Ce înseamnă DNB la pariuri -Draw No Bet – Egal pariul se rambursează

Ce înseamnă DNB la pariuri – Definiție și denumiri alternative

Casele de pariuri online, mai ales cele ce dispun și de agenții stradale, folosesc multe acronime pentru a exprima un pariu. Acum lista acronimelor s-a mai redus, însă în trecut erau destule. Mulți pariori nu înțelegeau acele prescurtari și de aceea evitau respectivele case de pariuri sportive. Aici la noi pe site vei afla ce inseamna acest termen din ghidul nostru pentru pariori.

DNB inseamna:

 • Draw no Bet
 • Nici un pariu pe egal
 • Victorie fara egal
 • Egal – Pariul se ramburseaza

Unul dintre acesti termeni este DNB, folosit în special la pariurile pe fotbal. DNB este prescurtarea de la Draw No Bet, care înseamnă “Niciun pariu la egal”. Cu alte cuvinte, dacă vei miza pe acest pont, iar meciul se termină la egalitate, vei primi miza înapoi. La unele case mai poți întâlni o variantă, în afară de DNB, care înseamnă același lucru. Este vorba de Handicap Asiatic (0).

Iti recomandam sa citesti si:

Nu la toate casele de pariuri vei găsi formularea DNB pentru acest pariu. La unele vei găsi denumirea pur românească și anume “Niciun pariu pe egal”. Altele denumesc această opțiune de pariu “Victorie DNB”, “Victorie fără egal”, “Egal-pariul se rambursează”, “Ramburs la egal” etc..

Cum funcționează Draw No Bet?

Este adevărat, dacă vei alege Draw No Bet vei avea cote mai mici decât pentru rezultatul final al unui meci. Asta întrucât și riscul de a pierde pariul este mai mic. Folosind acest tip de pariu ai, practic, 66% șanse de a nu pierde pariul. Dacă ai plasa un pariu pe rezultatul final, ai avea 66% șanse ca el să fie pierzător.

ce inseamna DNB

Spre exemplu, în meciul dintre FCSB și Rapid, echipa gazdă are cota 1.8 la victorie. Cota pentru egal este 3.3, iar o victorie pentru echipa oaspete este 4.1. Cota pentru DNB 1 va fi 1.26. Cota pentru DNB 2 este 2.87. Dacă veți continua să lecturati articolul, veți afla și care a fost formula matematică pentru aceste rezultate.

Avantaje și dezavantaje ale pariului Draw No Bet

Ce avantaje are pariul Draw No Bet?

Marele avantaj al acestui pariu, după cum aminteam mai sus, este că șansele ca tu să nu pierzi sunt de 66%. Astfel, vei avea 33% șanse de câștig, 33% risc de pierdere și 33% șansă de a ți se rambursa miza. Aceasta va fi rambursată dacă meciul se termină la egalitate.

Astfel, riscul ca tu să pierzi este mai mic. Spre exemplu, dacă echipa gazdă pe care ai pariat este condusă cu 0-1 în minutul 80, ai nevoie doar de un gol marcat de echipa pe care ai mizat. Dacă pariai simplu că gazdele vor câștiga meciul, ar fi fost mult mai dificil ca echipa condusă să marcheze două goluri într-un sfert de ora, cu tot cu prelungiri.  

Ce dezavantaje are pariul Draw No Bet?

Un risc mai mic înseamnă, în general la pariuri, cote mai mici. Este și cazul pariului tip DNB. Având 66% șanse ca tu să nu pierzi acel pariu, față de 33% șanse de câștig, câte sunt în cazul rezultatului final, este firesc ca și cotele pentru tipul de pariu DNB să fie mai mici.

De asemenea, în cazul în care ai această opțiune pe un bilet la pariuri și ți-a mai rămas doar acest pariu, este probabil să vrei să dai Cash Out. În cazul în care opțiunea de Cash Out nu este disponibilă vei vrea, probabil, să pui o contră pentru acel pariu. Pentru a câștiga indiferent de rezultat în cazul în care ai pe bilet tipul de pariu DNB 1, ar trebui să plasezi o contră X2 șansă dublă. Iar cota pentru această contră ar fi mai mică. 

Sigur, în funcție de potențialul câștig de pe bilet, poți risca mai mult și să plasezi o contră doar pe rezultatul final (2). Doar că în caz de egalitate la acel meci, nu vei câștiga nici într-o parte, nici în alta. Mai mult, contra va fi pierdută. După cum spuneam însă, depinde de potențialul câștig de pe bilet dacă merită sau nu riscată această contră la solist.

Strategii de pariuri care folosesc opțiunea Draw No Bet

Folosește DNB în bilete cu mai multe selecții

Una dintre strategiile care pot fi profitabile pe termen lung o reprezintă alcătuirea unui bilet care să conțină numai selecții tip “draw no bet”. Ideal ar fi să plasezi acest pariu pe echipa favorită. Cota este una mică, însă pe termen lung vei ieși mai câștigat dacă vei paria pe echipele favorite.

Să nu uităm că ai 66% șanse de a nu pierde acest tip de pariu. Dacă vei alcătui un bilet cu 7-8 pariuri tip “draw no bet” și dacă vei avea și inspirație, cu siguranță îți vei dubla miza cel puțîn. Poate pe termen scurt asta nu pare ceva extraordinar, însă pe termen lung te asigur că este. Iar pariorii profesioniști vizează profitul pe termen lung, nu neapărat cel pe termen scurt.

Folosește DNB la pariurile live, când o echipă are avantaj de un gol

O strategie mai puțin întâlnită, dar care are șanse mari de reușită, este aceea de a folosi live acest tip de pariu. Astfel, dacă gazdele conduc la o diferența de un gol, plasează pariul tip DNB (1) sau handicap asiatic (0). Astfel, dacă meciul se va încheia la egalitate vei primi miza înapoi. Problema este că nu se găsește des un astfel de pariu în cazul pariurilor live. 

Folosește DNB cu strategii de pariere

Am văzut mulți pariori care foloseau diverse strategii când alegeau să plaseze acest pariu. Multe strategii erau cele de tip “Easy Money” sau, dacă ar fi să folosim un termen din poker, acesta ar fi “All in”. Strategia Easy Money implică mizarea întregului câștig de la pasul anterior pe o cotă, în general, destul de mică. În cazul în care găsești ofertantă această abordare, te sfătuim să alegi o partidă de fotbal în care favorita să aibă cota maximă 1.5. Și mai benefic ar fi ca această echipa să joace pe teren propriu. 

În cazul în care preferi să pariezi bilete cu mai multe selecții, te sfătuim să abordezi strategia Martingale. Aceasta presupune dublarea mizei în cazul unui pariu necâștigător, dar și o cotă totală de cel puțin 2.00 pe bilet. Această cotă se poate alcătui din 4-6 pariuri tip draw no bet. Presupunând că vor exista meciuri care se vor încheia la egalitate, primind, astfel, cota 1.00 pentru respectivele meciuri, îți sugerăm ca pe bilet să ai 7 sau mai multe selecții. Sigur, în acest caz și riscul de a avea un bilet necâștigător crește.

Case de pariuri sportive online care oferă opțiunea Draw No Bet

Case de pariuri sportive online recomandate

 • Betano

24 RON Pariu Gratuit FARA DEPUNERE

COD PROMO: RO24

În cazul multor pariori, prima casă de pariuri online care le vine în minte este Betano. Aceasta are o ofertă foarte bogată, multe transmisiuni în direct și funcții destul de utile care vin în ajutorul pariorului. De asemenea, aplicația Betano este și ea ușor de folosit, putând găsi destul de repede meciul care te interesează.

Bonusul de bun venit la Betano este de maxim 500 RON. Condițiile de rulaj sunt și ele destul de permisive. La aceasta casă vei găsi opțiunea “draw no bet” sub denumirea “Niciun pariu pe egal”. Vei găsi opțiunea nu doar la meciurile din fotbal, ci și la cele din handbal sau hochei pe gheață. 

 • Superbet

222 Rotiri Gratuite & 80 RON Pariu Gratuit

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

Are o ofertă destul de bogată, la care se adaugă o aplicație atractivă de mobil, plus alte promoții și unelte ajutătoare pentru pariori. Să menționăm însă și bonusul de bun venit de maxim 500 lei, lucru care face Superbet una dintre casele de pariuri la care merită să îți creezi cont.

Bonusul de bun venit este acordat pentru primele 3 depozite. Condițiile de rulaj sunt destul de lejere. La Superbet găsești opțiunea “draw no bet” sub denumirea “Egal – pariul se rambursează (DNB)”. O poți găsi și la partidele importante din hochei pe gheață.

 • Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash & 50 RON gratuiti

Beneficiază atât de aplicație de pariuri, de cazino, dar și de poker. Oferta de pariuri este și ea foarte bogată, una care include multe transmisiuni live. Bonusul de bun venit este un pariu fără risc de maxim 500 lei. În vara anului 2024, Unibet oferă la înregistrare și un freebet de 50 lei, la care se adaugă 300 rotiri gratuite.

Ce înseamnă pariu fără risc? Dacă primul tău pariu plasat la Unibet pe bani reali este necâștigător, Unibet îți rambursează miza, până la 500 lei. La Unibet vei găsi opțiunea “draw no bet” sub denumirea “1 2 mizele vor fi returnate dacă se termină egal”. Aceasta se întâlnește și la handbal, dar și la hochei pe gheață.

 • 888sport
25 lei Bonus Free Play

Și la această casă de pariuri ai un bonus de bun venit de maxim 500 lei, la care se adaugă 40 rotiri gratuite. A început, în ultimul timp, să prezinte promoții destul de interesante. Oferta de pariuri este una bogată. Bineînțeles, nu lipsește aplicația de mobil. La 888sport opțiunea “draw no bet” poartă denumirea “Egal – pariu rambursat”. O poți plasa pe bilet atât la meciurile de fotbal, cât și la cele de handbal. 

 • Winbet

200 Rotiri Gratuite & 20 RON pariu gratuit

Aplicația de mobil poate fi instalată, însă nu și de pe telefoane cu sistem Android. Oferta de pariuri este una cuprinzătoare, iar ca bonus de bun venit putem obține 180 lei la primele 3 depuneri. Opțiunea “draw no bet” poate fi găsită aici sub denumirea “Victorie”. De asemenea, la Winbet poți opta și pentru rambursarea pariului în cazul victoriei unei echipe. Opțiunea se numește “Echipa gazdă – pariu nul”, respectiv “Echipa oaspete – pariu nul”. 

 • Netbet

Este o casă de pariuri care îți acordă ca bonus de bun venit un pariu fără risc în valoare de 500 lei. Asta înseamnă că dacă primul tău pariu plasat din banii tăi va fi necâștigător, vei primi întreaga miză înapoi. Aceasta se va acorda sub formă de freebet. 

Netbet are și ea aplicație de mobil, dar și funcții utile pentru pariori. Această casă de pariuri se remarcă la capitolul promoții, oferind câteva care durează întreg anul. Multe dintre ele sunt destul de tentante. Aici vei găsi tipul de pariu draw no bet denumit “Ramburs la egal”. De punctat că la hochei pe gheață pariul echivalent este cel denumit “Handicap (0)”.

 • Mozzartbet

Aici poți primi un bonus de bun venit de 1 750 lei pentru primele 3 depuneri. Astfel, la prima depunere poți lua 50% până la 250 lei, la a doua 100% până la 500 lei, iar la a treia 200% până la 1 000 lei. Rulajul poate fi efectuat nu numai la pariurile sportive, ci și la jocurile de loto sau la cele virtuale.

Și Mozzartbet beneficiază de aplicație pe telefon, însă doar pe cele cu sistem Android. Aici opțiunea draw no bet se găsește sub denumirea “Winner”. Nu te îngrijora dacă unele denumiri ale opțiunilor de pariu de la Mozzartbet nu îți sunt cunoscute. Acestea îți sunt explicate când treci cursorul peste cotă sau când vei selecta opțiunea pe biletul de pariuri.  

 • Mr. Bit

Se axează mai mult pe jocuri de cazino, însă asta nu înseamnă că nu are o ofertă bogată și în ceea ce privește pariurile sportive. Bonusul de înregistrare vine sub forma unui freebet, în valoare maximă de 200 lei. La Mr.Bit ai câteva meciuri și câteva tipuri de pariu pe care cu greu le vei găsi în altă parte. Aici ne referim în special la meciuri de volei, dar și de baschet.

Mr. Bit beneficiază și de aplicație pe telefon. Opțiunea de pariu draw no bet o vei găsi aici sub denumirea “Egal pariu nul”. O întâlnim și la handbal, dar și la hochei pe gheață. Să spunem că la Mr.Bit întâlnim și opțiunea de a ni se rambursa miza în cazul victoriei unei echipe, nu doar în caz de egal.

 • Winmasters

Aici vei primi un bonus de până la 600 lei dacă te vei înregistra folosind codul bonus “ROWB600”. Winmasters beneficiază și ea de aplicație de mobil, dar și de promoții interesante.

Opțiunea draw no bet se găsește la Winmasters sub denumirea “Egal – pariul se ramburseaza”. Îl poți găsi și ca “Handicap asiatic (0). Întâlnim acest pariu atât la handbal, cât și la hochei pe gheață. 

Unde poți plasa pariuri DNB?

În trecut acest tip de pariu nu îl intalneai prea frecvent. În acest moment însă, pariurile tip draw no bet se găsesc la cele mai importante case de pariuri licențiate în România. Multe dintre aceste case oferă pariuri tip draw no bet nu doar pe meciurile de fotbal, ci și pe cele de baschet sau de hochei pe gheață.

Calcule și conversii de cote DNB

Cât de mult scade cota dacă folosim DNB

În cazul în care favorita unei partide are o cotă mai mică de 1.8, cota la DNB va fi destul de mică. Dacă, în schimb, căutăm să plasăm cota DNB pe un outsider, care să zicem că are cota 4.00 la victorie, aceasta va fi mai mare de 2.5. Cu alte cuvinte, cota la DNB scade sau crește în mod direct proporțional cu cota la victorie a acelei echipe. 

Calculează singur dacă cota oferită de casa de pariuri online e corectă

Mai sus dădeam exemplul meciului FCSB vs Rapid și calculam cota pentru DNB pe baza unei formule matematice. Astfel, cota DNB față de victoria echipei gazdă (1 DNB) se calculează după următoarea formulă: (1 – 1/cota pentru egal) x cota gazde. Cota DNB față de victoria oaspeților (2 DNB) se calculează astfel: (1 – 1/cota pentru egal) x cota oaspeți. 

În exemplul dat, FCSB avea cota 1.8 la victorie, un egal era cotat cu 3.3, iar o victorie a Rapidului cu 4.1. Prin urmare, DNB 1 (FCSB) = 0.7 X 1.8 = 1.26 , iar DNB 2 (Rapid) = 0.7 X 4.1 = 2.87. 

Ce se întâmplă dacă ai un pariu DNB pe un bilet multiplu?

În cazul în care pe un bilet cu mai multe selecții ai un pariu tip DNB, iar acel meci se termină egal pariu va primi cota 1.00. Practic, respectivul meci nu va conta pe bilet. 

Nu sunt puține casele de pariuri care oferă bonusuri pentru bilete câștigătoare cu un număr de selecții. În acest caz, procentajul acordat nu va lua la socoteală și meciul pentru care s-a acordat cota 1.00. Spre exemplu, dacă ai un bilet format din 7 evenimente, iar unui eveniment i s-a acordat cota 1.00, nu vei primi bonusul corespunzător unui bilet cu 7 evenimente, ci unuia cu 6 evenimente. 

Concluzii și sfaturi finale

Pariul tip DNB se găsește la toate casele de pariuri online importante. Pentru acest tip de pariu mizele vor fi returnate în cazul unui rezultat de egalitate. Este adevărat, cota este mai mică decât cea pentru rezultatul final, însă și riscurile de a pierde pariul sunt mai mici. Concret, dacă mizezi pe un astfel de pariu, riscul ca acesta să nu fie câștigător este de doar 33%.

În cazul în care sunteți adeptul unui astfel de tip de pariu, vă sfătuim să plasați pariul în care să nu pierdeți decât dacă va câștiga echipa cotată cu șansa a doua. Cota pentru această opțiune este destul de mică, însă, pe termen lung, aceasta se va dovedi o strategie eficientă.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON