Programul turneelor de Grand Slam 2024

Programul turneelor de Grand Slam 2024 – de la Australian Open până la US Open. Calendarul competițional al celor mai importante competiții sportive din 2024 scoate în evidență cele mai importante evenimente din tenisul mondial: cele patru turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open).

În afară de faptul că sunt cele mai atractive pentru a fi urmărite de către publicul larg, au o particularitate aparte și prin interesul acordat către pariuri sportive. Meciurile de la turneele de Grand Slam prezintă cea mai mare încredere ca nivel de ponturi tenis, întrucât toți sportivii sunt capacitați la maximum indiferent de circumstanțe. Pentru a ne putea face planurile pentru anul 2024 în concordanță cu turneele de Grand Slam de la tenis, iată cum se prezintă calendarul cu datele oficiale:

🇦🇺 Australian Open14 Ianuarie – 28 Ianuarie 2024
🇫🇷 Roland Garros20 Mai – 9 Iunie 2024
🇬🇧 Wimbledon1 Iulie – 14 Iulie 2024
🇺🇸 US Open26 August – 8 Septembrie 2024
Tabel Programul turneelor de Grand Slam 2024

Australian Open deschide programul turneelor de Grand Slam 2024

Primul turneu de Grand Slam al anului este Australian Open 2024 si deschide Programul turneelor de Grand Slam 2024. AO va debuta pe 14 ianuarie, cu ediția numărul 112 (56 în Open Era), cu ultima zi a finalelor pe 28 ianuarie. Sunt mai multe intrigi de urmărit în cadrul turneului, acesta fiind preferatul lui Novak Djokovic – a cărei supremație poate fi combătută doar de ascensiunea tânărului spaniol Carlos Alcaraz.

Top 3 favoriți Australian Open 2024 – cote antepost

Favoriti castigarea Australian Open Masculin

100% BONUS la depunere 500 RON

Sârbul s-a impus în 2023, plus că are un total de 10 turnee câștigate la Melbourne, fiind lider detașat la acest capitol. Djokovic pornește, de altfel, cu statutul de cap de serie, dar este și principalul favorit dat de agențiile de pariuri sportive, cu o cotă de 2,00.

Următorul cotat ca favorit de către bookmakeri este Alcaraz (al doilea cap de serie din cadrul turneului), cu un multiplicator de 4,00. Printre favoriți se mai numără Sinner (cotă 6,00), Medvedev (7,00) și chiar Rafael Nadal (12,00). Spaniolul revine după o pauză îndelungată, ca urmare a unei accidentări, iar faptul că nu va fi printre capii de serie îi poate îngreuna misiunea să ajungă în fazele superioare ale competiției.

Un eventual duel devreme programat cu Alcaraz sau Djokovic nu este deloc exclus momentan. Boris Becker, fost mare campion și analist de tenis, mizează pe Nadal că poate produce surpriza la Australian Open, unde a câștigat deja de două ori (2009 și 2022). Bilete Australian Open aici

Competiția feminină se anunță echilibrată

Mult mai deschisă se anunță a fi lupta pe tabloul feminin, întrucât nu pare nicio jucătoare cu adevărat detașată în câștigătoare dinainte. În 2023 a câștigat Sabalenka (cotă 7,00 pentru actuala ediție), iar cea mai mică cotă de a se impune o are Iga Swiatek – liderul mondial – 4,00.

Top 3 favorite Australian Open 2024 – cote antepost

favoriti castigare Australian open 2024 feminin

Printre jucătoarele de la care există mari așteptări se numără Gauff (cotă 10,00), Rybakina (10,00), Pegula (15,00) sau Jabeur (15,00). Pe lista capilor de serie de la Australian Open 2024 se află și o româncă, Sorana Cîrstea fiind a 26-a favorită. Același statut l-a avut și în ediția precedentă, când a fost eliminată din primul tur, de către Tsurenko.

100% BONUS la depunere 500 RON

Roland Garros 2024 – favoriți și cote

Pentru pasionații de pariuri sportive tenis, cel mai așteptat festival al sportului alb din Programul turneelor de Grand Slam 2024 este, fără doar și poate, turneul de la Roland Garros. Iar acest lucru se datorează numărului ceva mai mic de surprize înregistrate de regulă. Turneul de pe zgura de la Paris din 2024 este programat în perioada 20 mai – 9 iunie. Iar cel mai așteptat moment este preconizarea unui duel între Rafael Nadal (supranumit regele zgurii) și Carlos Alcaraz, cel care ar trebui să preia această titulatură de la conaționalul său.

Top 3 favoriți Roland Garros 2024 – cote antepost

Favoritii la castigarea Roland Garros 2024

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Momentan, ca favorit pentru a se impune în întregul turneu este Alcaraz – cotă 2,50, urmat de Djokovic – câștigătorul din 2023 (cotă 3,20), iar podiumul favoriților e completat de Nadal (cu cele mai multe titluri câștigate la Roland Garros din istorie) – cotă 5,00. În cazul în care ar câștiga Nadal, ar putea fi ultima sa prezență pe zgura de la Paris a legendarului tenismen spaniol.
French Open este un turneu pe placul publicului din România, mai ales că se joacă pe zgură – cum sunt majoritatea terenurilor de tenis din țara noastră. De asemenea, la Roland Garros se află, de regulă, și cei mai mulți reprezentanți ai României pe tabloul principal (în special la feminin). Openul Francez este al 2-lea pe lista cu Programul turneelor de Grand Slam 2024. Bilete Roland Garros aici

Wimbledon 2024 – când începe?

Lupta pe iarba de la Wimbledon 2024 este mai deschisă ca oricând. În afară de jucătorii cei mai bine clasați în top, există și o serie de tenismeni specializați pe o astfel de suprafață rapidă – ce pot ieși în evidență. La masculin, în această listă pot fi încadrați polonezul Hurkacz, ori kazahul Bublik, în timp ce la feminin vor fi toate privirile ațintite asupra cehoaicei Vondrousova – câștigătoare în 2023 la Wimbledon.

Turneul londonez continuă tradiția celui mai urmărit turneu de tenis de pe planetă. Spectacolul de la Wimbledon are loc in perioada 1 – 14 iulie, conform infomațiilor oficiale din Programul turneelor de Grand Slam 2024. Astfel, se anunță o primă jumătate de lună iulie extrem de intens de trăit de pasionații de tenis, dar și de cei care urmăresc sportul alb pentru distracția de pariuri sportive.

favoritii castigare wimbledon 2024 masculin

O altă veste importantă legată de ediția din acest an de la Wimbledon este legată de Simona Halep, câștigătoare în 2019 pe iarba londoneză după o finală memorabilă cu Serena Williams. Dacă suspendarea sa se va ridica în timp util, ca urmare a procedurilor de recurs pe care le-a urmat, Simona Halep ar putea primi wild-card din partea organizatorilor, ca fostă câștigătoare a turneului. Preturi bilete Wimbledon și alte informații aici.

100% BONUS la depunere 500 RON

US Open – ultimul din programul turneelor de Grand Slam 2024

Ca în fiecare an, caruselul de turnee de Grand Slam de tenis se încheie în Statele Unite, țara tuturor posibilităților, prin turneul US Open de la New York. Competiția de hard se remarcă prin interesul foarte mare generat de țara organizatoare, ceea ce face ca din punct de vedere comercial să atingă un nivel extrem de ridicat. Ediția din 2024 se va desfășura între 26 august și 8 septembrie.

Se anunță a fi un turneu extrem de deschis, la fel cum au fost și ultimele 15 ediții de pe tabloul masculin. De altfel, din 2008 încoace, când se încheia o serie de cinci titluri la rând câștigate de către Federer, până în 2023, n-au mai fost câștigători consecutivi la masculin. Iar la feminin se aplică aceeași regulă de 9 ediții încoace.

Pachet de 500 RON Bonus

Dacă anul 2023 a fost unul intens în privința meciurilor de tenis de la turneele de Grand Slam, după ce am avut parte de dueluri epice, în special între Alcaraz și Djokovic, în 2024 ar trebui să fie chiar mai mult suspans pe toate planurile, asadar toate evenimentele cuprinse in Programul turneelor de Grand Slam 2024 ar trebui sa fie extrem de spectaculoase. Informații bilete US Open aici.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON