Dan Chisu castiga turneul aniversar Pokerfest

Lumea turneelor de poker live din Romania este dominata din 2011 de organizatorul de festivaluri de poker PokerFest Romania care recent si-a aniversat 6 ani de activitate cu un festival de poker in capitala.

Evenimentul, asteptat cu nerabdare de comunitatea jucatorilor, s-a desfasurat intr-un complex hotelier de 5 stele din Bucuresti si a oferit participantilor o serie de turnee avand in centru Main Eventul – turneul principal, cu o taxa de intrare de 600 de euro si un fond de premii acumulat in valoare de 127.737 euro.

Nu toti participantii au platit insa intreaga suma, caci multi au jucat calificari live mult mai ieftine, inainte de turneul principal, sau online, pe Unibet Poker, partenerul PokerFest.

Campionul editiei este nimeni altul decat regizorul Dan Chisu, jucator de poker entuziast si cu rezultate semnificative in arena pokerului live (aproape 350.000$ in premii in ultimii 3 ani). El a reusit sa invinga 248 de oponenti si sa ramana ultimul in competitie, performanta pentru care a fost rasplatit cu trofeul PokerFest (o distinctie foarte vânata de jucatorii romani de poker) si un premiu in bani in valoare de 24.437 euro. Alaturi de campion, 31 de jucatori dintre participanti au reusit sa intre in zona platita a turneului, ei incasand minim 1.125 euro (ultimul loc platit) si 21.000 euro (premiul pentru locul 2).

Seria de turnee a fost insa mai mare. 11 evenimente au avut loc, asa incat festivalul sa acopere toate formatele de joc si sa fie potrivit tuturor buzunarelor. Cel mai important turneu alaturi de Main Event a fost High Rollerul, turneu rezervat celor cu mai multi bani, caci taxa de intrare a fost de 1.200 euro.

Acesti bani au fost platiti de 70 de jucatori, iar campionul evenimentului este unul din cele mai sonore nume ale lumii pokerului romanesc: Alexandru Papazian. El a incasat 23.810 de euro pentru performanta lui in acest turneu, insa, chiar daca acest scor pare mare, este de stiut ca Papazian se afla pe locul 1 in Romania la incasari totale din turnee de poker live, cu peste 2,9 milioane de dolari. Cel mai mare premiu al sau a fost de 1.197.000 de euro dupa ce a castigat un turneu High Roller in 2016.

Tot Papazian detine singura bratara romaneasca World Series of Poker dupa o victorie si un premiu de 888.888$ anul acesta in cea mai mare serie de turnee live din lume ce se desfasoara anual in Las Vegas. Un alt turneu foarte popular a fost cel numit “Monster Stack” datorita faptului ca participantii primesc la start mai multe fise decat in mod normal (insa structura turneului este foarte rapida).

Castigatorul acestei editii, Madalin Cornel Petraru, a incasat 6.764 euro, pentru o taxa de intrare de 170 euro, dupa ce a trecut de 321 de oponenti. Seria de turnee live PokerFest pe anul 2017 nu s-a incheiat, ci chiar va avea un final spectaculos: intre 29 noiembrie si 3 decembrie va avea loc Unibet Open Bucuresti, festival cu un turneu principal de 1.100 euro care la editia de anul trecut a depasit jumatate de milion de euro in premii si a fost castigat de romanul Traian Bostan intr-un bazin international de jucatori veniti la Bucuresti din peste 20 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *