Value Bets: Ghid complet şi sfaturi practice

Ce înseamnă Value Bets
Ce înseamnă Value Bets

Value Bets reprezintă un termen cu care cu siguranță te-ai întâlnit în domeniul pariurilor sportive, sau de care vei auzi – în cazul în care ești la început. Spre deosebire de Pariurile Sigure, aceste pariuri de valoare nu îți garantează un câștig în mod automat, ci îți sporesc considerabil șansele de a înverzi un pronostic la pariuri sportive.

Evident, pentru a detecta astfel de selecții de Value Betting, este nevoie de o muncă amănunțită și nu există o garanție. Tot ce trebuie să faci este să analizezi cu mare atenție orice pont la pariuri pe care îți dorești să îl plasezi și să speri la scenariul pozitiv.

Ce înseamnă Value Bets?

Value Bets (denumite în limba română și pariuri cu valoare) reprezintă acele pariuri plasate pe evenimente sportive, despre care amatorii din domeniu au impresia că au o șansă ridicată de câștig, iar cota este una mult mai mare – ce nu reflectă întocmai realitatea.

Ți s-a întâmplat vreodată să ai impresia că o echipă de fotbal este favorită certă și că nu există argumente contra, iar cota echipei să fie 3.00? Ei bine, în cazul în care bănuielile tale au fost confirmate de rezultatul final, atunci poți spune că ai găsit un Value Bet. De multe ori, casele de pariuri online pot da greș atunci când acordă cotele, fiind anumite considerente pe care chiar și cei mai pricepuți bookmakeri nu reușesc să le observe.

Pentru a afla dacă un pariu găsit de tine se încadrează în categoria Value Bets, atunci poți utiliza acastă formulă simplă:

  • Valoarea pariului tău = cota * estimare procentuală / 100

Pare complicat? Nici pe departe! Presupunem un exemplu clasic, al unui meci FCSB vs Rapid București din Superliga României de fotbal. Spre exemplu, estimezi că roș-albaștrii au o șansă de 50% pentru a se impune, 30% este șansa ca meciul să se încheie la egalitate, iar 20% este șansa Rapidului se a câștiga.

În aceste condiții, dacă vei găsi la un operator online o cotă de 2.20 pentru victoria FCSB-ului, utilizând formula de mai sus, obținem următoarea valoare – 1.1. Orice valoare ce depășește 1.00 reprezintă un pariu de valoare ce se încadrează la Value Bets.

Exemplu calcul Value Bets
Exemplu calcul Value Bets

Cum poți găsi un Value Bets?

Teoretic, șansele de câștig ale fiecărei echipă ar trebui să fie egale. Spre exemplu, la fotbal, pentru cele 3 scenarii (victorie echipă gazdă, egalitate și victorie echipă oaspete), vorbim despre o șansă de 33.3%. Practic însă, acest lucru nu este adevărat în marea majoritate a cazurilor. Pot interveni o mulțime de aspecte, care influențează șansele fiecărei echipe:

  • experiența lotului
  • posibile absențe
  • avantajul terenului propriu
  • condițiile meteorologice
  • situația financiară a clubului
  • atmosfera din vestiar
  • forma de moment și moralul jucătorilor

Același lucru se poate spune și despre meciurile de tenis, unde fiecare jucător poate avea un avantaj/dezavantaj în funcție de forma de moment, condiția fizică, terenul pe care evoluează sau condițiile meteo. Mai mult decât atât, există celebra vorbă la pariuri sportive – conform căreia ”niciun meci nu seamănă cu altul”.

Pentru a putea găsi Value Bets, nu există o formulă magică. Este nevoie de o analiză temeinică, fler și puțin noroc. Experiența te poate ajuta, la fel ca urmărirea live a evenimentelor. În acest mod îți poți face o idee despre concordanța cotelor cu realitatea, pe parcursul a mai mult partide.

Cu siguranță, Ghidul Perfect pentru începători la pariuri sportive poate reprezenta un punct de plecare.

Ghidul perfect pentru începători: Tipuri de bilete la pariuri explicate
Ghidul perfect pentru începători: Tipuri de bilete la pariuri explicate

Pariuri pe echipe ce traversează o pasă proastă

Una din strategiile preferate ale pariorilor ce decid să caute Value Bets, este plasarea de pariuri pe echipe ce traversează o pasă proastă. Mai ales în cazul formațiilor cu ambiții mari, este de așteptat ca după o serie de câteva înfrângeri, în următoarele 2-3 runde să apară primul rezultat pozitiv – indiferent de adversar.

De multe ori, cota unei echipe aflate într-o pasă proastă tinde să crească de la etapă la etapă, pe măsură ce perioada modestă se extinde. Un caz în acest gen a fost Rapid București – formație ce în sezonul 2023/2024 de Superliga s-a calificat în play-off și a debutat cu 4 înfrângeri. Ei bine, în runda cu numărul 5 – gruparea din Giulești a izbutit un rezultat de egalitate cu FCSB – scenariu ce le oferea pariorilor o cotă la pariuri între 3.50 și 3.70!

Pariuri pe outsidere

Un alt value bet poate fi reprezentat de un pariu plasat pe o echipă ce pornește cu șansa a doua. În fiecare sezon, există o mulțime de surprize în campionatele de top – mai ales la formații precum Real Madrid, Barcelona, Manchester City sau Inter Milano.

În unele cazuri, echipele în cauză pot avea anumite probleme sau pot disputa o partidă de campionat lipsită de interes. Spre exemplu, în primvărară, formațiile angrenate în ultimele faze ale UEFA Champions League – ce au un avans considerabil în fruntea clasamentului – tind să nu tureze motoarele în campionat. De multe ori însă, casele de pariuri online preferă să le acorde acestora în continuare cote mici, bazate pe blazonul cluburilor.

Pariuri LIVE

Unii pariori preferă să caute Value Bets doar în timpul desfășurării evenimentelor. În acest caz însă, analizele temeinice nu mai sunt atât de importante, fiind vorba despre fler și ”feeling” de moment. Urmărești un duel în care consideri că echipa gazdă pune suficientă presiune încât să poată deschidă scorul, însă cota este una destul de mare? Atunci este posibil să fi găsit un Value Bet LIVE!

De ce apar Value Bets?

Bookmakerii, la fel ca și restul pariorilor, reprezintă o mulțime de experți, ce încearcă să analizeze cât mai bine orice eveniment sportiv. Există însă posibilitatea ca unele aspecte să fie înțelese eronat, sau anumite detalii să fie omise. În acest caz, în mod neintenționat, casa de pariuri poate forma un Value Bet.

De asemenea, sumele imense pariate pe anumite pronosticuri pot influența cotele – care fluctuează constant pe parcursul unei zile. Mai mult decât atât, în ciuda analizelor temeinice, niciun om, algoritm sau program ce utilizează inteligența artificială nu poate prezice scenariul unui meci cu exactitate.

Case de pariuri online unde putem găsi Value Bets

În mod normal, astfel de Value Bets putem găsi la majoritatea operatorilor online din România.

Case de pariuri online recomandate

  • Superbet
301 Rotiri Gratuite la 20 Dazzling Hot

Superbet este una din cele mai populare case de pariuri online din România. Operatorul deține sute de locații fizice și oferă o platformă online – unde toți utilizatorii noi sunt întâmpinați cu un BONUS de Bun Venit în valoare de 500 RON. Cu ajutorul Super Social – pariorii au ocazia de a-și împărtăși biletele la pariuri cu prietenii și pot comenta LIVE desfășurarea partidelor. Această opțiune din aplicația mobilă poate facilita găsirea de Value Bets, tocmai datorită socializării.

  • Betano
777 Rotiri Gratuite la Shining Crown

Betano se află în topul preferințelor pariorilor români, în primul rând datorită ofertei excelente. În al doilea rând, vorbim despre o platformă online și o aplicație mobilă de ultimă generație – care funcționează perfect. De asemenea, cotele sunt peste medie în multe cazuri, așadar există posibilitatea de a detecta un Value Bet. Clienții noi au ocazia de a se acomoda cu ajutorul unui pachet de bun venit în valoare de 500 RON.

  • Winbet
100 Rotiri Gratuite la Spirit of Adventure

La Winbet, pariorii au la dispoziție o mulțime de bonusuri, iar acomodarea se poate face cu ajutorul unui pariu gratuit fără depunere. Mai mult decât atât, funcția ”Bet Mentor” oferă sfaturi foarte utile în privința pariurilor bazate pe statistică.

Îți recomandăm să arunci o privire și peste următoarele articole:

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite