Sportivi români prezenți la US Open – Se va reface Sorana Cîrstea la timp?

Ultimul din cele 4 turnee de Grand Slam ale anului în tenis, US Open, va avea loc în perioada 26 august – 8 septembrie. Amintesc că la Wimbledon am avut nu mai puțin de 6 sportivi români pe tabloul principal. Mă refer la seniori, evident. De fapt, ar trebui folosit substantivul feminin, deoarece la masculin nu avem de mult timp sportivi români la US Open sau la alt turneu de Grand Slam. Nu numai pe tabloul principal, dar nici măcar în calificări. În momentul de față, cel mai bine clasat român se află pe locul 234. Este vorba de Filip Jianu, jucător în vârstă de 22 ani.

Sportivi români la US Open

Victor Cornea, singurul reprezentant la masculin în 2024 într-un Grand Slam

În competiția de dublu avem un român care, de ceva timp, participă constant la turnee de Grand Slam. Este vorba de Victor Cornea, care în momentul de față se află pe locul 94 în clasamentul de dublu. La Australian Open, Victor Cornea ajungea până în turul II, în vreme ce la Roland Garros și Wimbledon era eliminat încă din primul tur.

Cinci românce și-au anunțat participarea la US Open

Cu mai bine de o săptămână înainte de startul US Open, o singură jucătoare din top 100 nu și-a anunțat prezența la turneu. Este vorba de nipona Naomi Osaka. În mod sigur, până la startul turneului, vor mai fi câteva jucătoare din top 100 care vor renunța la a participa la US Open. 

Cât despre reprezentantele noastre, vor fi cinci sportivi români la US Open pe tabloul de simplu. Cel puțin, așa se prezintă situația deocamdată. Două dintre jucătoare vor accede direct pe tabloul principal. Celelalte trei vor fi nevoite să dispute calificări. Cele ce vor intra pe tabloul principal sunt Jaqueline Cristian și Ana Bogdan. Jaqueline Cristian se află pe locul 68, iar Ana Bogdan încheie top 100. 

În calificări vor evolua Anca Todoni, Miriam Bulgaru și Andrea Mitu. Todoni ocupă locul 121, Bulgaru se află pe 187, iar Mitu pe 200. Clasate pe 122 și 133, Gabriela Ruse și Irina Begu nu au anunțat prezența la US Open.

Sorana Cîrstea va rata restul sezonului

În urmă cu o lună, Sorana Cîrstea a anunțat că ia o pauză forțată de la tenis, în urma unei accidentări care o chinuia de câteva luni. Sorana s-a operat acum câteva săptămâni, iar momentan se află în recuperare. Românca clasată pe locul 40 speră să revină în circuit încă din startul sezonului 2025.

Sorana Cîrstea va rata restul sezonului
Sursa fotografiei: Facebook

Simona Halep, cursă contra-cronometru

Printre acești sportivi români la US Open s-ar putea număra și Simona Halep. Românca este încă accidentată la genunchi, presa din SUA scriind că o prezență a Simonei Halep la US Open este improbabilă. De altfel, în acest an Simona a jucat doar două meciuri, ambele pierdute, doar unul fiind terminat pe teren.

Speranțe la dublu feminin

Cea mai mare performanță a reprezentantelor noastre în acest an la un turneu de Grand Slam vine din proba de dublu. La Roland Garros, Gabriela Ruse accedea în semifinale, acolo unde câștiga primul set. Din păcate, Gabriela Ruse și partenera sa de dublu, Marta Kostyuk, nu au mai rezistat în celelalte două seturi. În acest moment avem două jucătoare de dublu în top 100. Este vorba de Monica Niculescu, clasată pe 52, dar și de Gabriela Ruse, clasată pe 59.

Turneul de la US Open se desfășoară pe hard, la fel ca Grand Slamul de la Australian Open. Acolo niciuna dintre cele trei românce de pe tabloul principal de simplu nu reușea calificarea în turul secund. La dublu, Monica Niculescu, dar și Sorana Cîrstea se opreau în primul tur, în vreme ce Ana Bogdan nu trecea de turul secund.

Swiatek și Alcaraz, favoriți la câștigarea turneului

La casa de pariuri Betano poți miza pe câștigătorii US Open la simplu. În turneul feminin favorită principală este Iga Swiatek, urmată de Aryna Sabalenka. Interesant este că Betano îi oferă cotă și Simonei Halep pentru câștigarea turneului. Aberant este că această cota e 20.0, iar Simona este a noua favorită la câștigarea turneului. Probabil însă că lista se va updata curând.

100% BONUS la depunere 500 RON

La masculin, în schimb, liderul mondial nu este cotat cu prima șansă la câștigarea turneului. Favorit principal aici este Carlos Alcaraz, al treilea în clasamentul ATP. Italianul Jannik Sinner, lider mondial al clasamentului ATP, este cotat cu șansa a treia.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite