Adrian Petre s-a retras din fotbal! Decizia șocantă a atacantului de 26 de ani

Adrian Petre s-a retras din fotbal! Decizia șocantă a atacantului de 26 de ani / sursă foto Facebook.com

Adrian Petre s-a retras din fotbal la doar 26 de ani, după experiențele neplăcute avute în ultimii ani, la echipele de club. Fostul semifinalist U21 la EURO 2019 a decis să agațe ghetele în cui la o vârstă la care unii fotbaliști abia se apropie de vârful carierei.

Ultima oară, Adrian Petre a evoluat în tricoul celor de la Concordia Chiajna, însă s-a despărțit după doar 4 partide – în care a marcat un singur gol. Cristi Tănase, președintele clubului, a comentat despărțirea de fostul internațional U21:

„Noi am reziliat cu el pe data de 9 septembrie. Staff-ul tehnic a cerut să reziliem cu trei jucători, iar el era pe o listă din care au mai făcut parte fundașul Constantin Dima și mijlocașul Iulian Roșu. L-am simțit puțin supărat pe Adi Petre, dar eu l-am sfătuit să-și continue activitatea”

„Știu că era demoralizat după experiențele pe care le-a avut în ultimii trei ani, la Levadiakos, la Hermannstadt, la Tunari. Dar la Chiajna mi-a părut că s-a descurcat ok. Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit. Sunt foarte surprins de această decizie pe care a luat-o și pot să spun că îmi pare foarte rău. Mai ales că eu am un prieten în Israel, are acolo o echipă de liga a doua și m-am gândit că poate fi o variantă pentru el. L-am propus acolo pe Adi Petre și a rămas să vorbească.”

Adrian Petre s-a retras din fotbal după un declin incredibil

Adrian Petre a debutat în fotbalul mare în 2015, în tricoul celor de la UTA Arad. După doi ani a făcut pasul în Danemarca, acolo unde a impresionat în tricoul celor de la Esbjerg fB. În 3 ani a marcat de 24 de ori în 75 de partide – cifre ce l-au propulsat la naționala U21. În 2019, acesta ajungea alături de Ianis Hagi, Florinel Coman sau George Pușcaș până în semifinalele competiției.

În 2020, George Becali a decis să îl readucă pe Adrian Petre în Superliga României, însă experiența la FCSB a fost una departe de potențialul său. Acesta a evoluat în 10 partide și a înscris un singur gol. Totuși, în tricoul roș-albaștrilor a cucerit primul său trofeu din carieră – Cupa României.

În 2020 a ajuns în Italia sub formă de împrumut, la Cosenza. Apoi Adrian Petre s-a întprs la UTA Arad, iar în 2021 a evoluat sub comanda lui Gheorghe Hagi la Farul Constanța. Cele 11 goluri în 36 de partide se pare că nu au fost suficiente, iar jucătorul ajuns acum la 26 de ani s-a despărțit de fosta campioana a României. De acolo însă a început declinul ce motivează cumva faptul că Adrian petre s-a retras din fotbal, cifrele sale fiind extrem de slabe:

  • 2022–2023 Levadiakos 5 (0)
  • 2023–2024 Hermannstadt 3 (0)
  • 2024 Tunari 6 (1)
  • 2024– Concordia Chiajna 4 (1)

Practic, acesta a mai adunat 15 meciuri oficiale și un singur gol, timp de 2 ani. Acum, a venit și o decizie șocantă – Adrian Petre s-a retras din fotbal. Aceasta nu este singura veste de acest gen venită în sportul românesc în ultima perioadă. Handbalul românesc va rămâne fără Cristina Neagu, cea care a decis să se retragă definitiv din carieră.

Ilie Poenaru – ultimul său antrenor la Concordia Chiajna – a comentat și el despre știrea conform căreia Adrian Petre s-a retras din fotbal:

„Este o decizie a lui, una de care mie îmi pare rău. Noi am încercat, împreună cu cei din conducere, să îl ajutăm, dar, din păcate, nu a fost așa cum am dorit. A fost un băiat ok, înainte de toate un caracter frumos. Decizia îi aparține. Îmi pare rău că a renunțat, pentru că nu a ajuns la o vârstă la care să aleagă asta.”

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite