Ce este pariul pauză sau final?

Ce este pariul pauză sau final? Ce avantaje și dezavantaje are acesta și cum funcționează? Toate aceste întrebări și multe altele își găsesc răspunsurile în rândurile ce urmează.

Un tip de pariu care, în ultima vreme, se regăsește tot mai des pe biletele românilor, îl reprezintă pariul pauză sau final. Atenție, a nu se confunda cu pariul pauză/final, care înseamnă altceva. Pariul pauză sau final, prescurtat PsF la unele case de pariuri, dispune de 3 variante de pariere.

Variantele sunt aceleași ca la rezultatul final: echipa gazdă, rezultat de egalitate și echipa oaspete. Aici putem câștiga pariul încă de la pauză. Vom câștigă dacă rezultatul pe care am mizat se va produce ori la pauză, ori la final. 

Iti recomandam sa citesti din ghidul nostru si:

Cum funcționează tipul de pariu pauză sau final?

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează acest tip de pariu, vom lua un exemplu și anume partida dintre Real Madrid și Barcelona. Dacă vom miza pe gazde la pariul tip pauză sau final, pentru ca pariul să fie câștigător trebuie că Real Madrid să conducă la pauză sau să se impună la final. 

Dacă vom miza pe remiză ar trebui ori ca prima repriză să se încheie la egalitate, ori ca meciul să se termine la egalitate. În cazul în care vom miza pe echipa oaspete, pentru ca pariul să fie câștigător trebuie că Barcelona să conducă la pauză sau să se impună la final. De reținut că pariul tip “pauză sau final” poate fi plasat doar înainte de startul unui meci, nu și live.

Avantaje și dezavantaje ale pariului “pauză sau final”

Ce avantaje are pariul “pauză sau final”?

Față de pariul clasic pe rezultatul final, ne vom crește șansele de câștig dacă folosim tipul de pariu “pauză sau final”. Spre exemplu, pariul va fi câștigător dacă am mizat pe gazde, la final meciul se termină la egalitate, dar la pauză echipa gazdă conducea cu 1-0. 

Dacă ești de părere că un meci între două echipe echilibrate valoric se va încheia la egalitate, însă dorești să joci mai prudent, poți alege pariul “pauză sau final” X. Șansele ca un meci echilibrat să se încheie la egalitate ori la pauză, ori la final sunt mari. Acest pariu va face, așadar, ca șansele tale să crească vizibil.

Ce dezavantaje are pariul “pauză sau final”?

Marele dezavantaj al acestui tip de pariu este că dispune de cote mai mici decât rezultatul final. De altfel, asta este normal, deoarece șansele de reușită în cazul acestui tip de pariu sunt mai mari decât șansele de reușită pentru rezultatul final.

Un alt impediment să-i spunem, fiindcă nu îl putem numi dezavantaj, îl reprezintă acela că sunt case de pariuri care nu acceptă acest tip de pariu când vine vorba de bonusuri. Aici ne referim la eventualul bonus pe care îl vei obține pentru biletele câștigătoare.

Strategii de pariuri care folosesc opțiunea “Pauză sau Final”

Strategia Easy Money

Una dintre cele mai indicate strategii când folosim acest tip de pariu se numește “Easy Money”. Aceasta presupune învestirea întregului câștig de la pasul anterior. În general, cotele folosite sunt mai mici de 1.2. Spre exemplu, dacă o echipă are cota 1.2 la victorie, cota pentru “pauză sau final” ar fi 1.15. Poate echipa outsidera va reuși un gol prin care să egaleze în a doua repriză, în special în minutele de final. Este însă greu de crezut că echipa favorită nu va conduce la pauză. Asta, mai ales dacă meciul este foarte important pentru ea. Astfel, ar fi un pariu foarte bun acela că echipa gazdă va conduce la pauză sau final.

Strategia Martingale

Presupune dublarea mizei în cazul unui pariu necastigator, iar cota pariată să fie minim 2.00. Nu vă speriați, nu sugerăm să plasați pariuri pauză sau final pe o cota mai mare că 2.00. Asta ar însemna ca echipa respectivă să fie outsider. Această strategie vine, mai degrabă, în completarea strategiei Easy Money. 

Astfel, folosind exemplul de mai sus, pentru o cotă totală de 2.00 este nevoie de 5 cote de 1.15. De fiecare dată câștigul prezentului pariu va deveni miza următorului pariu. Practic, vom folosi strategia Easy Money. În cazul nefericit în care vom pierde după un pariu însă, vom adopta strategia Martingale și vom dublă miza inițială. 

Ce înseamnă miza inițială? Să spunem că plecăm cu un pariu de 100 lei. La primul pariu vom câștiga 115 lei, la al doilea pariu câștigăm 132 lei, dar la al treilea vom pierde. Ținta noastră era aceea de a ne dubla miza inițială (100 lei). Așadar, după un pariu pierzător vom dubla cei 100 lei și nu cei 132 lei, cât aveam după pasul II. Vom aplica strategia Martingale până când vom câștiga 5 pariuri de cota 1.15 la rând. Apoi o vom lua de la capăt. 

În acest fel poate părea greu de făcut profit, însă, de regulă, o cotă de 1.15 pe “pauză sau final” ar trebui să iasă destul de des. Să nu uităm nici faptul că o calitate esențială pentru un parior profesionist este răbdarea. Dacă nu o ai, este foarte greu să generezi profit pe termen lung. 

Case de pariuri online care oferă opțiunea “Pauză sau final”

Case de pariuri online recomandate

  • Superbet
301 Rotiri Gratuite la 20 Dazzling Hot

La înregistrare te așteaptă un bonus maxim de 500 lei, acordat în urma primelor 3 depozite. Dispune de o aplicație de mobil destul de atractivă și are o oferta bogată la pariuri sportive. În plus, prezintă și promoții, dar și transmisiuni în direct ale meciurilor din diferite sporturi. Deși, în mod normal, ar fi trebuit să găsim opțiunea “pauză sau final” în secțiunea “Reprize”, o găsim în secțiunea “Toate”. Este unul dintre primele pariuri, astfel că nu aveți de scrollat foarte mult.

  • Betano
777 Rotiri Gratuite la Shining Crown

O aplicație de mobil foarte ușor de folosit are și casa de pariuri Betano. Aceasta oferă la înregistrare un bonus în valoare de 500 lei. La capitolul promoțîi la pariuri sportive stă foarte bine, probabil cel mai bine dintre toate casele de pariuri licențiate în România. Betano ne prezintă și ponturi ale unor meciuri pe care le putem adauga cu ușurință pe biletul de pariere. La Betano pariul pauză sau final îl găsim în secțiunea “Pauză” a respectivului meci. 

  • Winbet
100 Rotiri Gratuite la Spirit of Adventure

Este o casă de pariuri care prezintă un bonus de înregistrare total de 180 lei, acordat pentru primele 3 depuneri. Condițiile de rulaj sunt destul de blânde. Aplicația de mobil poate fi instalată doar de pe iPhone. Oferta de pariuri este destul de bogată. La fel și numărul de promoții. 

De asemenea, Winbet prezintă funcția “Bet Mentor”, care ne recomandă câteva pariuri bazate pe statistică. Tipul de pariu “PsF” îl găsim aici sub denumirea “Prima repriză SAU rezultat final”. Este prezent în secțiunea “Toate”, printre primele pariuri.

  • Winner

Aici bonusul de înregistrare este de maxim 700 lei în total, la care se adaugă freebeturi în valoare de 100 lei, dar și 25 rotiri gratuite. Oferta este valabiila pentru primele 3 depuneri. Winner beneficiază de aplicație de mobil, iar oferta de pariuri a acestei case online este foarte bogată. Opțiunea “Pauză sau final” se regăsește în secțiunea “Toate”.

  • Maxbet
350 Rotiri Gratuite la Shining Crown

La pariuri sportive te așteaptă cu un bonus total de 1 000 lei, la care se adaugă 444 rotiri gratuite. Vei primi acest bonus în urma primelor 3 depuneri. Mai mult, dacă aceste 3 depuneri le vei efectua în termen de 7 zile, Maxbet te va recompensa și cu un bonus de 50 lei, bani pe care să îi folosești la loterii. Dispune de promoții tentante și inovative la pariuri sportive, dar și de aplicație mobilă. Pariul tip “pauză sau final” îl vei găsi în secțiunea “Toate”.

Unde poți plasa pariuri “pauză sau final”?

Nu la toate casele de pariuri online vom găsi această opțiune, însă majoritatea o are. Sigur, în cazul meciurilor importante care dispun de o oferta bogată. La toate cele 5 case menționate mai sus, spre exemplu, vei găsi această opțiune. De menționat că tipul de pariu “Pauză sau final” îl vei găsi doar la fotbal, nu și la alte sporturi.

Cât de mult scade cota la tipul de pariu “pauză sau final”?

Față de rezultatul final, nu putem spune că scade foarte mult cota pentru echipa favorită la tipul de pariu “pauză sau final”. Spre exemplu, dacă echipa gazdă are cota 1.55 la victorie, pentru tipul de pariu “pauză sau final” găsim cota 1.4 în dreptul gazdelor. În schimb, dacă oaspeții au cota 6.7 la victorie, cota pentru “pauză sau final” este 4.00 în dreptul oaspeților. În fine, în cazul în care cota la egal pentru rezultatul final este 3.95, cota din dreptul remizei la tipul de pariu “pauză sau final” este 1.75.

Poate va întrebați de ce scade atât de mult cota pentru remiză și pentru victoria oaspeților. Fiindcă nu de puține ori am văzut ca o echipă favorită să înceapă mai slab meciul, iar la pauză să înregistreze o remiză sau chiar să fie condusă. 

Concluzii și sfaturi finale

Tipul de pariu “pauză sau final” se găsește doar pentru meciurile de fotbal. Majoritatea caselor de pariuri are în ofertă acest tip de pariu. Dispune de cote ceva mai mici, dar prezintă șanse de reușită mai mari decât pariul pe rezultatul final.

Dacă vă hotărâți să mizati pe acest tip de pariu, v-aș recomanda să luați în calcul doar meciuri de fotbal în care echipa gazdă are cota maximă 1.25 la victorie. Astfel, putem aplica strategia Easy Money pe o cotă de 1.2 sau mai mică. Ținta noastră va fi mereu aceea de a ne dubla banca. Pentru asta, avem nevoie de 4 sau 5 pași. Dacă veți fi inspirat, nu va exista nicio problemă în a va atinge obiectivul. 

Atunci când veți pierde, fiindcă, în mod firesc, va veni și un asemenea moment, o puteți lua de la capăt. De asemenea, puteți folosi strategia Martingale, care presupune dublarea mizei în cazul unui pariu câștigător. Asta depinde de banca dumneavoastră, dar și de cât de mult sunteți dispus să riscați.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite