Ce înseamnă șansă dublă la pariuri

Ce înseamnă șansă dublă la pariuri
Ce înseamnă șansă dublă la pariuri

Ce înseamnă șansă dublă la pariuri și când este indicat să o joci?

Te atrage cota mare a unui rezultat final (1,X,2), însă nu ești foarte sigur că aceasta va fi câștigătoare? Atunci este foarte probabil să plasezi un pariu pe șansă dublă. Această opțiune este întâlnită în mai multe sporturi de echipă, însă pariorii o folosesc cu preponderență pe meciurile de fotbal. 

Cu ajutorul șansei duble vom putea acoperi două opțiuni de rezultat final. Evident, cota este mai mică decât dacă am plasa un pariu simplu pe rezultatul final. Matematic vorbind însă, probabilitatea ca un pariu plasat pe șansă dublă să fie câștigător este mai mare decât ca un pariu simplu pe rezultatul final să fie câștigător. 

Iti recomandam sa citesti din ghidul nostru si urmatoarele materiale:

Cum funcționează șansa dublă?

Este o opțiune pe care o găsești la toate casele de pariuri online. Se află în oferta sporturilor ale căror meciuri se pot încheia la egalitate la finalul timpului regulamentar. Ne referim la majoritatea sporturilor de echipă. Dintre sporturile de echipă cunoscute, singurul care nu se poate încheia la egalitate, cel puțîn într-un meci oficial, este voleiul.
Luând exemplul unui meci de fotbal, dacă plasezi pariul pe șansă dublă ai 67% ca acesta să fie câștigător. Asta deoarece vei acoperi două dintre cele trei potențiale rezultate care se pot întâlni într-un meci. Cele trei opțiuni pe care le vei întâlni la șansă dublă sunt: 1X (victorie echipa gazdă sau egal), X2 (egal sau victorie echipa oaspete), respectiv 12 (victorie echipa gazdă sau victorie echipa oaspete).

Toate meciurile de fotbal beneficiază de șansă dublă?

După cum am punctat mai devreme, cota pentru șansă dublă este mai mică decât cea pentru rezultatul final. Asta deoarece aici vei putea câștiga cu două rezultate din trei posibile. Merită să plasezi acest tip de pariu în cazul unui meci echilibrat sau în unul în care diferența de valoare (și de cote) nu este prea mare.

În cazul unui meci total dezechilibrat, în care favorita pornește cu o cotă mai mică de 1.1 la victorie, este posibil ca o casă de pariuri să nu prezinte opțiunea de șansă dublă. Cel puțin, nu pentru echipa favorită. 

Spre exemplu, dacă echipa gazdă are cota 1.05 la victorie, cota pentru șansă dublă 1X și 12 este prea mică și nu are sens să fie prezentată în ofertă. În schimb, cota pentru X2 ar putea fi prezentă. Asta se întâmplă nu neapărat la meciuri de fotbal, cât la cele de handbal.

Alternative pentru pariul șansă dublă

Doreșți să plasezi un tip de pariu asemănător cu șansă dublă, însă care să aibă o cotă ceva mai mare? Cea mai bună soluție este DNB. La casele de pariuri vei întâlni această abreviere sub mai multe denumiri. Ea înseamnă însă același lucru și anume că miza se va returna dacă partida se va încheia la egalitate.

Practic, dacă vei folosi acest pariu, vei avea tot 33% riscuri de a îl pierde, ca în cazul șansei duble. Doar că vor fi 33% șanse ca pariul să fie câștigător și 33% ca miza să fie rambursată și de aceea cota este mai mare aici. 

Exemplu pariu Draw no Bet

Avantaje și dezavantaje ale pariului șansă dublă

Ce avantaje are pariul șansă dublă?

Șansă de câștig de 67%

Cel mai mare avantaj al acestui tip de pariu îl reprezintă acoperirea a două dintre cele trei posibile rezultate finale. Prin urmare, șansa ca pariul să fie câștigător este de 67%, cel puțin în teorie. Sigur, dacă vei paria șansă dublă X2 la un meci în care echipa gazdă are cota la victorie mai mică de 1.2, șansele reale ca pariul tău să fie câștigător în mod cert nu vor fi 67%.

Mai puține emoții pe final

În cazul în care ai pariat șansă dublă 1X, iar echipa gazdă conduce în minutul 85 cu 1-0, poți spune că pariul este aproape câștigător. Echipa oaspete are nevoie de două goluri pentru ca pariul tău să fie necâștigător. În cazul în care pariai pe gazde că vor câștiga partida, iar ele conduceau cu 1-0 în minutul 85, orice fază mai periculoasă a oaspeților îți putea crea palpitații. Mai ales dacă pe bilet aveai un câștig potențial mare.

Plasare contră la rezultat final

În cazul în care ai plasat un bilet cu mai multe selecții și doar un rezultat final al unui meci de fotbal te mai desparte de câștig, poți plasa o contră. Spre exemplu, dacă ai pariat pe victoria gazdelor, contra va fi X2 (egal sau victoria oaspeților). 

În general, pariurile pe rezultat final întâlnite pe bilete sunt în favoarea formației favorite, mai ales dacă ai pariat pe un bilet cu mai multe selecții. În acest caz, cota pe contră ar trebui să fie una destul de mare. În orice caz, mai mare de 1.5, iar tu vei putea genera profit substanțial, indiferent de rezultat. 

Ce dezavantaje are pariul șansă dublă?

Cote mici

Probabil cel mai mare dezavantaj al acestui tip de pariu îl reprezintă cotele mici. Din această cauză, cei care apelează la această opțiune preferă să o plaseze pe un bilet cu două sau mai multe pariuri. Iar când vorbim de mai multe meciuri pe bilet, indiferent de cotă, riscurile de a nu câștig devin mai mari.

Profit nemultumitor comparativ cu riscul asumat

Nu de puține ori, când pariază pe un meci echilibrat pariorii tind să aleagă șansa dublă. În acest fel gândesc ei, pe bună dreptate, că ar reduce riscul unui pariu necâștigător. Doar că riscul este mai mare comparativ cu cota. 

Am auzit des expresia că într-un meci echilibrat orice se poate întâmpla. De exemplu, ne-am hotărât să plasăm un pariu pe șansă dublă pe o favorită care are cota 1.95 la victorie. Cota pentru șansă dublă este 1.26. Altfel spus, există 67% șanse ca o cotă de 1.26 să fie câștigătoare. Procentajul este unul cam mic, nu credeți? 

Strategii de pariuri la care pot folosi șansă dublă

Easy Money

Este una dintre cele mai eficiente strategii, chiar dacă e riscantă. Strategia presupune reinvestirea întregului câștig de la pasul anterior. Prin urmare, selectăm un meci în care echipa favorită (de preferat echipa gazdă) are cota 1.3 sau mai mică la victorie. Cota pentru șansă dublă 1X ar fi undeva în jurul valorii de 1.05. 

Este important însă să alegi o echipă care joacă în campionat, nu în cupe europene, cupe naționale sau meciuri internaționale. De asemenea, clasamentul este și el important. Asigura-te că echipa favorită are suficientă motivație în vederea acelui meci. Sau că outsiderul nu este extra-motivat. Aceste condiții fiind îndeplinite, va fi foarte greu ca o echipă gazdă ce are cota 1.3 la victorie să piardă meciul.

Pariuri live cu transmisiune în direct

Acest tip de pariu devine mai eficient dacă îl plasezi live, pe un meci pe care ai posibilitatea să îl vizionezi în direct. Astfel, după 10-15 minute de urmărit acel meci îți vei putea da seama dacă echipa favorită este în stare să nu piardă meciul. Multe case de pariuri îți oferă posibilitatea de a paria live pe șansă dublă.

Case de pariuri sportive online care oferă opțiunea Șansă Dublă

Case de pariuri sportive online recomandate

  • Superbet

222 Rotiri Gratuite & 80 RON Pariu Gratuit

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

Prezintă un bonus de înregistrare de 500 lei, acordat în urma primelor 3 depuneri. Oferta este una foarte bogată. Superbet dispune și de aplicații de mobil, dar și de funcții utile pariorilor. Ne captează atenția și cu promoții destul de tentante, dar și cu transmisiuni în direct.

Pariul “Șansă Dublă” poate fi găsit destul de repede în oferta unui meci. Nu ne referim doar la meciuri de fotbal, ci și la handbal, baschet, hochei pe gheață, dar și la alte sporturi de echipă. Acest tip de pariu se găsește atât live, cât și pre-live.

  • Betano

24 RON Pariu Gratuit FARA DEPUNERE

COD PROMO: RO24

Ne întâmpină cu un bonus la înregistrare în valoare maximă de 500 lei. Dispune de o ofertă foarte bogată la pariuri sportive, oferind multe transmisiuni în direct. La capitolul promoții Betano stă cel mai bine dintre toate casele de pariuri online licențiate în România, în opinia mea. Aici ai parte de promoții săptămânale.

Ai pariat pe rezultatul final într-un sport de echipă la Betano sau chiar la tenis? Dacă favoritul tău domină categoric meciul, ai șanse ca Betano să îți valideze pariul câștigător înainte de încheierea partidei. La Betano poți paria pe șansă dublă la fotbal nu doar pre-live, ci și live. De asemenea, Betano oferă această opțiune nu doar pentru meciuri de fotbal, ci și pentru alte sporturi de echipă. 

  • 888sport
25 lei Bonus Free Play

Bonusul de înregistrare aici este de 500 lei, pentru a-l obține trebuind să pariem suma depusă de două ori pe o cotă minimă de 1.6. De asemenea, pentru a te califica la bonusul de înregistrare trebuie să depui doar prin card bancar.

În ultimul timp, 888sport ne oferă mai multe promoții decât până acum un an. Cea mai populară promoție este “Super 8”, la care poți participa gratuit. Oferta de pariuri este foarte bogată, în funcție de activitatea pe site putând obține puncte care, ulterior, pot fi schimbate în bani. 

Pariul șansă dublă poate fi plasat nu numai înainte de meci, însă și în timpul acestuia. Putem paria pe această opțiune nu doar la meciuri de fotbal, ci și la meciuri din alte sporturi de echipă.

  • Winbet

20 RON FARA DEPUNERE SI FARA RULAJ + 200 rotiri gratuite

Aici bonusul de bun-venit este de 180 lei, acordat sub formă de freebet în urma primelor 3 depozite. Mai mult, freebeturile nu pot fi pariate înainte de startul unui meci, ci doar live. Aplicația de mobil poate fi accesată doar de pe telefoane cu sistem iOS. 

În schimb, dispune de multe promoții, multe dintre ele putându-ți valida pariul câștigător dacă echipa/jucătorul pe care ai mizat domină categoric meciul. Winbet îți permite să folosești opțiunea “șansă dublă” atât înainte de startul meciului, cât și live. 

  • Betfair
Depune 50 RON și primești 100 Rotiri Gratuite Cash

Este singura casă online licențiată în România care oferă pariuri tip exchange. Piața Betfair Exchange îți permite să pariezi împotriva altor persoane și să beneficiezi de mii de cote extraordinare în fiecare zi. În afară de Exchange, Betfair pune la dispoziție și platforma de pariuri unde se mizează clasic. 

Bonusul de bun-venit este de 550 lei. Pentru a-l obține trebuie să introduci la înregistrare codul bonus “ZSKW11”. Pariază apoi 50 lei pentru a obține un bonus de 50 lei. Repetă asta timp de 10 săptămâni pentru a beneficia la maxim de bonusul de bun-venit. Nu putem spune decât că este o modalitate inedită de acordare a unui bonus de bun-venit. 

Aplicația Betfair poate fi downloadată atât de pe telefoane cu sistem Android, cât și de pe telefoane cu sistem iOS. La această casă de pariuri poți miza pe șansă dublă la partidele de fotbal atât pre-live, cât și live.

Calcule șansă dublă

Cum se calculează șansa dublă la un meci de fotbal?

Pariul “șansă dublă” este în strânsă legătură cu pariul pentru rezultatul final. Astfel, acesta se modifică ori de câte ori cotele pentru rezultatul final suferă vreo modificare. Avem și o formulă matematică pentru calcularea șansei duble. Vorbim despre raportul dintre produsul celor două rezultate finale ale șansei duble și suma lor.

Însă să exemplificăm prin cifre, fiindcă este mai ușor de înțeles. Să spunem că echipa gazdă are cota 1.85 la victorie, cota pentru egal este 3.55, iar cea pentru victoria oaspeților 4.4. Șansa dublă pentru 1X va fi (1.85*3.55)/ (1.85+3.55) = 6.57/5.4 = 1.21. Pentru a afla cota pentru X2 formula matematică este: (3.55*4.4)/ (3.55+4.4) = 15.62/7.95 = 1.96. În fine, calculul pentru aflarea cotei pentru 12 șansă dublă este: (1.85*4.4)/(1.85+4.4) = 8.14/6.25 = 1.3.

Concluzii și sfaturi finale

Pariul șansă dublă se găsește la sporturile de echipă și acoperă două dintre cele rezultate posibile, fiind o variantă atractivă pentru pariori. Mai puțin atractivă este cota, însă cu 4 sau 5 asemenea pariuri pe un bilet, ar ieși o cotă totală de 2.00 sau chiar mai mare.

Dacă vei alege să plasezi acest tip de pariu, sfatul meu este să te axezi pe 1X, nu pe X2. Într-un meci echilibrat probabilitatea că gazdele să nu piardă este mai mare decât că oaspeții să nu o facă. De asemenea, o strategie bună mi se pare și cea prin care pariezi live pe șansă dublă într-o partidă pe care o poți vedea în transmisiune directă. În acest fel, după primele 10-15 minute îți poți da seama care va fi cursul jocului și poți paria în consecință.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON