminti ceva mai jos, pariul pe soliști este prezent în oferta de pariuri a fiecărui meci. Acesta se găsește în dreptul meciului respectiv. Dacă vei selecta acel meci, vei observa că tipul de pariu care se găsește în fruntea listei este cel pe rezultatul final. 

Să ne îndreptăm acum atenția asupra unui sport care are meciuri ce se pot încheia la egalitate în timp regulamentar. Exemplu de astfel de sporturi sunt: fotbalul, handbalul, hocheiul pe gheață etc.. Avem, în aceste cazuri, 3 tipuri de soliști, după cum am explicat mai sus: 1 – victoria echipei gazdă, X – rezultat de egalitate și 2 – victoria echipei oaspete.

Dacă alegem, în schimb, un sport în care partidele nu se pot încheia la egalitate în timp regulamentar, avem la dispoziție două opțiuni. Este vorba de 1 – victoria echipei/jucătorului gazdă și 2 – victoria echipei/jucătorului oaspete. În cazul în care partida se dispută pe teren neutru, cum este în cazul tenisului, gazdă este jucătorul trecut primul în duel de către casa de pariuri. Pentru a plasa acest tip de pariu pe bilet, pur și simplu selectăm varianta pe care o considerăm câștigătoare. 

Care sunt meciurile care nu oferă pariuri pe soliști?

Spuneam mai sus că opțiunea de solist o poți găsi la aproape orice meci. Există însă și excepții care, este adevărat, apar rar. Acestea se întâlnesc mai des la volei, chiar și baschet, mai puțin la fotbal. Vizează meciurile din campionate modeste în care o echipă este favorită netă. Astfel, cota reală a acesteia ar fi mai mică de 1.01. În aceste cazuri, casa de pariuri consideră că nu mai are rost să ofere cote pentru rezultatul final. Vom vedea, în general, doar cotele pentru handicap asiatic și pentru opțiunea under/over la puncte.

Alternative pentru pariurile pe soliști

Dacă ai ajuns la concluzia că un anumit pariu pe rezultatul final este prea riscant, avem câteva alternative. Sigur, în aceste cazuri cota va fi ceva mai mică, însă tipul de pariu este aproximativ același.

Este un tip de pariu foarte asemănător cu pariul pe soliști. Avantajul aici, dacă vorbim de fotbal, este că riscul ca tu să pierzi pariul devine de 33%. Asta deoarece în cazul în care meciul se va încheia cu un rezultat de egalitate ți se va rambursa miza. La toate casele online vei găsi acest tip de pariu.

  • Șansă dublă

Ca în cazul DNB, aici vei avea, de asemenea, un risc de 33% ca pariul să fie pierzător. Opțiunea “Șansă dublă” se găsește la oricare casă de pariuri și îți propune, practic, două rezultate finale într-un singur pariu. Cea mai populară variantă de “Șansă dublă” folosită este 1X. Asta înseamnă că echipa gazdă va câștiga la final sau că se va înregistra un rezultat de egalitate. Există însă și alte variante de pariuri, cum ar fi X2 (pierzi dacă gazdele câștigă) sau 1 2 (pierzi dacă va avea loc o remiză). 

  • Alegere între rezultatul final și altă opțiune

Sunt câteva case online ce prezintă pariuri multiple pentru meciuri importante. Astfel de pariuri pot fi: rezultat final sau over/under X.5 goluri, respectiv rezultat final sau ambele echipe înscriu/nu înscriu. Prin urmare, dacă echipa gazdă pierde cu 0-2, dar tu ai pus pariul conform căruia echipa gazdă va învinge sau vor fi marcate sub 2.5 goluri, pariul va fi câștigător. La fel se va întâmpla și dacă ai mizat că echipa gazdă va învinge sau că nu vor înscrie ambele echipe.

Alternative pariuri pe solisti
  • Pauză sau final

Este un tip de pariu avut de câteva case online. Dacă ai plasat la această opțiune pe echipa gazdă, iar ea a remizat, însă a condus la pauză, pariul va fi câștigător. Spre deosebire de tipurile de pariu de mai sus, cota la victorie pentru echipa favorită la opțiunea “pauză sau final” nu este cu mult mai mică față de victoria solistă a favoritei.

  • Câștigă oricare repriză

Pentru că o echipa să câștige un meci, trebuie ca această să câștige cel puțin o repriză. Așadar, vorbim de o altă alternativă a pariului pe soliști. Tipul de pariu poate fi câștigat încă de la pauză. Pentru asta trebuie ca la finalul primei reprize să se înregistreze rezultatul pe care ai mizat (1,X sau 2).

Avantaje și dezavantaje ale pariurilor pe 1, X, 2

Ce avantaje are pariul pe soliști?

1. Unul dintre cele mai mari avantaje al acestui tip de pariu îl constă acela că îl poți contra cu rezultatul final opus al aceluiași meci. Spre exemplu, dacă ai plasat un bilet și ai rămas într-un singur meci pe care ai plasat că o anumită echipă va câștiga, îți poți asigura câștigul plasând un pariu simplu conform căruia echipa adversă se va impune. 

În cazul unui meci de fotbal, unde există și varianta unui rezultat de egalitate, te poți acoperi altcumva. Dacă vorbim de o ofertă modestă, în care nu există posibilitatea de a paria pe șansă dublă, poți plasa două pariuri. Astfel, dacă pe bilet ai plasat că echipa gazdă va câștiga, poți pune nu una, ci două contre. Pe un prim pariu plasează că meciul respectiv se va termina cu un rezulat de egalitate, iar pe al doilea pariu că echipa oaspete va câștiga. Bineînțeles, mizele trebuie ajustate, astfel încât să generezi profit indiferent de rezultatul meciului.

2. De un alt avantaj poți profita doar la anumite case de pariuri. Acestea prezintă multe promoții  care vizează rezultatul final. Cele mai multe dintre ele se referă la diferența de scor pe care o are o anumită echipa/un anumit jucător în meci. Spre exemplu, dacă tu ai mizat înainte de startul meciului pe un meci de fotbal că echipa gazdă va câștiga, pariul va fi câștigător dacă acea echipa va conduce la un moment dat la două goluri diferență. 

Avans de 2 goluri Betano

Nu contează care va fi rezultatul final; câștigul îți va fi acordat pe loc. Sigur, promoția nu se aplică pentru toate meciurile din ofertă, ci doar pentru cele mai importante.

Un alt exemplu vine din tenis. Dacă primul set al unui meci de tenis se va încheia cu 6-0 sau 6-1 pentru jucătorul ales de tine că se va impune, vei câștiga pariul indiferent de scorul final al meciului. Deocamdată nu sunt multe casele de pariuri care prezintă astfel de promoții. Sperăm însă că numărul lor va crește în viitorul apropiat. 

3. Un alt avantaj îl reprezintă acela că la multe case de pariuri poți efectua Cash Out în cazul parierii pe soliști. Nu puține sunt opțiunile la care casele de pariuri nu te lasă să dai Cash Out. Asta, în special dacă vorbim de case de mâna a doua. Din fericire însă, dacă pariezi pe soliști, ai opțiunea imediată de a retrage câștigul acumulat până în acel moment. 

De menționat că, dacă vorbim de un meci live și se întâmplă un eveniment ce poate schimba cursul jocului, opțiunea de Cash Out va fi blocată. Se va debloca însă în scurt timp, iar atunci poți apăsa butonul de Cash Out, care îți va trimite instant în cont întreg câștigul din acel moment.

Profita de optiunea Cash Out

Ce dezavantaje are pariul pe soliști?

1. Marele dezavantaj al acestui tip de pariu apare în special la fotbal și la hochei pe gheață, chiar și la fotbal în sală. În general, aici se înscriu puține goluri, iar posibilitatea ca un meci să se încheie la egalitate este mare. Astfel, avem 33% șanse de câștig pentru orice rezultat final am plasa, fie că vorbim de 1, X sau 2. 

Prin urmare, șansele de a câștiga devin mai mici decât dacă am miza pe victoria gazdelor pe un meci de handbal, să spunem. Sigur că și în acest sport un meci se poate încheia la egalitate. Probabilitatea este însă destul de mică, întrucât într-un meci de handbal se înscriu multe goluri. Astfel, la handbal avem șanse apropiate de 50% ca echipa pe care am mizat să câștige.

2. Spre deosebire de alte tipuri de pariuri, aici trebuie să aștepți fluierul final pentru a avea siguranța că pariul tău este câștigător. Aici nu ne referim la meciurile pe care anumite case online le dau câștigătoare instant dacă o anumită echipă conduce detașat. Astfel, vei tresări pe final de meci la fiecare fază periculoasă/puncte marcate de echipa împotriva căreia ai pariat. Fiindcă de multe ori pe final de meci echipa condusă va forța, în special dacă diferența este una mică.

Strategii de pariere care folosesc opțiunea de pariu 1, X, 2

Șirul lui Fibonacci

Pentru a aplica această strategie cu succes ai nevoie de o cotă totală minimă de 3.00. Aceasta poate fi obținută prin plasarea unui rezultat de egalitate la fotbal. Sunt câteva site-uri de specialitate la care poți consulta gratuit ce echipe de fotbal au cel mai mare număr de remize la rând. Șirul lui Fibonacci înseamnă ca numărul următor din șir să fie suma celor două numere de dinainte. Exemplu de șir al lui Fibonacci: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55 etc..

Alternativ, poți opta pentru o etapă dintr-un campionat la care meciurile să nu se suprapună. Aparent, este greu să nimerești un rezultat de egalitate într-un meci. Probabilitatea este una destul de mare însă ca într-o etapă în care ai 8-10 meciuri să apară și un rezultat de egalitate. Spre exemplu, în acest sezon regulat al Superligii din România, unul în care meciurile au început la ore diferite, în toate cele 30 etape se înregistra cel puțin un rezultat de egalitate.

Folosirea opțiunii pe bilete cu mai multe selecții

În acest caz, aș recomanda plasarea de pariuri pe meciuri în care există o favorită certă. Dacă te-ai orienta și spre un alt sport decât fotbalul sau hocheiul pe gheață ar fi foarte bine. Asta deoarece, după cum am explicat mai sus, aceste sporturi au meciuri cu o șansă de 33% de reușită pentru oricare dintre rezultatele finale.

Astfel, poți alege 4 meciuri din volei, spre exemplu, la care favorita are cota 1.2. În acest fel, vei alcătui o cotă finală de aproximativ 2.00, care ar trebui să fie suficientă. Un parior profesionist nu vizează cote totale mari pe bilete cu mai multe selecții, deoarece știe că acestea vor ieși destul de rar. Alege cote totale mai mici și vei genera profit pe termen lung.

Case de pariuri sportive online care oferă opțiunea pariurilor pe soliști

Case de pariuri sportive online recomandate

  • Betano 
777 Rotiri Gratuite la Shining Crown

Cu o ofertă de pariuri bogată, foarte multe promoții, transmisiuni în direct și multe altele, Betano pare casa de pariuri căreia nu-i poți reproșa nimic. Aici găseșți și funcții care te pot ajută, însă și o aplicație de mobil ce o poți descărca. Betano te așteaptă și cu un bonus de înregistrare în valoare de 500 lei.

Având o oferta bogată, la Betano vei găsi și alternative pentru rezultatul final, în special în oferta de fotbal. Ne referim la pariurile “Pauză sau final”, “Niciun pariu pe egal” (DNB); “Rezultat final sau total goluri”, “Rezultat final sau ambele echipe înscriu”, “Câștigă oricare repriză”, respectiv “Șansă dublă”. Betano prezintă promoții ce vizează rezultatul final pentru meciuri de fotbal, tenis, baschet, handbal, volei, baseball, hochei pe gheață și fotbal american. 

  • Superbet
301 Rotiri Gratuite la 20 Dazzling Hot

Avem aici un bonus de înregistrare care poate ajunge la suma de 500 lei în urma primelor 3 depuneri. La Superbet găsim o aplicație de mobil intuitivă, multe promoții, dar și o ofertă bogată de pariuri. În ultimul timp aici și-au făcut loc și transmisiunile în direct. 

În afara pariului tip solist, la Superbet mai putem paria pe Șansă Dublă, Pauză sau Final, Câștigă oricare repriză, respectiv Egal – Pariul se rambursează. De asemenea, la meciuri importante avem parte și de “Rezultat final și număr goluri”, dar și “Rezultat final și oricare echipă nu primește gol”. La Superbet ai promoții pentru fotbal, tenis, baschet și handbal dacă vei paria pe rezultatul final. 

  • Unibet

Unibet este o altă casă de pariuri care ne așteaptă cu un bonus maxim de 500 lei la înregistrare. Doar că de această dată vorbim de un pariu fără risc în valoare de 500 lei. La acest bonus se adaugă freebeturi totale de 50 lei, însă și 300 rotiri gratuite. Un pariu fără risc se acordă doar în cazul în care primul tău pariu la acea casă, plasat din banii tăi, va fi necâștigător.

Unibet prezintă și aplicație de mobil, însă și transmisiuni în direct. În afara pariului pe soliști, Unibet prezintă și alternative. Este vorba despre pariul Șansă Dublă, respectiv 1 2 (mizele vor fi returnate dacă se termină egal).

  • 888sport
25 lei gratis la înregistrare

888Sport are o oferta bogată, prezentând și ea o aplicație de mobil destul de atrăgătoare. Vine cu un bonus de înregistrare în valoare maximă de 500 lei. La acesta se adaugă 40 rotiri gratuite.

Beneficiază de un program de recompense, fiecare acțiune întreprinsă pe site putându-ți adaugă puncte. Ulterior, aceste puncte pot fi schimbate în mai multe recompense, inclusiv în bani. Aici alternativele pentru pariul pe rezultat final sunt: Șansă Dublă, Egal pariu rambursat, respectiv Câștigă cel puțin una dintre reprize. 

  • Winbet
100 Rotiri Gratuite la Spirit of Adventure

Dispune de funcția Bet Mentor, care ne poate inspira la plasarea unui bilet. De asemenea, oferta de pariuri este foarte bogată. Winbet oferă și aplicație de mobil, însă nu și pentru telefoanele cu sistem Android. Ne așteaptă cu un bonus de înregistrare de maxim 180 lei, bani oferiți sub formă de freebet în urma primelor 3 depuneri. 

În plus, poți primi și un freebet de 20 lei fără depunere și fără rulaj. Acest bonus fără depunere trebuie luat înainte de efectuarea primului depozit. Pentru a-l primi, încarcă o poză a cărții tale de identitate în secțiunea “Profilul meu”. 

Ca alternative pentru parierea pe soliști, la Winbet poți miza pe: Șansă Dublă, Victorie (DNB), Prima repriză sau rezultat final, Să câștige oricare dintre reprize. De asemenea, putem miza pe Rezultat final&total goluri, respectiv Rezultat final&ambele echipe marchează/nu marchează. În caz că pariezi pe rezultatul final, Winbet îți oferă promoții pentru meciuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, volei și hochei pe gheață.

Concluzii și sfaturi finale

Opțiunea de pariu solist se găsește la toate casele de pariuri din Romania, în fruntea listei. Există și alternative la această opțiune, dacă ți se pare că aceasta este prea riscant de pariat. Dacă pariezi ca o echipă dintr-un campionat important, nu neapărat de fotbal, va câștiga meciul, te sfătuiesc să nu o faci la orice casă de pariuri. Întâi caută să vezi dacă nu există o casă care aplică un avantaj pentru pariul tău. De exemplu, echipa să câștige automat dacă va conduce la o diferență de două goluri.

De asemenea, o strategie destul de bună ce vizează parierea pe rezultatul final mi se pare Șirul lui Fibonacci. Concret, aici vei paria pe un meci că se va încheia la egalitate. Pentru această strategie propun să te orientezi către un campionat în care meciurile să nu se suprapună.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite