Ghidul perfect pentru începători: Tipuri de bilete la pariuri explicate

Ghidul perfect pentru începători: Tipuri de bilete la pariuri explicate

Ghidul perfect pentru începători: Tipuri de bilete la pariuri explicate este aici. Dacă vrei să intri și tu în această lume, atunci cu siguranță ar trebui să arunci o privire peste următorul material.

Îți recomandăm să arunci o privire și peste următoarele articole:

Introducere în pariuri sportive

Ce sunt pariurile sportive și cum putem paria bilete la pariuri?

Te-ai săturat să anticipezi corect rezultatele unor meciuri, dar să nu primești niciun ban pentru asta? Atunci, poate ar trebui să încerci pariurile sportive. Acestea pot fi plasate online sau în agenții stradale. În mediul online sunt peste 30 case de pariuri licențiate în România la care poți plasa pariuri sportive.

A plasa un pariu sportiv înseamnă a face o predicție asupra unui rezultat dintr-un eveniment sportiv. La casele online de pariuri vei găsi pariuri pentru aproape orice sport de pe această planetă, inclusiv pentru cele de care probabil nici nu ai auzit. Cele mai pariate evenimente sportive provin din fotbal, tenis, baschet sau volei. La anumite case online poți însă plasa pariuri și pe: pesapallo, padel tenis sau fotbal galic.

Tipuri de pariuri

Pariuri simple și combinate

Biletele plasate la pariuri pot fi simple sau combinate (multiple). Un bilet simplu înseamnă plasarea unui singur pariu. În schimb, în cazul unui bilet multiplu se plasează mai multe pariuri (selecții) pe evenimente sportive diferite sau, uneori, pe același eveniment. 

Cu cât ai mai multe selecții pe un bilet, cu atât cota totală va fi mai mare, însă și riscul va fi mai ridicat. Cota totală a unui bilet se calculează înmulțind cotele fiecărei selecții. Rezultatul se înmulțește cu miza plasată pentru a afla potențialul câștig. 

La casele online de pariuri poți alege dintr-o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește plasarea unui pariu. Pe lângă pariuri pe rezultat final, mai poți miza pe pariuri sub/peste X.5 goluri, pariuri la pauză, pariuri pe cornere, pe cartonașe, pe marcatori, cu handicap asiatic etc.. 

Exemplu bilet simplu & bilet combinat

Pariuri cu miză returnată și handicap asiatic (AH)

Pariurile cu miză returnată

Un alt tip de pariu de care dispune toate casele de pariuri online îl reprezintă pariul cu miză rambursată. La casele online îl găsești sub diverse denumiri, cum ar fi: DNB, miză rambursată la egal, victorie fără egal, winner etc. Toate denumirile duc la același deznodământ: acela că miza plasată de tine îți va fi rambursată în cont în cazul în care partida se încheie la egalitate. 

Opțiunea o găsim în oferta multor sporturi de echipă, cum ar fi: fotbal, baschet, handbal, hochei pe gheață. Cel mai mult pariorii o folosesc la pariuri din fotbal, poate și hochei pe gheață. Asta deoarece în aceste sporturi se înscriu puține goluri, probabilitatea unei remize fiind mai mare decât în sporturi precum handbalul sau baschetul. 

Handicap asiatic

Este o altă opțiune pe care toate casele online de pariuri o au și pe care o întâlnim pe multe bilete de pariuri. Handicapul asiatic este o opțiune cu două variante de pariu. Se găsește la toate sporturile de echipă, însă și la sporturi individuale precum tenis de câmp sau de masă. Astfel, unul dintre jucători/una dintre echipe primește un avantaj fictiv. Celălalt jucător/cealaltă echipă primește un handicap fictiv, pe care trebuie să-l recupereze în meci pentru ca pariul pe acesta să fie câștigător. 

Spre exemplu, la un meci de fotbal vei alege 1 (-1.5 goluri). Pentru ca acest pariu să fie câștigător, trebuie ca în teren echipa gazdă să învingă la două sau mai multe goluri diferență. În caz contrar, pariul 2 (+1.5 goluri), care semnifică faptul că oaspeții vor acoperi handicapul fictiv de două goluri, va fi câștigător.

Handicapurile asiatice pot fi de 3 feluri: fără returnare de miza, cu returnare parțială de miză sau cu returnare totală de miză. Cele fără returnare de miză sunt cele tip (-1.5), cele cu returnare parțială sunt cele tip (-1.25), pe când cele cu returnare totală de miză sunt cele tip (-1.0).

Spre exemplu, dacă echipa gazdă învinge cu 2-0, iar tu ai mizat 1 (-1.5), pariul este câștigător. Dacă ai mizat 1 (-2), miza este returnată. Un pariu câștigător ar fi fost 1 (-1). Dacă, în schimb, ai mizat 1 (-1.25), pariul este câștigător. Dacă ai mizat 1 (-1.75), jumătate din pariu este câștigător, iar cealalată jumătate va fi rambursată. În fine, în cazul în care ai mizat 1 (-2.25), jumătate din miză va fi rambursată, iar cealaltă pierdută. 

Pariuri pe goluri

Pariuri peste / sub X.5 goluri și peste / sub X.0 goluri

Un alt tip de pariu plasat pe multe bilete este cel cunoscut sub numele de Under/Over. Este întâlnit atât la sporturi de echipă, cât și la sporturi individuale. Opțiunea X.5 goluri are două variante de pariu, putând fi câștigătoare sau necâștigătoare. Și opțiunea X.0 goluri are tot două variante de pariu, însă în acest caz miza se poate și rambursa.

În varianta în care ai pariat pe opțiunea “peste 2.5 goluri” într-un meci de fotbal, pentru ca pariul tău să fie câștigător este necesar să se înscrie 3 sau mai multe goluri. Dacă se marchează două sau mai puține goluri, pariul este necâștigător. 

Ai mizat pe opțiunea “peste 2.0 goluri”? Atunci pariul este câștigător dacă se vor marca 3 sau mai multe goluri și necâștigător dacă se înscrie un gol sau nu se înscrie deloc. În cazul în care în acea partida vor fi înscrise exact două goluri, miza va fi rambursată. 

Comparatie Over 2.00 / Over 2.5 goluri

Pariuri GG și NGG: Ghid pentru începători

Denumirile GG și NGG le întâlnești mai ales la agențiile stradale. În mediul online acestea sunt explicate mai bine de către majoritatea caselor de pariuri. GG este tradus ca “ambele echipe marchează”, iar NGG că “nu marchează ambele”. 

Cel mai des întâlnim pariurile tip GG și NGG plasate pe meciuri de fotbal. Opțiunea “ambele marchează” este mai des plasată de pariori pe bilete de pariuri decât opțiunea “nu marchează ambele”. Într-adevăr, pare un pronostic mai la îndemână, folosit mai degrabă la derby-uri. 

Pariuri pe evenimente și rezultate

Pariuri HE și PSF: Cum să pariezi cu încredere

Handicap european

HE este prescurtarea de la handicap european. Deseori este confundat, chiar și de pariori cu experiență, cu handicapul asiatic. Această confuzie ar putea să te coste mult când pariezi. Trebuie spus însă că nu toate casele de pariuri online prezintă în oferta lor handicapul european.

După cum am arătat mai sus, handicapul asiatic are două variante de pariere. Ei bine, handicapul european dispune de 3 variante de pariere și este format doar din numere întregi.

De exemplu, la un meci pariezi pe selecția “Egalitate (2)” Asta înseamnă că outsiderul (echipa care are cota mai mare la victorie) pornește cu un avans virtual de două goluri. Pentru ca pariul “Egalitate (2)” să fie câștigător trebuie ca echipa favorită să învingă la exact două goluri diferență. 

Dacă ai fi pariat pe “Outsider (2)”, pentru ca pariul să fie câștigător ar fi trebuit că outsiderul să nu piardă la două sau mai multe goluri diferență. În cazul în care ai fi pariat pe “Favorit (-2)”, pentru ca pariul să fie câștigător ar fi trebuit ca echipa favorită să câștige la 3 sau mai multe goluri diferență. 

Pauză sau final

PSF este prescurtarea de la “Pauză sau Final”, prescurtare pe care o găsești la multe agenții stradale. Plasând un pariu “Pauză sau Final” ai mai multe șanse de câștig decât dacă vei plasa un pariu pe rezultatul final. Asta deoarece pariul va lua în calcul și rezultatul de la pauză.

Precum pariul pe rezultat final, opțiunea “pauză sau final” are și ea 3 variante de pariu, dacă ne referim la fotbal. Este vorba de 1 (victorie gazde), X (rezultat de egalitate) și 2 (victorie oaspeți). Are o cotă mai mică decât rezultatul final, dar și probabilitatea unui pariu câștigător este mai mare.

Exemplu pariu pauza sau final

Pariul tip “pauză sau final” va fi câștigător dacă rezultatul ales de tine va fi înregistrat pe tabelă ori la pauză, ori la final. Spre exemplu, dacă ai pariat PSF 1 pe un meci de fotbal, vei câștiga în cazul în care gazdele vor fi în avantaj la pauză sau la final. Dacă vor conduce încă de la pauză, pariul tău va fi câștigător. Astfel, nu mai contează ce se va întâmpla în repriza secundă.

Pariuri pe jocuri și meciuri

Pariuri HT/FT și GG3+ / NGG3+: Strategii de pariere

Pariuri HT/FT

Acest tip de pariu este unul riscant, deoarece trebuie să anticipezi rezultatul atât la pauză, cât și la final. Ai 9 tipuri de pariu din care poți alege, dacă ne referim la fotbal: 1/1,1/X,1/2,X/1,X/X,X/2,2/1,2/X și 2/2. 

În general, pariorii preferă să mizeze un pariu HT/FT singur pe bilet. Asta deoarece pot avea o cota destul de mare la acest tip de pariu. Chiar și o cotă mică la acest tip de pariu poate fi destul de nesigură. În acest caz, cotele mici pot surveni doar în cazul în care o echipă pornește clar favorită. Cele două tipuri de pariu la care se pot găsi cote mici sunt 1/1, respectiv 2/2. La restul variantelor, cota minimă este 4.00.

Pariuri GG3+

Pentru a fi mai ușor înțeleasă de pariori, voi traduce opțiunea “GG3+” ca “ambele echipe marchează și se înscriu minim 3 goluri în meci”. În general, cota pentru o astfel de opțiune este una mai mare de 2.00. GG3+ este, practic, o combinație între două tipuri de pariuri. Pentru ca pariul să fie câștigător, trebuie ca ambele formații să înscrie, însă și să se marcheze 3 sau mai multe goluri. 

exemplu pariu GG3+

Strategii de pariere

Se pot încerca și câteva strategii de pariere în ceea ce privește cele două tipuri de pariuri prezentate mai sus. Sigur, poți testa o mulțime de strategii pe aceste tipuri de pariu, însă în cele ce urmează le-am selectat pe cele ce par mai bune.

  • Easy Money pentru pariurile HT/FT

În ceea ce privește pariurile pauză/final, cea mai bună strategie mi se pare Easy Money. Strategia presupune reinvestirea întregului câștig cumulat la pariul anterior. Spre exemplu, o echipa căreia i se acordă cota 1.15 la victorie are o cotă de aproximativ 1.5 pentru a conduce la pauză și a câștiga la final. În acest caz voi plasa pariul conform căruia favoritul va câștiga atât la pauză, cât și la final.

Sigur, nu trebuie să exagerezi cu numărul de pași la Easy Money. Doi-trei pași la o cotă de aproximativ 1.5 ar trebui să fie suficienți pentru a realiza profitul dorit. Apoi o iei de la capăt aplicând aceeași strategie. Pe termen lung, strategia este una benefică. 

Atenție însă, ca strategia să fie eficientă ar trebui ca ultimele rezultate ale echipelor ce se duelează să conducă și ele la acest pont. Fiindcă degeaba Bayern Munchen are o cotă de 1.15 la victorie dacă vine după 3 rezultate de egalitate. Așadar, analiza efectuată de către tine înainte de a plasa acest pariu este esențială. 

Multe case de pariuri permit să mizezi și în timpul meciului pe opțiunea pauză/final. De asemenea, ar fi indicat ca meciul respectiv să poată fi vizionat în transmisiune directă. Astfel, la un asemenea meci poți hotărî după 10-15 minute de urmărit meciul dacă merită să pariezi că echipa favorită va conduce atât la pauză, cât și la final.

  • Plasează opțiunea GG3+ pe derbyuri 

După cum am specificat mai sus, opțiunea GG3+ are deseori o cotă peste 2.00, aceasta putând ajunge sau chiar depăși valoarea de 2.5. Personal, plasez acest tip de pariu pe derby-uri la care atmosfera din tribune nu este apăsătoare. Pentru asta, ar fi excelent dacă ai putea viziona în direct respectiva partidă, pentru a vedea care este atmosfera din tribună. Abia apoi plasează pariul GG3+.

Dacă nu găseșți acest pariu în oferta live a casei de pariuri, vezi dacă nu cumva acea casă îți permite să creezi un pariu live tip Bet Builder. Funcția Bet Builder permite plasarea a două sau mai multe selecții din același meci pe un singur bilet. Astfel, mizează pe selecțiile “Ambele echipe înscriu” și “Peste 2.5 goluri”.

Pariuri VS și MMG: Cum să alegi cele mai bune opțiuni

Anumite abrevieri de la agențiile stradale, chiar și de la anumite case de pariuri online, pot pune în dificultate și un parior experimentat. Este și cazul abrevierii “VS”, care înseamnă “victorie sigură”. Pentru ca pariul să fie câștigător aici, trebuie ca o echipă să învingă fără să primească gol. 

Altă abreviere care te poate pune în dificultate, mai ales dacă nu ești obișnuit cu pariurile la agenții stradale, este “MMG”. Abrevierea înseamnă “Mai multe goluri”. La acest tip de pariu trebuie să indici în ce repriză se va înscrie mai mult sau dacă în ambele se va marca același număr de goluri.

Atât opțiunea “victorie sigură”, cât și “mai multe goluri” necesită o analiză riguroasă a ultimelor meciuri ale echipelor. Astfel, pentru gazde studiază ultimele rezultate de acasă din acea competiție, iar pentru oaspeți studiază ultimele rezultate din deplasare. În caz contrar, va fi foarte greu să câștigi constant cu aceste tipuri de pariuri.

Sfaturi și recomandări pentru începători

Case de pariuri online recomandate pentru începători

  • Betano: 500 RON bonus la pariuri sportive

24 RON Pariu Gratuit FARA DEPUNERE

COD PROMO: RO24

Este o casă la care merită să îți creezi cont. Prezintă o ofertă bogată, dar și multe funcții pentru pariori. De asemenea, aici vei întâlni săptămânal promoții, însă vei putea viziona și foarte multe transmisiuni în direct. Betano te așteaptă cu un bonus de bun-venit de 100% din suma depusă, până la 500 lei. 

  • Superbet: Încasează 500 RON bonus la depozit

222 Rotiri Gratuite & 80 RON Pariu Gratuit

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

O altă casă de pariuri care se află în top 3 preferințe ale pariorilor români. Dispune de o ofertă bogată de pariuri sportive, însă și de aplicație de mobil destul de atrăgătoare. Promoțiile la pariuri sunt și ele în număr destul de mare, la fel ca transmisiunile în direct. Bonusul de bun-venit este de maxim 500 lei, bonus acordat în urma primelor 3 depuneri.

  • Netbet: Încasează 50 RON freebet fără depunere

100 RON FreeBet

Dacă te înregistrezi la casa de pariuri Netbet folosind codul “50SPORT” vei putea primi un freebet de 50 lei fără a fi necesar să efectuezi vreo depunere. Trebuie doar să completezi procesul de verificare a identității, trimițând o copie a documentului tău de identitate. 

De asemenea, pentru primul depozit Netbet îți oferă un pariu fără risc de maxim 500 lei. Pariul fără risc ți se va acorda sub formă de freebet dacă primul pariu plasat din banii tăi va fi necâștigător. La Netbet vei găsi destule promoții săptămânale tentante, însă și o ofertă bogată. Foarte interesant este că această casă de pariuri ne oferă sugestii de pariuri pe baza statisticilor, lucru de apreciat.

Bonusuri și oferte exclusive pentru începători: Cum să le obții

În cazul în care ești începător la pariuri și nu te simți deloc inspirat, îți recomandăm să îți creezi cont la casele de pariuri care oferă bonusuri fără depunere. Astfel, nu trebuie să efectuezi niciun depozit pentru a lua bonusul, ci doar să îți verifici identitatea. Cu alte cuvinte, vei putea paria fără a risca vreun ban.

Concluzie și sfaturi finale

Începe să pariezi cu încredere și responsabilitate: Ghidul final

Orice persoană mai mare de 18 ani poate plasa pariuri sportive, online sau la agenții. Totuși, statisticile spun că peste 90% dintre cei care investesc bani la pariuri nu generează profit pe termen lung.

Pentru a avea succes la pariuri trebuie să dobândești mai multe calități. Răbdarea și gestionarea înțeleaptă a băncii sunt câteva dintre ele. Dacă nu le ai, este foarte probabil să nu generezi profit pe termen lung.

O regulă de care ar trebui să țină cont toată lumea este aceea de a nu paria mai mult decât și-ar putea permite să piardă. Pariurile nu trebuie privite ca o sursă de venit, fiindcă dacă faci asta vei obține, în general, contrariul. 

Totodată, trebuie să înțelegi că niciun pariu nu este sigur, chiar dacă are o cotă extrem de mică sau chiar dacă Mama Omidă garantează că va fi câștigător. Pentru prudență, te-aș sfătui să nu aloci mai mult de 10-20% din câștigul tău lunar pentru pariuri. Pariază responsabil!

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON