Ce se întâmplă dacă un meci este anulat, amânat sau în cazul unui abandon?

Ce se întâmplă dacă un meci este anulat, amânat sau în cazul unui abandon?

Ce se întâmplă dacă un meci este anulat, amânat sau în cazul unui abandon? Ai pățit vreodată ca unul din meciurile pe care ai pariat, să nu se mai desfășoare?

Un subiect controversat la pariuri vizează situațiile în care un meci este anulat sau amânat. Cele mai multe astfel de cazuri se petrec în tenis, mai ales la Billie Jean King Cup și Cupa Davis. Se întâmplă însă ca și în turnee obișnuite să aibă loc un abandon înainte sau în timpul meciului.

La celelalte sporturi întâlnim rar meciuri anulate sau amânate, cel puțin la nivel de profesioniști. Dacă ne referim la fotbal, cel mai des meciurile sunt amânate din cauza vremii extreme sau a suporterilor mult prea înfocați. Nici la sporturile de echipă care se joacă în sală nu întâlnim mai deloc meciuri amânate sau chiar anulate. Poate doar dacă plouă și picăturile se infiltrează în sală. Astfel de cazuri s-au petrecut chiar în România.

Îți recomandăm să arunci o privire și peste următoarele articole:

Care sunt situațiile în care se anulează un meci?

Niciun meci nu va fi anulat din prima decât dacă începe vreun război sau vreo pandemie. În mod normal însă, dacă se produce ceva care nu era în plan, meciul va fi amânat pentru o dată ulterioară. Aici ne referim strict la sporturile de echipă. 

În cazul tenisului este altceva. Aici un meci, din primele două tururi, de regulă, este anulat dacă se trag la sorți meciurile de pe tablou, însă, între timp, un jucător anunță că nu mai poate participa la turneu. Sigur, acel jucător va fi înlocuit de un lucky looser, însă meciul acestuia va fi anulat. 

Cum procedează o casă de pariuri în cazul anulării/amânării unui meci?

În cazul în care un meci este anulat, procedura este una simplă. Toate casele de pariuri ne rambursează în cont miza plasată pe acea partidă. Aici includem și meciurile de tenis în care un jucător își anunță abandonul înainte de start. 

În cazul amânării unui meci sau a abandonului unui jucător, dacă ne referim la tenis, regulile nu sunt identice la toate casele de pariuri online. Însă să lăsăm puțin la o parte tenisul și să ne concentrăm pe celelalte sporturi. 

După cum am menționat mai sus, rar se întâmplă ca un meci dintr-un sport de echipă să se amâne sau să se anuleze. Când se întâmplă însă asta, casele de pariuri se ghidează după anumite reguli înainte de a valida pariul. 

Aceste reguli sunt specificate în regulamentul intern al acelei case de pariuri. De regulă, el se găsește în subsolul paginii site-ului. Regulamentul este însă unul stufos și asemănător la toate casele de pariuri, motiv pentru care foarte mulți pariori nu îi dau atenție. Probabil altfel ar fi dacă s-ar extrage ideile principale din acel regulament. La majoritatea caselor de pariuri vei găsi secțiuni care te vor duce automat la ce te interesează dacă dai click pe ele. Și aceste secțiuni sunt însă destul de stufoase.

Ce spune regulamentul în cazul sporturilor de echipă?

Revenind, să spunem că dacă un meci de fotbal, spre exemplu, este amânat din diverse cauze, pariul nu se validează imediat. Astfel, în cazul în care meciul se reia într-un anumit inteerval pariul rămâne valid. Dacă, în schimb, meciul nu se reia în acel interval, lucru care se întâmplă foarte rar, majoritatea caselor de pariuri oferă cota 1.00 pentru toate pariurile acelui meci. Drept urmare, miza îți va fi rambursată în cont dacă ai jucat un pariu simplu. În cazul în care ai plasat un pariu pe acel meci în cadrul unui bilet multiplu, meciul afectat va primi cota 1.00 și va fi, practic, eliminat de pe bilet.

Există însă și o excepție. În cazul în care, în momentul întreruperii meciului, selecția este deja câștigătoare, pariul va fi considerat câștigător și viceversa. Astfel, dacă pariul nu ți-a ieșit în momentul întreruperii meciului și până la finalul lui nu s-ar mai fi putut întâmpla nimic care să schimbe soarta pariului, acesta va fi validat pierzător. De exemplu, dacă tu ai mizat că se va deschide scorul până în minutul 30:00, iar partida a fost abandonată în minutul 34:00 la scorul de 0-0, pariul va fi necâșigător. 

Ce se întâmplă dacă meciul este decis la “masa verde”?

O partidă decisă la masa verde este ceva ce rar vei vedea în sportul mare. Astfel de cazuri se întâmplă mai mult între echipele mici. Am întâlnit astfel de cazuri nu doar la fotbal, ci și la handbal sau baschet. În aceste condițîi cele mai multe case de pariuri îți returnează miza. Este drept, nu la toate casele de pariuri se precizează ce se va întâmpla în cazul în care un meci se va decide la “masa verde”.

Ce se întâmplă cu pariurile în cazul în care abandonează un pilot?

În cazul sporturilor cu motor casele online sunt împărțite în ceea ce privește abandonul unui pilot. Ne referim la duelurile dintre piloți. Dacă, spre exemplu, ai pariat că un pilot va câștiga cursa, iar acesta abandonează, pariul va fi validat necîștigător.

În ceea ce privește duelurile dintre doi piloți, în cazul unui abandon al unui pilot cele mai multe case îl dau câștigător pe oponent. Dacă niciunul dintre piloți nu a trecut linia de sosire, câștigător este validat cel care a abandonat ultimul. 

Ce spune regulamentul în cazul tenisului?

În ceea ce privește meciurile din tenis, avem mai multe interpretări în cazul abandonului unui jucător sau al întreruperii din cauza vremii/a întunericului. 

Vom începe cu situațiile în care un jucător abandonează. De multe ori în astfel de cazuri se rambursează miza în întregime. Apar însă și situații în care pariul este validat câștigător/pierzător în funcție de jucătorul care s-a calificat în runda următoare. Alte case de pariuri rambursează miza doar dacă abandonul se petrece în primul set. Dacă abandonul are loc mai târziu pariul se validează în favoarea jucătorului care merge în runda următoare.

Sigur, la fel ca în cazul sporturilor de echipă, pariul va fi validat dacă, în momentul abandonului, selecția este deja câștigătoare. În cazul în care nu este câștigătoare, iar până la finalul meciului nimic nu s-ar mai fi putut schmba în această privință, pariul va fi validat necâștigător.

Spre exemplu, pariul va fi necâștigător dacă un jucător abandonează la scorul de 7-6;3-6, iar tu ai mizat că vor fi sub 23.5 gameuri în meci. Asta deoarece al treilea set ar fi avut minim 6 game-uri, iar numărul total de game-uri ar fi fost mai mare de 23.

Dacă partida a fost întreruptă din cauza întunericului de cele mai multe ori se va relua a doua zi. De asemenea, în cazul în care ploaia a oprit un meci de tenis, acesta se va relua ori imediat ce ploaia se va opri, ori a doua zi. 

Dacă nici în a doua, dar nici în a treia zi partida nu se poate relua din cauza ploii, unele case de pariuri vor rambursa miza. Altele așteaptă până când partida va fi reluată. Am întâlnit și partide care nu pot fi jucate timp de două zile din cauza ploii, însă aceste cazuri sunt destul de rare. 

Ce se întâmplă cu pariurile antepost dacă un jucător de tenis abandonează?

Ar trebui ca la toate casele de pariuri să se precizeze clar ce se întâmplă dacă ai plasat pariuri antepost pe tenis, iar jucătorul în cauză abandonează. Din păcate însă, nu se întâmplă asta, probabil din cauză că nu se mai consideră necesar să se treacă în regulament.

Într-adevăr, în momentul în care un jucător nu poate evolua în runda următoare, indiferent de motive, pariul ar trebui să fie necâștigător. Aproape toate, dacă nu chiar toate casele de pariuri fac asta. Am întâlnit însă și cazuri în care ni s-a rambursat miza. Atenție, asta s-a întâmplat când jucătorul și-a anunțat retragerea înainte de startul unui turneu, iar casa de pariuri nu apucase încă să scoată oferta conform căreia jucătorul respectiv va câștiga turneul.

Case de pariuri online recomandate

  • Betano

24 RON Pariu Gratuit FARA DEPUNERE

COD PROMO: RO24

Cei care își vor deschide cont la această casă de pariuri vor putea primi un bonus de înregistrare în valoare de 500 lei. Casa atrage anual un număr foarte mare de pariori, datorită avantajelor sale. Aici ne referim la oferta bogată și diversificată, promoțîi săptămânale, funcții utile pariorilor, transmisiuni în direct și lista ar putea continua. 

La Betano meciurile terminate înainte de sfârșitul timpului la sporturile de echipă sunt considerate nule, dacă pariul nu a fost deja validat. Asta doar dacă s-a marcat. În cazul în care nu s-a deschis scorul, pariurile sunt considerate pierdute, dacă nu au fost validate între timp. La tenis pariurile sunt considerate nule dacă un meci începe, dar nu se termină pe teren. Asta doar în cazul în care nu a început setul decisiv.

Betano nu îți va acorda miza înapoi dacă un meci se decide la “masa verde”, ci îl va valida conform rezultatului final. Este valabil doar pentru pariurile pe rezultat final și șansă dublă. Restul pariurilor, dacă nu au fost deja stabilite, vor fi considerate nule. 

La sporturile cu motor pariul va fi considerat nul doar dacă niciunul dintre piloții unui duel nu va termina cursa. Dacă un pilot a abandonat, pariul pe acesta va fi validat pierzător.

  • Superbet

222 Rotiri Gratuite & 80 RON Pariu Gratuit

Bonus extra: PANA LA 500 RON BONUS

Bonusul de înregistrare aici este tot de 500 lei, acordat în urma primelor 3 depuneri. Dispune de o ofertă bogată, permițându-ți chiar să te inspiri de la alți pariori. Aplicația de mobil este atrăgătoare, la fel ca promoțiile. Superbet beneficiază și de transmisiuni în direct. Ba chiar sezonul trecut a transmis live și partide din Superliga României de fotbal. 

La sporturile cu motor Superbet nu rambursează pariul în cazul în care un pilot a abandonat, considerând că duelul este pierdut de pilotul care a abandonat. În cazul tenisului, pariul este considerat nul doar dacă jucătorul nu evoluează în turneu. În caz că evoluează și abandonează sau este descalificat, pariurile rămân valabile. La fotbal pariurile se vor considera nule dacă un meci este întrerupt și nu se va relua până a doua zi, la ora 23:59.

  • 888sport
25 lei Bonus Free Play

Oferta bogată te cucerește de îndată ce accesezi site-ul. La fel o face și “Super 8”, o promoție săptămânală la care participarea e gratuită. La 888sport ai posibilitatea de a acumula puncte în funcție de activitatea pe site. Acele puncte le poți transforma ulterior în bani cash. Bonusul de bun-venit este de 500 lei, pe care îl vei obține dacă vei rula suma depusă de două ori.

Casa de pariuri își rezervă dreptul de a anula pariurile pe un eveniment dacă acesta a fost întrerupt și nu este repornit în 12 ore. Aici este vorba doar de sporturi de echipă și alte sporturi individuale cu excepția tenisului. 

La tenis este considerat câștigător cel ce avansează în runda următoare. La sporturile cu motor nu se vor rambursa mizele în cazul unui abandon. În cazul unui duel, pilotul care a parcurs cele mai multe tururi (dacă vor abandona ambii) va fi declarat câștigător.

  • Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash & 50 RON gratuiti

Prezintă un bonus de înregistrare de 500 lei, acordat sub forma unui pariu fără risc. Pentru ca bonusul să-ți fie acordat, trebuie că primul tău pariu plasat cu bani reali să fie necâștigător. Pe lângă pariul fără risc, Unibet îți mai acordă la înregistrare freebeturi totale de 50 lei, însă și 300 rotiri gratuite.

Oferta de pariuri este una destul de bogată, care cuprinde și transmisiuni în direct. Sunt prezentate și câteva funcții utile pentru pariori, dar și aplicații de mobil separate pentru Sport, Cazino și Poker.

Unibet îți rambursează miza dacă un meci dintr-un sport de echipă nu se reia în termen de 48 ore. La tenis pariul va fi declarat nul doar dacă nu s-a finalizat primul set. În cazul unui abandon ulterior, toate pariurile vor fi valabile, cel care avansează în runda următoare fiind considerat câștigător.

În ceea ce privește sporturile cu motor, decizia este aceeași ca la majoritatea caselor de pariuri. Dacă un pilot abandonează pariul este declarat pierzător în caz că ai mizat pe el. Dacă ambii piloți dintr-un duel abandonează, câștigător va fi cel ce abandonează ultimul.

  • Winbet

20 RON FARA DEPUNERE SI FARA RULAJ + 200 rotiri gratuite

Bonusul de înregistrare este de maxim 180 lei, acordat în urma primelor 3 depuneri. Bonusul îl primești sub formă de freebet, pe care trebuie să-l plasezi doar la pariuri live. La Winbet găsești destule promoții, mare parte a lor putând să-ți transforme pariul în câștigător mai devreme dacă echipa/jucătorul pe care ai pariat domină clar. În schimb, aplicația de pariuri poate fi accesată doar de pe iPhone.

Regulamentul Winbet spune că pariurile de tenis vor fi declarate nule în cazul abandonului unui jucător, indiferent de moment. Dacă ai pariat că acel jucător va câștiga turneul, iar el și-a anunțat retragerea din turneu înainte de startul său, pariul va fi declarat nul. Însă dacă abandonează pe durata turneului, pariul va fi necâștigător. În cazul fotbalului un eveniment va fi declarat nul dacă se întrerupe și nu se reia în termen de 36 ore. 

Concluzii și sfaturi finale

Dacă în cazul unui meci anulat toate casele de pariuri ne rambursează miza, nu la fel stau lucrurile și în cazul partidelor amânate. La fotbal și la alte sporturi de echipă ni se rambursează miza în cazul abandonării meciului doar în cazul în care acesta nu se reia în termen de 48 ore. În caz contrar, pariul merge mai departe și va fi validat în concordanță cu rezultatul final care va avea loc ulterior în meciul amânat. 

Lucrurile devin mai complicate în ceea ce privește tenisul, dar și sporturile cu motor, deoarece nu toate casele de pariuri dispun de același regulament. În general, la sporturile cu motor dacă abandonează un pilot miza nu va fi rambursată, ci pariul va fi validat necâștigător dacă ai pariat pe acesta. Cât privește tenisul, miza poate fi rambursată în cazul unui abandon. Asta depinde și de momentul abandonului.

Cel mai bine ar fi însă să consulți regulamentul intern al respectivei case de pariuri cu privire la aceste situații. Multă lume nu face asta și nu îi condamn, deoarece regulamentul este unul destul de stufos. Dacă multe dintre pariurile tale le plasezi însă pe tenis sau pe sporturi cu motor, ar fi bine să faci asta. În funcție de ce este specificat în regulament, poți schimba casa de pariuri la care să mizezi pe acel meci de tenis sau cursă.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Bonus 500 RON FARA RISC + 300 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON