Scandal in nationala peruvienilor. Capitanul nationalei tocmai ce a fost suspendat pentru dopaj, astfel ca va rata Campionatul Mondial din aceasta vara.

Capitanul nationalei, Paolo Guerrero, nu va participa la cea mai importanta competitie, din Rusia. Acesta fusese initial suspendat pentru 6 luni de catre FIFA pentru un test Anti-Doping, iar acest termen ar fi expirat luna viitoare. Oficialii UEFA insa au facut recurs si au cerut ca suspendarea capitanului peruvienilor sa fie extinsa pentru 14 luni, astfel ca acesta nu va mai juca fotbal pana in luna Ianuarie.

Paulo Guerrero a evoluat pana in 2012 in Europa, strangand 27 de partide oficiale la Bayern Munchen si 134 de meciuri pentru Hamburger SV. Acesta s-a transferat in 2012 la Corinthians, ca din 2015 sa evolueze pentru Flamengo. La nationala Braziliei, Guerrero are 86 de selectii si 32 de goluri inscrise.

Peru va evolua in aceasta vara la Cupa Mondiala din Rusia, in Grupa C. Acolo, sud-americanii se vor duela cu Australia, Danemarca si Franta. Grupa este una accesibila pentru peruvieni, care pot emite pretentii la pozitia secunda, in conditiile in care finalista europeana este favorita certa a acestei grupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *