Ce sunt pariurile pe scor corect și cum se pun?

Ce sunt pariurile pe scor corect și cum se pun? Dacă nu ești familiarizat cu astfel de alegeri, atunci articolul următor îți va răspunde la toate întrebările.

Opțiunea “scor corect”, după cum reiese și din denumire, înseamnă a anticipa un scor cu care se va încheia un meci. Nu doar la fotbal întâlnim această opțiune, ci și la alte sporturi, cum ar fi tenis, tenis de masă, volei sau snooker. Am întâlnit chiar și o casă de pariuri care oferea pariuri pe scor corect la NBA (baschetul din SUA). Evident, cotele erau foarte mari, însă probabilitatea de câștig infimă. Asta, chiar dacă ai fi plasat pariuri pe 10 scoruri corecte, să zicem.

Iti recomandam sa citesti si:

Cum funcționează tipul de pariu “Scor Corect”?

La fel ca oricare tip de pariu, opțiunea “Scor Corect” poate fi și ea combinată pe bilet cu orice altă selecție. Dacă ne referim însă la scorurile corecte din fotbal, cota este destul de mare încât să mai riscăm un alt pariu pe bilet. Scorul corect presupune, practic, să anticipezi câte goluri va marca o echipa, dar și cealaltă, dacă ne referim la fotbal. 

În cazul voleiului, al tenisului și al tenisului de masă, trebuie să anticipăm câte seturi va câștiga fiecare dintre echipe/jucători. La snooker trebuie anticipat câte frame-uri va câștiga fiecare dintre cei doi jucători și așa mai departe.

Cum se plasează pariurile Scor Corect?

Doza de risc fiind mare la acest tip de pariu, aș recomanda ca un pariu Scor Corect să îl plasezi singur pe bilet și cu o miză mică. Sigur, în cazul anumitor sporturi, dacă o echipă/un jucător este favorit clar, poți risca și două astfel de selecții pe bilet. Alternativ, scorul corect poate fi combinat și cu alt tip de selecție. După cum veți putea descoperi în cele ce urmează, o casă de pariuri poate propune mai multe tipuri de scor corect.

Înainte de a selecta scorul corect din oferta de pariuri și de a-l plasa pe bilet, trebuie să consulți serios statisticile. Aici ne referim la scorurile înregistrate de o echipă/un jucător acasă sau pe teren propriu contra echipelor/adversarilor de același nivel cu oponentul actual.

Tipuri de scor corect

Majoritatea caselor de pariuri oferă doar un tip de scor corect și anume scor corect la final. În cazul unor meciuri mai importante însă, există case de pariuri care prezintă și altfel de tipuri de scor corect. Pe acestea le întâlnim doar la fotbal. 

Scor corect la pauză

Este un tip de scor corect mai puțin riscant decât cel de la final. Aici trebuie să anticipezi golurile marcate în prima repriză atât de formația gazdă, cât și de formația oaspete. În acest caz, ar fi bine să consulți statistica ultimelor rezultate la pauză ale echipelor în cauză.

Scor corect în repriza a doua

Este un tip de scor corect asemănător celui de care am vorbit mai sus. Acesta contorizează însă golurile marcate de gazde, dar și de oaspeți în repriza secundă. Atenție, nu ne influențează deloc la acest pariu golurile marcate în prima repriză, ci doar în repriza a doua.

Scor corect pauză/final

Un tip de scor mai riscant decât scorul corect la final îl reprezintă scorul corect pauză/final. Apare rar în ofertă și ar trebui să fii un fel de Nostradamus pentru a-l nimeri. În această situație trebuie să prezici câte goluri vor marca gazdele, dar și oaspeții atât la pauză, cât și la final. Poate fi plasat un astfel de bilet de distracție, cu o miză foarte mică. Cotele la acest tip de pariu sunt destul de mari. Poate doar asta să ne atragă să plasăm un bilet.

Scor corect multiplu

Este un tip de scor corect ceva mai rar întâlnit la casele de pariuri decât cele la care ne-am referit anterior. Acest tip de scor are 3 variante la o opțiune. Spre exemplu, o variantă este aceea că gazdele vor câștiga cu 1-0, 2-0 sau 3-0. O alta este aceea că gazdele vor câștiga cu 2-1, 3-1 sau 4-1. Altă variantă presupune că oaspeții vor câștiga cu 2-1, 3-1 sau 4-1 și așa mai departe.

Scor corect oricând

Și aceasta este o opțiune rar întâlnită, ce presupune ca un scor să se înregistreze oricând pe parcursul partidei. De exemplu, dacă alegem varianta 1-1, pentru că pariul să fie câștigător trebuie ca oricând pe parcursul partidei să se înregistreze acest scor. 

Scorecast

Ca dificultate, este un tip de pariu comparabil cu cel tip “scor corect pauză/final”. Pariul este, practic, unul compus. Pe lângă scorul final al meciului, acest tip de pariu îți cere să anticipezi și primul marcator din meci. Bineînțeles, cotele sunt destul de mari, însă la fel sunt și riscurile. Toate aceste tipuri de pariu menționate mai sus vizează doar timpul regulamentar, nu și eventualele reprize de extra-time.

Marchează oricând și scor corect

Este o opțiune mai ușor de ghicit decât “Scorecast”, însă nu cu mult. Aici, pe lângă scorul exact la final de meci, trebuie să anticipăm și un jucător care va marca. Nu este necesar să marcheze primul pentru ca pariul să fie câștigător. Trebuie spus însă că autogolurile nu se iau în calcul.

Cornere scor corect

Găsim foarte rar acest tip de pariu și asta doar la meciurile/competițiile foarte importante. Opțiunea se referă, după cum probabil ați ghicit, la numărul de cornere executat atât de gazde, cât și de oaspeți pe parcursul meciului. Este foarte greu de prezis numărul de cornere pe care îl va avea o singură echipă. Nu mai vorbim de numărul de cornere care îl vor avea ambele echipe.

Cartonașe scor corect

Deocamdată, o singură casă de pariuri prezintă o astfel de opțiune. Este vorba de Betano. Atenție, pariul se referă la numărul de cartonașe, nu la numărul de galbene. Să spunem că un cartonaș roșu este calculat de Betano ca două cartonașe. În general, numărul de cartonașe într-o partidă este unul mai mic decât al cornerelor. Sigur, asta nu face nicidecum ca opțiunea această să fie ușor de prezis.

Pariaza pe scor corect la cartonase, doar la Betano

Care este sportul cel mai puțin riscant pentru plasarea unui pariu tip “scor corect”?

După cum am văzut mai sus, la fotbal ni se pot oferi 10 tipuri de pariuri “scor corect”. Cel mai puțîn riscant îl consider a fi scorul corect multiplu. Asta deoarece o variantă conține 3 posibilități de scor corect. Ar urma în top “scor corect oricând”, în luptă strânsă cu “scor corect prima repriză”.

Dacă ne referim și la alte sporturi, opinez că cele la care poți anticipa cel mai ușor scorul corect sunt tenisul și voleiul. În general, când plasează un pariu pe scor corect, pariorii îl aleg pe cel conform căruia o echipa/un jucător nu va câștiga un set/nu va marca un gol. Într-adevăr, acest tip de scor pare cel mai ușor de anticipat, mai ales dacă vom asista la un meci dezechilibrat din punct de vedere al clasamentului și/sau al lotului.

Avantaje și dezavantaje ale pariului “scor corect”

Ce avantaje are pariul “scor corect”?

Unul dintre avantaje l-am prezentat mai sus și îl descoperim la tipul de pariu “scor corect multiplu”. Aici o variantă are 3 posibile scoruri corecte, existând, așadar, o probabilitate mai mare de câștig.

La majoritatea sporturilor, scorul corect poate fi pariat și live. În acest fel, vei putea viziona meciul, dacă acea casă dispune de transmisiune în direct. Astfel, îți va fi mai ușor să îți dai seama care va fi scorul corect. Aici ne referim în special la meciurile de volei și tenis. 

Ce dezavantaje are pariul “scor corect”?

Îți asumi un risc foarte mare. Nu puțini pariori sunt parcă hipnotizați de o cotă mare și cad în mrejele plasării unui pariu pe scor corect la final. Aici ne referim în special la partidele de fotbal. Chiar dacă ai analizat în amănunt ultimele meciuri ale echipelor în cauză și crezi cu fermitate că se va înregistra un anumit scor, trebuie să înțelegi că asta este foarte greu de anticipat. Nu mai pomenim aici de tipul de pariu “scor corect pauză/final”, care e mult mai greu de anticipat. 

Strategii de pariuri care folosesc opțiunea “Scor corect”

Șirul lui Fibonacci

În această strategie fiecare unitate este egală cu suma celor două de dinainte. Un exemplu de șir al lui Fibonacci este: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144 etc.. O unitate poate fi egală cu orice miză dorești tu. Strategia se adresează celor ce pariază pe cote mai mari. Dacă ești un adept al tipului de pariu scor corect, atunci ar fi bine să aplici această strategie.

Aici nu ne referim neapărat la scorul corect la final pe meciuri de fotbal. cât mai ales pe meciuri de volei. Spre exemplu, dacă o echipă este cotată cu 1.2 la victorie, cota ca ea să câștige în minimum de seturi este 2.2. De ce o cotă atât de mare? Fiindcă se presupune că, dacă o echipă favorită conduce la seturi cu 2-0, aceasta se va relaxa în următorul set și îl va pierde. 

Aș sfătui să se plaseze un pariu conform căruia echipa favorită să se impună în minimum de seturi. Atenție însă, pariul nu este bun dacă vorbim despre manșa retur a unui meci, fie el internațional sau intercluburi. În niciun caz nu paria pe cupe naționale că se va înregistra acest scor, oricât de favorită ar porni o echipă. 

Dacă ești de părere că nu este suficient de mare această cotă pentru a aplica șirul lui Fibonacci cu succes, mai poți adauga un pariu. Tot din volei, însă de această dată ar fi de dorit ca echipa favorită să aibă cota 1.1 la victorie sau chiar mai mică. Astfel, cota totală ar fi undeva în jurul valorii de 3.00. Iar o cota de 3.00 este ideală pentru a începe strategia Șirului lui Fibonacci.

Strategia Martingale

Dacă ne uităm pe rezultatele înregistrate într-o anumită zi în partidele de tenis, vom observa că majoritatea se încheie în două seturi. Asta se întâmplă mai ales la feminin, dar nici la masculin nu sunt prea multe meciuri care să aibă maximum de seturi. 

Avem următoarea situație: un jucător are cota 1.15 la victorie, iar cota acestuia pentru a câștiga cu 2-0 este în jurul valorii de 1.5. Pentru a folosi strategia Martingale, avem nevoie de o cotă totală de 2.00. Astfel, mai adăugăm pe bilet un meci de tenis în care jucătorul favorit să aibă cota aproximativă la victorie 1.15. Pe bilet vom plasa că favoritul va câștiga în două seturi. 

Nu recomand strategii pe scor corect din alte sporturi, ci doar din cele două. Aceste opțiuni îmi par a avea șanse mari de reușită. Nu uită însă că, înaintea de plasarea oricărui tip de pariu, partida trebuie analizată în detaliu. Nu te lăsa influențat de cote, întotdeauna analizează!

Case de pariuri online care prezintă opțiunea “Scor corect

Case de pariuri online recomandate

  • Superbet

350 Rotiri Gratuite la SHINING CROWN

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

Ne așteaptă la înregistrare cu un bonus de maxim 500 lei, bonus ce îl putem obține în urma primelor 3 depozite. Dispune de o aplicație de mobil atractivă, beneficiază de multe promoții, dar și de o ofertă bogată.

La Superbet găsim opțiunea “Scor corect” în secțiunea “Goluri”. Tot în oferta Superbet se găsesc și opțiunile “Scor corect mutiplu” și “Scor corect pauză/final”, dar și “Prima repriză scor corect”, respectiv “A doua repriză scor corect”. Pe primele două le găsim în secțiunea “Toate”, trebuind să scrollăm ceva până le găsim. Ultimele două opțiuni le găsim în secțiunea “Reprize”.

  • Betano

444 ROTIRI FARA DEPUNER LA SWEET Bonanza 1000

Cod promo: VARA444

Aici bonusul de bun venit este de 100% din valoarea depunerii, până la 500 lei. Betano ne pune la dispoziție funcția Bet Mentor, care ne poate ajuta în privința pariurilor ce le vom plasa pe un bilet. Această casă de pariuri beneficiază de foarte multe promoții, însă și de o ofertă foarte bogată. De asemenea, aplicația de mobil este destul de intuitivă. Ca să nu mai amintim de numeroasele transmisiuni sportive. 

În afară de Scorecast, la Betano vei găsi, la un meci important de fotbal, multe dintre opțiunile amintite mai sus. Ne referim la: Scor corect, Scor corect pauză, Scor corect a doua repriză, Scor corect oricând, Scor corect multiplu și Scor corect pauză/final. 

Ba chiar la meciurile foarte importante vei găsi și opțiunile Cornere scor corect, respectiv Cartonașe scor corect. Pentru a le găsi mai repede, mergi la secțiunea “Toate” și caută cu ajutorul tastelor “CTRL+F” cuvântul “scor”. În acel moment vor ieși în evidență toate tipurile de pariu care au în componentă acest cuvânt.

  • Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash & 50 RON gratuiti

Ne propune la înregistrare un pariu fără risc de 100% din valoarea primului pariu, până la 500 lei. Pariul fără risc va fi primit sub formă de freebet. La asta se adaugă 300 rotiri gratuite, însă și freebeturi totale de 50 lei. Unibet beneficiază de o aplicație separată pentru pariuri sportive, cazino și poker. Prezintă o oferta bogată de pariuri, inclusiv transmisiuni în direct la meciuri din diferite sporturi.

Aici găsim opțiunile “Scor exact”, “Scor exact prima repriză” și “Scor exact a doua repriză”. Pe prima o găsim în secțiunea “Timp regulamentar”, iar pe următoarele două în secțiunea “Reprize”.

  • 888sport

25 lei Bonus Free Play

Bonusul de înregistrare este de 100% din valoarea primei depuneri, până la 500 lei. La asta se adaugă 40 rotiri gratuite. Beneficiază de o oferta bogată, dar și de aplicație de mobil. De asemenea, un lucru interesant este că la 888sport putem acumula puncte în funcție de activitate. Aceste puncte pot fi preschimbate chiar și în bani.

La 888sport putem miza pe tipurile de pariu “Scor corect”, “Prima repriză scor exact”, “A doua repriză scor corect”, dar și pe “Scorecast”. Amintim, opțiunea “Scorecast” presupune ca, pe lângă scorul corect, să intuim și primul marcator al meciului. Aceste tipuri de pariu se găsesc în secțiunile “Reprize”, respectiv “Toate piețele”.

  • Winbet

20 RON FARA DEPUNERE SI FARA RULAJ + 200 rotiri gratuite

Bonusul de înregistrare aici este de 180 lei, bonus acordat sub formă de freebet în urma primelor 3 depuneri. La Winbet putem consulta și funcția “Bet Mentor”, cea care găsește pariuri bune de plasat în locul nostru. Winbet are aplicație de mobil, însă doar de pe iPhone. Găsim aici o ofertă bogată, însă și promoții atractive.

Aici întâlnim nu mai puțin de 5 opțiuni ce au legătură cu scorul exact. Este vorba despre: Scor corect, Prima repriză scor corect, A doua repriză scor corect, Scor corect pauză/final, dar și opțiunea Marchează oricând&Scor corect.

Concluzii și sfaturi finale

Există multe tipuri de scor corect, în special la fotbal. Un tip de scor corect care m-ar tenta ar fi “Scor corect oricând”. Nu aș spune nu nici unui pariu tip “Scor corect multiplu”. Problema ar fi că aceste tipuri de pariuri se întâlnesc rar și la foarte puține case de pariuri.

Sunt tentante, de asemenea, pariurile pe scor corect la tenis și volei. Preferabil ar fi să evitați tenisul feminin, unde se produc, de regulă, multe surprize. Spre exemplu, la o partidă de volei o echipă ce are cota 1.2 la victorie este cotată cu 2.2 să se impună cu 3-0 la seturi. Putem, astfel, angrena acest tip de pariu în câteva strategii. La fel putem face și cu opțiunea “Scor corect” la tenis. Nu uita însă că la baza oricărui pariu de orice fel stă analiza. Nu a unui prieten, nu a unui necunoscut de pe net, ci doar a ta.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON