Medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS

Medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS / sursă foto Facebook

Medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS – aceasta este fără îndoială vestea zilei în sportul românesc.

Acum 6 zile, sportiva româncă a fost deposedată de bronzul olimpic la gimnastică, la doar 30 de secunde distanță după ce fusese anunțată că s-a clasat pe locul 3. O reprezentată a Statelor Unite ale Americii a depus contestație atunci, iar lucrurile s-au schimbat radical.

Sportiva româncă declara la venirea în țară că este foarte dezamăgită de situația de la Paris:

“Am avut sentimente mixte şi de tristeţe, şi de dezamăgire. Dar încerc să rămân doar cu cele pozitive, de bucurie şi mândrie. Atunci, în sală, momentul a fost foarte intens, dar după aceea a trecut puţin timp şi a trebuit să mă calmez, să-mi stăpânesc emoţiile şi gândurile. Şi asta încerc să fac şi acum. Sincer nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat. Dar nici nu cred că mi-aş dori să uit, pentru că au fost nişte clipe unice. A fost prima mea participare la Jocurile Olimpice şi acele momente le iau cu mine. Ele mă vor face o persoană mai puternică”

Medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS

Ei bine, Federația Română de Gimnastică nu a fost de acord cu decizia oficialilor, astel că s-a decis apelarea TAS, cu ajutorul unei societăți de avocatură specializată în drepturile sportivilor.

În cele din urmă TAS a aprobat contestația gimnastei din România, astfel că acum putem spune că avem o nouă medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu. Nota finală a sportive inoastre este 13.700.

De asemenea, Jordan Chiles – din Statele Unite ale Americii – a pierdut bronzul olimpic. Punctajul americancei este 13.666, cel care a fost afișat inițial – înainte de prima contestație. În mod normal, ultima gimnastă care evoluează are la dispoziție un minut pentru a depune o contestație, interval ce nu a fost respectat. Mai mult decât atât, Jordan Chiles a picat pe locul 5, în timp ce românca Voinea se află pe locul 4.

Fedația Română de Gimnastică a anunțat faptul că avem o medalie de bronz pentru Ana Maria Bărbosu:

Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.”

România a reușit să strângă până acum 8 medalii:

  • 🥇 x 3
  • 🥈 x4
  • 🥉 x1

David Popovici a fost primul sportiv român la JO 2024 ce a obținut o medalie de aur – la 200 m.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite