Ce înseamnă handicap la pariuri?

Ce înseamnă handicap la pariuri?

Ofertele caselor de pariuri online au devenit tot mai vaste, iar piețele de pariere se diversifică pe an ce trece. Dacă la începutul anilor 2000 puteam paria doar soliste și eventual goluri, ei bine, acum avem sute de alegeri. De la interval de goluri, la cornere, handicapuri, șuturi pe poartă și diverse pariuri speciale. Astăzi vom aborda Handicapul la pariuri, un termen destul de confuz pentru mulți pariori începători.

Pentru început, trebuie să lămurim faptul că există 2 categorii de handicapuri:

  • handicap european
  • handicap asiatic

Vom începe cu prima categorie, care este mult mai simplă. Handicapul european este cel comun pe care îl găsim la toate casele offline, dar și la majoritatea agențiilor de pariuri online. Există 6 variante de handicapuri europene și vom lua spre exemplu un meci fictiv: Echipa A vs Echipa B.

Ce înseamnă handicap la pariuri?

  • HANDICAP 1 – pentru a fi declarat câștigător pariul, Echipa A trebuie să câștige la minim 2 goluri diferență (spre exemplu 2-0, 3-1, 3-0 etc.)
  • HANDICAP X – pentru ca pariul să fie câștigător, echipa A are nevoie de o victorie la un gol diferență (trebuie să înțelegem că “scorul” în aceste pariuri pornește de la 1-0 pentru echipa B)
  • HANDICAP 2 – Echipa B trebuie să câștige sau să obțină o remiză. În cazul în care echipa A câștigă, pariul nostru este pierzător
  • HANDICAP 1X – Echipa A trebuie să câștige, indiferent de scor, pentru a putea fi declarat câștigător pariul.
  • HANDICAP X2 – Aici sunt șanse mai mari de câștig, fapt pentru care și cotele sunt mai mici. Pariul este pierzător doar în cazul în care echipa A câștigă la o diferență de minim 2 goluri. La un succes al acesteia la o diferență de doar un gol, la un egal sau la o victorie a Echipei B, atunci pariul este declarat câștigător.
  • HANDICAP 12 – Este ultimul și poate cel mai complicat. Există o singură variantă în care pariul este pierzător: victoria Echipei A la un gol diferență.

Ei bine, dacă am înțeles ce înseamnă handicap la pariuri în varianta europeană, haideți să trecem la cele asiatice, mult mai dificile. Diferența principală între cele două, este faptul că la cele asiatice mizele se pot returna. Acest tip de handicap îl putem găsi la mai toate agențiile de pariuri online. O agenție ce stă excelent la capitolul pariurilor de tip handicap (și nu numai) este BETANO (Licența nr. 1170664W000663 emisă de ONJN, valabilă până pe 30.01.2027).

100% BONUS la depunere 500 RON

Vom lua din nou exemplul echipelor A și B, pentru o mai bună înțelegere.

  • Handicap 0 – pariul e câștigator dacă echipa pe care ai pariat se impune. În cazul unui rezultat de egalitate, miza este returnată, iar dacă echipa adversă câștigă, pariul este pierdut.
  • Handicap 0.25 – pariul este câștigător dacă echipa pe care ai pariat se impune. În cazul remizei se returnează jumătate din miză, iar dacă echipa adversă câștigă, pariul este pierdut.
  • Handicap 0.5 – pariul este câștigător atunci când echipa pe care pariezi se impune sau face egal. Dacă echipa adversă câștigă, pariul este pierdut.
  • Handicap 0.75 – dacă echipa pe care pariezi se impune sau face egal, pariul tău este câștigător. În cazul în care pierde la un gol, ți se returnează jumătate din miză, iar dacă pierde la mai mult de un gol diferență, atunci pariul este pierzător. Acest tip de pariu e folosit de obicei la echipele mici, atunci când pornesc clar cu șansa a doua (spre exemplu Real Madrid vs Las Palmas).
  • Handicap -1 – este asemănător cu handicapul clasic. Pentru a câștiga, echipa pe care pariezi trebuie să se impună la 2 goluri. Singura diferență este faptul că dacă echipa ta câștigă doar la un gol, miza se rambursează.
  • Handicap – 1.5 – este una dintre cele mai populare linii de pariere pe piața handicapurilor asiatice. Atunci când alegi această variantă, echipa pe care pariezi trebuie să se impună la o diferență de minim 2 goluri, altfel pariul este pierdut. Vedem, așadar, că acest -1.5 este identic cu handicapul clasic, European.

Dacă reușești să îți faci o idee despre variantele de mai sus, ei bine, probabil vei înțelege orice linie alternativă de Handicap Asiatic. Există diferite piețe și cel mai probabil acestea se vor multiplica în anii ce urmează. Mai putem aminti aici și de -1.75, -2, -2.25, -2.5 etc.

La ce sporturi poți paria pe handicap?

Evident, fotbalul este principalul sport pentru care optează lumea. Ai fi surprins însă de câte variante mai există, acest tip de pariu fiind valabil pentru o gamă variată de sporturi. Așadar, dacă ai înțeles ce înseamnă Handicap la pariuri, poți lua în calcul următoarele sporturi pentru acest tip de pariuri:

  • baschet
  • tenis
  • volei
  • hochei
  • cricket
  • polo
  • rugby
  • baseball

Tenisul este un alt sport „exploatat” de către pariori pentru pariurile handicap.

Deseori, atunci când cotele sunt infime pentru soliști, pariorii decid să se îndrepte spre handicapuri la game-uri sau seturi. Baseball-ul este un alt exemplu, acolo unde handicapul se raportează la linia de „run-uri”. Aici se pariază pe diferența de run-uri dintre cele două formații.

În baschet și hochei, lucrurile sunt simple, la fel ca la fotbal. Poți paria pe diferența de puncte, respectiv goluri, la care câștigă una din cele două echipe. La fel ne putem raporta și la un sport mai puțin popular printre pariori – polo.

Ca o concluzie, handicapurile asiatice par mai dificile, însă reprezintă o variantă optimă de pariere pentru cei experimentați. Cotele sunt mult mai bune, iar variantele de rambursare constituie un avantaj important.

Dacă articolul „Ce înseamna Handicap la pariuri” te-a ajutat să înțelegi această ramură importantă a pariurilor, nu uita să îl distribui și prietenilor cu care împarți această pasiune.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON