Rafael Nadal se retrage din tenis! Legenda a anunțat unde vă disputa ultimul turneu

Rafael Nadal se retrage din tenis! Legenda a anunțat unde vă disputa ultimul turneu
Sursa foto: Rafael Nadal ( oficial Facebook)

Rafael Nadal, de 22 de ori câștigător al titlurilor de Grand Slam, a anunțat că se va retrage oficial din tenis la finalul acestui sezon. Legendarul jucător spaniol a fost afectat în ultimii ani de accidentări severe.

La vârsta de 38 de ani, Nadal va reprezenta Spania în ultima sa competiție la turneul final de Cupa Davis din noiembrie, desfășurat la Malaga. De-a lungul carierei, el a obținut 92 de titluri la simplu și deține un record remarcabil de 14 trofee la Roland Garros.

Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, a spus Nadal în materialul video postat pe plaftorma X.

Cupa Davis reprezinta ultimul dans pentru Nadal

Sunt foarte încântat de faptul că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, acolo unde voi reprezenta țara mea.Una dintre primele mele mari bucurii ca jucător profesionist a fost finala de la Sevilla din 2004. Este una dintre declaratiile oferita de Rafael Nadal in lacrimi in videoul postat pe platforma X. Acesta isi doreste sa reprezinta Spania pentru inca odata, iar acest lucru se va intampla in noiembrie in orasul Malaga.

Rafael Nadal are un palmares stelar

Rafael Nadal are un total de 1080 de victorii și 227 de înfrângeri într-o carieră care s-a desfășurat pe parcursul a 23 de ani (2001-2024). Singurul trofeu major care îi lipsește este cel de la Turneul Campionilor, unde a ajuns în finală de două ori, în 2010 și 2013, fără a reuși să câștige titlul de la finalul anului.

Ultimul său meci de simplu a fost disputat la Jocurile Olimpice, împotriva lui Novak Djokovic, în turul secund al competiției. Nadal a cedat cu 1-6, 4-6 în acel meci.

Tenismenul a reusit sa castige 112 din cele 116 meciuri disputate la Roland Garros. Putem spune ca vorbim despre un record incredibil, avand in vedere ca are 14 trofee la Roland Garros.

Acesta este de 4 ori campions US Open si a castigat de 2 ori Australian Open si Wimbledon. Rafel Nadal a reusit sa cucereasca si aurul olimpic la simplu si la dublu si a ajutat Spania sa castige de 5 ori Cupa Davis, cel mai recent fiind in 2019.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite