
La Timișoara este în plin șantier prima arenă care se va ridica în ultimii 60 de ani. Este vorba despre Stadionul Eroii Timișoarei, care va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de spectatori, iar tribunele vor fi ca în Anglia, aproape de gazon. Este o investiție în urma căreia există speranța că fotbalul din Timișoara va renaște.
De mai multe sezoane, Timișoara nu mai are reprezentantă nici măcar în Liga a II-a, iar Politehnica, echipa-fanion a Banatului, a început recent un nou sezon în anonimatul uneia dintre seriile diviziei „terțe”. Este ținută în viață de dragostea și implicarea suporterilor alb-violeți, care nu au uitat marile victorii cu Celtic, West Ham sau, mai recent, serile europene cu victorii inclusiv în fața lui Șahtior Donețk. Investitorii întârzie să apară, iar lipsa infrastructurii sportive contribuie mult la lipsa aportului din partea mediului de afaceri.
Pentru fotbalul din Timișoara, o primă luminiță de la capătul tunelului a început să se vadă. În luna martie a acestui an a început șantierul Stadionului Eroii Timișoarei, primul din era modernă, care ar putea deveni noua casă a Politehnicii Timișoara. La aproximativ opt luni de când s-a dat prima lopată, progresul este vizibil. Cele două peluze au început să prindă contur, se montează gradele, iar stâlpii de susținere ai tribunelor au fost turnați. Stadiul de execuție, aproximativ 30%, înainte de sosirea iernii.





Stadionul Eroii Timișoarei, proiectat la 10.100 de locuri
Stadionul Eroii Timișoarei, cunoscut și sub denumirea de stadion-lego, se ridică pe un teren din zona Calea Buziașului, pe structură metalică. Este proiectat să aibă o capacitate de 10.101 locuri, iar spectatorii vor fi aproape de gazon, întrucât nu va fi construită și o pistă de atletism.
Arena va figura în categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, ceea ce va permite inclusiv organizarea de competiții internaționale. Terenul va avea gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto.





Este o investiție a administrației publice locale din Timișoara, pe o suprafață de aproximativ 53.000 de mp. Întreaga zonă din sud-estul orașului va fi schimbată, pentru că în jurul stadionului va apărea inclusiv un parc pentru toată lumea dotat cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzut cu echipamente de joacă pentru copii, respective o parcare cu peste 430 de locuri.
Costurile pentru Stadionul „Eroii Timișoarei” se ridică la aproximativ 123 de milioane de lei. Va fi prima arenă modernă din orașul de pe Bega, care ar trebui finalizată cel târziu în vara anului 2026. Atunci când și pentru Timișoara fotbalistică orizonturile ar putea fi mai senine.
- 1. Bilet pariu șansă Superbet 18 iulie 2025 – Plasăm o cotă bombă de 111
- 2. Biletul Etapei a 2-a Superliga – câștig bombă de peste 3.000 RON și un FREEBET la Superbet
- 3. Biletul zilei azi la Superbet 18.07.2025 – 3 Superpariuri pentru un câștig de 1000 RON!
- 4. Biletul zilei din fotbal la Superbet, 18.07.2025. Mizăm pe 2 meciuri din Superligă
- 5. Câștigă în fiecare weekend cu SuperLiga Bingo de la Superbet
- 6. Biletul Zilei în cota 5 din 18 iulie 2025 – Favoritele ne aduc profitul
- 7. Oleksandr Usyk vs Daniel Dubois: Unde și când are loc cel mai așteptat meci la categoria grea?
- 8. Universitatea Craiova – FC Argeș – Ponturi Pariuri Superliga 18 iulie 2025
- 9. Hermannstadt vs Metaloglobus, Ponturi Pariuri Superliga, 18.07.2025
- 10. Biletul Zilei din Pariuri Speciale 18.07.2025 – Mizăm pe șuturi în SuperLiga României
URMĂREȘTE-NE PE