In aceste zile avem prima mansa din barajul pentru Cupa Mondiala 2018, urmand ca la finalul saptamanii viitoare sa aflam ultimele echipe calificare la CM din Rusia, daca in Europa si in lume avem un baraj, in Africa mai avem dispute din grupe, practic castigatoarele acestor grupe vor participa la urmatoare editie a Campionatului Mondial.

In zona din Europa avem clar cele mai interesante confruntari, capul de afis il reprezinta intalnirea dintre Suedia si Italia. Suedia a facut parte dintr-o grupa foarte grea, a reusit sa termine pe locul 2, sub Franta dar peste Olanda, iata ca “portocala mecanica” rateaza inca un turneu final. Nordicii au avut cel mai bun atac din Grupa A, 26 de goluri in 10 meciuri adica o medie de 2.6 reusite per meci. Italia a facut cat se poate de mult in grupa din care a mai facut parte si Spania, dar intr-un final a terminat pe pozitia secunda. Desi evolueaza in deplasare, italienii sunt vazuti cu prima sansa intr-o cota de 2.32 la Unibet, in timp ce la calificare situatia devine si mai clara, bookmakerii dau o cota in jur de 1.30-1.40 pentru a o vedea din nou la CM pe Italia.

Pe 9 noiembrie avem un duel mai echilibrat decat o arata casele de pariuri online, Croatia primeste vizita Greciei, 1.37 este cota pentru victoria gazdelor oferita de Unibet. Stim cu totii de ce croatii au prima sansa, au in lot jucatori care evolueaza la Real Madrid, Barcelona sau Juventus dar asta nu garanteaza succesul, iata ca au termina grupa pe locul al 2-lea, desi pe hartie erau favoriti sa o castige intr-o competitie cu Islanda, Turcia si Ucraina. Grecia a revenit la stilul acela de joc din urma cu mai multi ani care le aducea titlul european, ultra-defensiv in care se pune accent in primul rand pe aparare. Grecii au practic al 3-lea atac din grupa in care au jucat, practic au de 2 ori mai putine goluri inscrise decat Belgia, formatia care a castigat grupa. Fiind un joc cu o incarcatura uriasa iar oaspetii fiind cunoscuti pentru stilul inchis, cota de 1.58 la sub 2.5 goluri este mai mult decat ok.

Inca o partida din barajul pentru Cupa Mondiala 2018 este cea dintre Irlanda de Nord si Elvetia. Nord-irlandezii nu inceteaza sa ne surprinda si au terminat grupa pe loc de baraj peste echipe destul de bune precum Norvegia si Cehia. Fiind aproape sigura de locul 2, Irlanda de Nord a lasat-o mai moale in finalul campaniei, de aici si cele 2 infrangeri consecutive. Evetia se poate declara cea mai ghinionista echipa din aceste calificari europene pentru CM 2018, a terminat la egalitate de puncte cu prima clasata, insa din cauza golaverajului mai slab a fost nevoita sa se multumeasca cu barajul. Pentru a castiga in Irlanda de Nord, Elvetia are o cota de 2.27 la Unibet iar pentru a trece de baraj are o cota 1.36.

Danemarca a iesit pe locul 2 si a ajuns la barajul pt. Cupa Mondiala 2018 dintr-o grupa in care a facut parte si Romania, chiar la ultima partida a remizat cu nationala noastra, 1-1. Danezii au avut un parcurs destul de bun si daca erau mai atenti puteau sa profite de pasii gresiti facuti de castigatoare grupei, Polonia. Irlanda a reusit sa ajunga la baraj dintr-o grupa foarte echilibrata din care au mai facut parte Serbia, Tara Galilor sau Austria. Serbii au surprins si ei prin castigarea grupei, dar irlandezii au reusit intr-un fel sa le lase acasa pe Tara Galilor si Austria, nationale ceva mai bine cotate. In Danemarca – Irlanda formatia gazda are prima sansa la victorie intr-o cota de 1.75 oferita de Unibet in timp ce la calificare avem o cota foarte buna, de 1.67 pentru danezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *