Ce este pariul pauză/final și care e diferența față de pauză sau final?

Ce este pariul pauză/final și care e diferența față de pauză sau final? Fie că ești nou în domeniul pariurilor sportive, sau ai nevoie de lămuriri suplimentare, citește materialul nostru pentru că vei afla informații utile.

Ești un parior căruia îi place să se aventureze și care dorește să plaseze cote mari pe bilet? Atunci pariul pauză/final este potrivit pentru ține. Pentru pariul pauză/final trebuie să ai în vedere atât rezultatul primei reprize, cât și rezultatul final. Față de pariurile pe baschet, la fotbal, dar și la handbal, rugby sau fotbal american ai nu mai puțîn de 9 variante de pariu pentru opțiunea “pauză/final”. 

Șansele ca o partida de rugby, fotbal american, cât și una de handbal să se încheie la egalitate la pauză sau la final sunt destul de mici. Astfel, cota care implică rezultatul de egalitate la pauză sau la final este una mare.

Iti recomandam sa citesti si:

Cum funcționează tipul de pariu pauză/final?

Dacă ne referim la un meci de fotbal, handbal, rugby sau fotbal american putem alege din 9 variante de pariu pauză/final. Este vorba de: 1/1, 1/X, 1/2, X/1, X/X, X/2, 2/1, 2/X și 2/2. În cazul unui meci de baschet avem doar 6 variante: 1/1, 1/2, X/1, X/2, 2/1 și 2/2. 

Pentru ca pariul să fie câștigător, trebuie să ne iasă atât rezultatul de la pauză, cât și cel de la final. Spre exemplu, în partida dintre Napoli și Udinese vom plasa pariul pauză/final 1/1. Pentru ca pariul să fie câștigător, trebuie că Napoli să conducă atât la pauză, cât și la final. Amintim că 1 înseamnă ca gazdele să câștige, X înseamnă să se producă un rezultat de egalitate, iar 2 înseamnă ca oaspeții să se impună. 

Dintre aceste variante, cota cea mai mică o are 1/1 sau 2/2, în funcție de echipa favorită. Urmează cele de tip X/1, X/2 și apoi 1/X, 2/X. Cele mai mari cote la fotbal le au variantele 1/2 și 2/1. 

Avantaje și dezavantaje ale pariului pauză/final

Ce avantaje are pariul pauză/final?

Cel mai mare avantaj, dacă nu chiar singurul real, îl reprezintă acela că tipul de pariu se găsește și în oferta pariurilor live. Astfel, indicat este să găsești o partidă pe care să o poți viziona în direct. După 15-20 minute, în cazul în care o echipa domină clar, își creează ocazii de gol, însă nu marchează, poți încerca să mizezi pe faptul că acea echipă va conduce atât la pauză, cât și la final.

Un alt avantaj îl reprezintă acela că poți accesa cu ușurință statistica ultimelor meciuri ale echipelor care te interesează. Sunt multe site-uri de specialitate în care găsești foarte ușor rezultatul atât la pauză, cât și la final al meciurilor trecute. Studiind atent aceste statistici, îți poți forma o părere în legătură cu ce se va petrece în meciul supus analizei.

Ce dezavantaje are pariul pauză/final?

Cel mai mare dezavantaj ar fi lipsa de control asupra rezultatului. Este destul de greu să nimerim un rezultat atât la pauză, cât și la final. În cazul în care o echipă pleacă favorită clară, cota mică a echipei la victorie te poate păcăli și, astfel, vei miza că acea echipa va conduce atât la pauză cât și la final. Adevărul este că trebuie să ai în vedere foarte multe aspecte înainte de a plasa un pariu pe pauză/final.

Care este diferența dintre termenii “Pauză/Final” și “Pauză sau final?

Nu puțînă lume este confuză în privința acestor doi termeni. Asta mai ales fiindcă la școală am învățat că această linie “/” înlocuiește cuvântul “sau”. Doar că aici semnificația este alta. După cum am arătat într-un articol precedent, termenul “Pauză sau Final” înseamnă că rezultatul ales se va înregistra ori la pauză, ori la final. În schimb, tipul de pariu “Pauză/Final are în vedere atât rezultatul de la pauză, cât și pe cel de la finalul partidei. De exemplu, dacă pariezi 1 pauză/1 final pe un meci, trebuie ca echipa gazdă să conducă atât la pauză, cât și la final. 

Strategii de pariuri care folosesc opțiunea pauză/final

“Easy money” pe șansă dublă

Sunt anumite case de pariuri la care găsești nu doar opțiunea “Pauză/final” ci și “Șansă dublă pauză/final”. După cum se poate intui, aceasta este o combinație între pariul “Șansă dublă” și pariul “Pauză/final”. Un astfel de tip de pariu ar arata cam așa: 1X/1X, 11/11, X2/X2, 22/22 etc.

Sigur, cota este mult mai mică decât la pariul “Pauză/Final”, însă ai mai mult control asupra pronosticului. Concret, dacă un meci se încheie cu scorul de 1-1 la pauză și 2-1 la final pentru echipa gazdă, vom avea nu unul, ci mai mute ponturi câștigătoare privind opțiunea “Șansă dublă pauză/final”. Este vorba de variantele 1X/1X, X2/1X, 1X/12, respectiv X2/12. 

Strategia Easy Money presupune mizarea întregului câștig al pariului anterior. Dacă o echipă are cota 1.3 la victorie, cota pentru “Șansă dublă pauză/final” 1X/1X este 1.15. În opinia mea, șansa ca un outsider destul de clar să nu conducă nici la pauză, nici la final este una destul de mare. Astfel, ai putea porni 5 bilete în paralel, iar pe fiecare bilet să se regăsească pariul 1X/1X. Aplică pe fiecare bilet strategia Easy Money până îți vei dubla banca sau până vei rămâne cu un singur bilet. Apoi oprește-te și ia-o de la capăt.

Folosirea opțiunii pauză/final pe bilete cu două sau trei selecții

Pentru a plasa două sau 3 astfel de pariuri pe bilet, îți trebuie un meci în care o echipă să aibă o cotă foarte mică la victorie. De preferat, echipa gazdă. Spre exemplu, pentru o echipă gazdă care are cota 1.2 la victorie avem opțiunea “Pauză/final 1/1” la o cotă de 1.6. Dacă vom plasa două astfel de pariuri pe un bilet cu o cotă între 1.45 și 1.6, ne vom putea dubla miza. În teorie, nu este greu să prinzi o echipă cu o cota de 1.2 la victorie să conducă atât la pauză, cât și la final. Așadar, aceasta este o strategie ce ar putea da roade pe termen lung.

Case de pariuri online care oferă opțiunea “Pauză/final”

Case de pariuri online recomandate

  • Betano

24 RON Pariu Gratuit FARA DEPUNERE

COD PROMO: RO24

Este o casă de pariuri care prezintă o oferta bogată, transmisiuni live, multe pariuri antepost și lista ar putea continua. De asemenea, dispune și de o aplicație de mobil ușor de folosit. În schimbul deschideriii unui cont, Betano ne oferă un bonus de 100% din depunere, până la 500 lei. 

Opțiunea “Pauză/final” o găsim în secțiunea “Toate” a unui meci. Ce-i drept, trebuie să scrollăm ceva pentru a ajunge la ea. Nu la fel se întâmplă însă și cu opțiunea “Pauză/final – șansă dublă”. Această se găsește în secțiunea “Pauză”.

  • Superbet

222 Rotiri Gratuite & 80 RON Pariu Gratuit

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

Bonusul de înregistrare aici este de maxim 500 lei, bonus venit în urma primelor 3 depuneri. Astfel, la prima și a doua depunere ai 50% din depozit, până la 200 lei, iar la a treia depunere vei primi 100%, până la 100 lei. Superbet dispune de aplicație de mobil, de o ofertă bogată de pariuri, dar și de promoții destul de interesante. 

De asemenea, putem lectura și articole cu privire la o anumită competiție sau putem consulta clasamentul unei ligi. Opțiunea pauză/final o găsim în secțiunea “Reprize”. La Superbet nu se găsește, în schimb, opțiunea “Pauză/final – șansă dublă”.

  • Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash & 50 RON gratuiti

A dezvoltat aplicații separate pentru pariuri, cazino și poker. Prezintă o ofertă destul de bogată, dar și un bonus de înregistrare sub formă unui pariu fără risc în valoare de 500 lei. La asta se adaugă 300 rotiri gratuite, dar și freebeturi de 50 lei. Precizăm că rotirile gratuite și freebeturile se vor acorda în decurs de 7 zile lucrătoare de la data primei depuneri.

La Unibet opțiunea “Pauză/Final” o găsim în secțiunea “Timp regulamentar”. În schimb, casa de pariuri nu prezintă opțiunea “Pauză/Final – șansă dublă”.

  • 888sport
25 lei Bonus Free Play

Aici primești la înregistrare un bonus de 100% din depunere, până la 500 lei. La asta se adaugă 40 rotiri gratuite. Atenție însă, bonusul se va acorda doar după ce ai rulat suma pe care ai depus-o de două ori pe cote minime de 1.6. La 888sport remarcăm și o aplicație mobilă destul de plăcută. De asemenea, în ultimul timp această casă de pariuri a început să prezinte promoții și unele chiar destul de bune.

Oferta de pariuri este și ea foarte bogată. În plus, putem capăta puncte de recompensă de fiecare dată când pariem. Aici opțiunea “Pauză/Final” se găsește în secțiunea “Reprize”. În schimb, nu ni se oferă opțiunea “Pauză/Final – Șansă Dublă”.

  • Winbet

20 RON FARA DEPUNERE SI FARA RULAJ + 200 rotiri gratuite

Este o casă de pariuri cu ofertă bogată și cu aplicație de mobil, însă doar pentru iPhone. Ne întâmpină cu un bonus de înregistrare în valoare de maxim 180 lei, acordat sub formă de freebet în urma primelor 3 depuneri. Astfel, în urma primei depuneri ne vom alege cu un freebet de 30 lei, în urma celei de-a două cu un freebet de 50 lei, iar în urma celei de-a treia cu un freebet de 100 lei. 

Winbet ne prezintă și funcția “Bet Mentor”, prin care ni se generează bilete aleatoare. Opțiunea “Pauză/Final” se găsește în secțiunea “Principale”, trebuind să scrollezi puțin până dai de ea. În schimb, opțiunea “Pauză/Final – șansă dublă” nu ne este prezentată de Winbet.

Unde poți plasa pariuri “Pauză/Final”?

Toate casele de pariuri dispun de opțiunea Pauză/Final, deși nu putem spune că este o opțiune prea căutată. Nu ne referim doar la fotbal, ci și la alte sporturi precum baschet, handbal, fotbal american sau chiar polo. În schimb, foarte puține case de pariuri licențiate în România prezintă opțiunea “Pauză/Final – Șansă dublă”. Ar fi o opțiune care, după părerea mea, s-ar bucura de mult succes.

Concluzii și sfaturi finale

Putem plasa pariuri pe opțiunea “Pauză/Final” nu doar la fotbal, ci și la handbal, baschet și alte sporturi de echipă. Această opțiune se referă la rezultatul dintr-un meci atât la pauză, cât și la final. Toate casele de pariuri prezintă această opțiune. În schimb, la prea puține găsim opțiunea “Pauză/Final – șansă dublă”. Aceasta ne permite să acoperim două rezultate din 3 posibile în fiecare dintre cele două reprize.

Ar putea fi destul de profitabilă pe termen lung plasarea a două selecții pe biletul de pariuri conform cărora favorita clară la victorie va conduce atât la pauză, cât și la final. Prin “favorită clară” ne referim la o echipă ce are cota 1.2 la victorie sau chiar mai mică. Înainte de a plasa acea opțiune pe bilet, ar trebui să aruncăm o privire atât pe clasament, cât și pe statistici. De asemenea, ar fi bine dacă am plasa acel pont live, pentru a vedea cum se prezintă gazonul. Asta, evident, în cazul în care avem posibilitatea de a urmări în direct acea partidă.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON