Joc responsabil

Pariurile sportive intra in categoria jocurilor de noroc, iar ca la orice joc exista mai multe reguli care sunt facute pentru a proteja utilizatorul, asa numitul joc responsabil. In primul rand varsta minima pentru a accesa astfel de jocuri este de 18 ani, acest aspect poate fi controlat foarte usor in mediul online pentru ca toate agentiile licentiate va cer sa verificati varsta.

Desi din pariuri sportive nu exista un numar atat de mare de persoane care ajung sa aiba probleme grave de dependenta precum in jocurile de cazino online, cu siguranta avem cunostinte care joaca zi de zi la pariuri, poate nu sume mari insa uneori cheltuie banii pe care nu-i au, se imprumuta sau amaneteaza bunuri. Daca tu sau prietenii tai treceti prin astfel de momente in care ati ajuns sa pariati ultimii bani atunci trebuie sa realizati ca aveti o problema si daca nu reusiti sa va opriti, trebuie sa cereti ajutorul specialistilor.

Primul pas pentru a va opri este sa va inchideti contul/conturile de pariuri, daca jucati la pariuri online atunci solutia este una destul de simpla, majoritatea agentiilor au program de autoexcludere prin care va suspendati contul pentru o perioada nedeterminata. Daca incercati sa va lasati de pariuri dar prietenii va invita la o cafea intr-o casa de pariuri ar fi bine sa-i refuzati pentru ca indiferent cat de mult ati incerca sa rezistati tentatiei, intr-un astfel de anturaj mai mult ca sigur vei ceda – pentru un joc responsabil cel mai bine stai departe de astfel de locuri cel putin pana detii din nou controlul.

Regula cea mai importanta este sa nu pariezi mai mult decat iti permiti sa pierzi! Pariurile sportive, “pacanelele”, ruleta sau alte jocuri de noroc tin de sansa, de asta se si numesc jocuri de noroc. Indiferent cat de mult ai analiza tu, sunt sanse 50%-50% de profit, nu exista “sigur” in acest domeniu. In fiecare luna stabileste-ti un buget pentru pariuri, de exemplu 200 RON – timp de o luna vei juca cu acesti bani, daca i-ai terminat NU mai bagi nici un leu, astepti urmatoarea luna pentru a-ti aloca un buget nou. Inca in lucru foarte important este sa nu joci niciodata la recuperare, cu gandul ca o sa iti scoti bani pierduti.