Sportivi romani cu sanse mari la medalie la Jocurile Olimpice 2024

La Jocurile Olimpice de la Paris, delegatia Romaniei este compusa din 106 sportivi. Initial, era vorba de 107 sportivi, insa atleta Florentina Iusco a fost suspendata pentru dopaj. Cea mai numeroasa delegatie va fi la canotaj, unde Romania a trimis nu mai putin de 45 sportivi. Teoretic, aici avem cele mai mari sanse la medalii. La precedenta Olimpiada, Romania a strans 4 medalii: una de aur si 3 de argint. Trei dintre ele au venit de la canotaj. Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc in seara de 26 iulie. 

Purtatorii de drapel ai Team Romania provin de la canotaj. Este vorba de sotii Ionela si Marius Cozmiuc. Impreuna, acestia au adunat 19 medalii la marile competitii. Ionela Cozmiuc este tripla campioana mondiala si tripla campioana europeana. A participat si la precedentele doua editii ale Jocurilor Olimpice. Marius Cozmiuc este dublu campion european, dar si campion mondial. Pentru el aceasta este a patra Olimpiada la care participa.

Sportivi romani care au castigat deja o medalie la Jocurile Olimpice 2024

29 iulie 2024: David Popovici a devenit primul roman care a castigat o medalie de aur la natatie masculin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. A obtinut aceasta performanta remarcabila in proba de 200 metri liber, fiind singurul roman care a castigat o medalie la aceste Jocuri Olimpice, pana acum.

31 iulie 2024: David Popovici a obtinut medalia de bronz in proba de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, fiind intrecut de Pan Zhanle (46:40 – record mondial) si de Kyle Chalmers (47:48).

1 august 2024: Romania a obtinut medalia de aur in proba de dublu vasle masculin, prin echipajul format din Andrei Cornea si Marian Enache. De asemenea, echipajul feminin de dublu vasle, format din Ancuta Bodnar si Simona Radis, a castigat medalia de argint.

2 august 2024: Romania a urcat pe locul doi in finala probei de dublu rame feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, cu Ioana Vrinceanu si Roxana Anghel aducand acasa medalia de argint. Vineri, cele doua canotoare au terminat cursa pe locul secund, inregistrand un timp de 07:02:97. O alta medalie de argint a fost castigata de echipajul format din Gianina van Groningen si Ionela Cozmiuc. Cu un timp de 06:48:78, acestea au urcat pe podium alaturi de echipajele din Marea Britanie si Grecia.

100% BONUS la depunere 1000 RON
  • David Popovici – Medalia de aur in proba de 200 metri liber (1:44.72)
  • Andrei Cornea si Marian Enache – Medalia de aur in proba de dublu vasle masculin (6:12:58)
  • Ancuta Bodnar si Simona Radis – Medalia de argint in proba de dublu vasle feminin (6:50:69)
  • Ioana Vrinceanu si Roxana Anghel – Medalia de argint in proba de dublu rame feminin (7:02:97)
  • Gianina van Groningen si Ionela Cozmiuc – Medalia de argint la dublu vasle feminin categoria usoara (6:48:78)
  • David Popovici – Medalia de bronz in proba de 100 metri liber (47:49)
Sportivi romani cu sanse mari la medalie la Jocurile Olimpice 2024
Sursa fotografiei: olympics.com

Principalele sperante la medalii vin din sporturile de apa

Singurul sportiv roman de la un sport individual cotat cu prima sansa la castigarea medaliei de aur este David Popovici. La 200 metri liber casa de pariuri Betano ii ofera cota 1.4 la victorie. Al doilea favorit este neamtul Lukas Martens, cotat cu 6.5. La 100 metri liber romanul este cotat cu a doua sansa, dupa chinezul Pan Zhanle. Chinezul este cel care i-a doborat recordul mondial lui David Popovici in aceasta proba. 

Este a doua participare la Jocurile Olimpice pentru romanul in varsta de doar 19 ani. Popovici a cucerit 7 medalii de aur pana acum la competitiile internationale. Doua dintre acestea au sosit la Campionatele Mondiale din 2022 de la Budapesta atat la 100 metri liber, cat si la 200 metri liber. 

Seriile de la 200 metri liber vor avea loc pe 28 iulie, la ora 12:00. Cele de la 100 metri liber vor incepe pe 30 iulie. Semifinalele de la 200 metri liber vor avea loc pe 28 iulie, de la 21:45, iar finala pe 29 iulie, la 21:40. Semifinalele la 100 metri liber vor incepe pe 30 iulie, la 21:30, iar finala se va disputa pe 31 iulie, la 23:20.

Popovici nu este singurul reprezentant al nostru cotat cu prima sansa la medalia de aur. La canotaj, echipajul feminin de 8+1 al Romaniei are cota 1.65 la a cuceri medalia de aur. Acesta este urmat de echipajul SUA, cu 3.5. La Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 echipajul feminin al Romaniei de 8+1 a cucerit medalia de bronz. La fel se intampla si in 2008. Seriile probei de 8+1 feminin vor avea loc pe 29 iulie, incepand cu ora 13:00. Finala se va disputa pe 3 august, la ora 11:50.

Citeste si:

Echipajul de 8+1 nu este singurul care porneste favorit la canotaj pentru medalia de aur. In proba de dublu vasle feminin, Ancuta Bodnar si Simona Radis au prima sansa la medalia de aur. Betano le ofera cota 1.75. Al doilea echipaj favorit are cota 3.4. 

Ancuta Bodnar si Simona Radis medalie de aur @ 1.75

Ancuta Bodnar si Simona Radis au cucerit singura medalie de aur a Romaniei la precedenta editie a Jocurilor Olimpice. Acum vor debuta in serii pe 27 iulie, semifinalele vor avea loc pe 30 iulie, iar finala pe 1 august.

O alta speranta la medalie vine din proba feminina de dublu rame. Aici Denisa Tilvescu si Ioana Vrinceanu pornesc cu sansa a treia. Betano le acorda cota 5.5 la medalia de aur. Seriile vor avea loc pe 28 iulie, semifinalele pe 31 iulie, iar finala pe 2 august.

Tot cu a treia sansa porneste Romania si in proba feminina de patru rame fara carmaci. Favorita la medalia de aur este Marea Britanie, urmata de Olanda. Betano le acorda romancelor cota 5.5. Seriile au loc pe 28 iulie, iar finala pe 1 august. 

Florin Arteni si Iulian Chelaru au sanse mari la cucerirea unei medalii. Cei doi vor concura la canotaj, in proba masculina de dublu rame. Arteni si Chelaru pornesc cu a patra sansa, Betano oferindu-le cota 8.00 pentru cucerirea unei medalii de aur. Pe 28 iulie vor avea loc seriile, pe 31 iulie semifinalele si pe 2 august finala. 

O alta speranta la o medalie vine din proba feminina de dublu vasle categorie usoara la feminin. Aici portdrapelul Ionela Cozmiuc va concura alaturi de Gianina van Groningen, fosta Beleaga, dubla campioana mondiala. Titlurile le obtinea in 2017 si 2018, tot la aceasta proba. Pe 28 iulie vor avea loc seriile, pe 31 iulie semifinalele, iar pe 2 august finala. Betano prezinta cota 7.00 ca van Groningen si Cozmiuc sa castige medalia de aur, avand a cincea sansa.

Sportivi romani cu sanse mari la medalie la Jocurile Olimpice 2024
Sursa fotografiei: olympics.com

Echipa feminina de tenis de masa, culoar favorabil catre o medalie

O alta speranta la medalii o reprezinta echipa feminina de tenis de masa. Asta mai ales dupa tragerea la sorti favorabila de care a avut parte. Este pe o parte de tablou fara China, Hong Kong sau Coreea de Sud. In optimi intalnim India. Este adevarat, in sferturi am putea intalni temuta formatie a Germaniei, iar in semifinale Japonia. Pe nemtoaice insa le-am mai batut de multe ori.

Romania castiga medalia de aur @ 50.0

Echipa Romaniei este alcatuita din Bernadette Szocs, Elisabeta Samara si Adina Diaconu. Optimile vor avea loc pe 5 august, sferturile pe 6 august, semifinalele pe 8 august, iar finala mica si finala mare pe 10 august. La casa de pariuri Fortuna ni se ofera doar cota ca Romania sa castige medalia de aur. Aceasta este 50.0. 

Sperante la medalie de la haltere

La haltere, Romania are doar doua reprezentante, ambele insa cu sanse la medalii. In proba feminina de 71 kg concureaza Loredana Toma. Aceasta a fost campioana mondiala in 2017 si 2022. A reusit, de asemenea, sa castige aurul european atat anul trecut, cat si in acest an. Proba de 71 kg va avea loc pe 9 august, iar Loredana Toma porneste cu a treia sansa. 

Printre acesti sportivi romani la JO 2024 creditati cu sanse la medalie se numara si halterofila Mihaela Cambei. Aceasta porneste cu a cincea sansa, Betano acordandu-i cota 18.0. Favorita clara porneste chinezoaica Hou Zhuhui, pe cand a doua, a treia si a patra favorita au cota 15.0. Proba la care concureaza Mihaela Cambei este cea de 49 kg, la care a devenit campioana europeana atat anul trecut, cat si in acest an. Proba va avea loc pe 7 august. 

Sportivi romani la JO 2024 cu sanse mai mici la medalie

Speram sa avem parte de multe surprize placute din partea acestor sportivi români la Jocurile Olimpice din 2024. De ce nu, poate vom avea parte de o medalie cucerita de un sportiv care nu era cotat favorit pentru obtinerea uneia.

Interesant de urmarit evolutia de la caiac-canoe a lui Catalin Chirila. La proba C1 – 1000 metri acesta este cotat cu a sasea sansa. Seriile acestei probe, dar si sferturile de finala vor avea loc pe 7 august. Semifinalele si finala vor avea loc pe 9 august.

In proba de dublu vasle masculin la canotaj perechea Andrei Cornea/Marian Enache pornesc cu a saptea sansa. Betano le ofera celor doi cota 20.0 la castigarea medaliei de aur. Seriile acestei probe vor avea loc pe 27 iulie, semifinalele pe 30 iulie, iar finala pe 1 august.

Andrei Cornea / Marian Enache medalie de aur @ 20.0

Cel mai indreptatit sportiv roman de la lupte libere sa spere la o medalie este Catalina Axente. Aceasta va concura la proba de 76 kg la lupte libere, una care va avea finala pe 11 august. Optimile, sferturile si semifinalele se vor desfasura pe 10 august. Catalina Axente porneste cu a cincea sansa, conform casei de pariuri Betano. Aceasta este cotata cu 7.00 la medalia de aur.

Computerul a prezis ca Romania va lua 9 medalii

Acestia sunt sportivii romani cu sanse mai mari sau mai mici la medalie. Ar mai fi si Alex Ciurariu la lupte greco-romane, insa proba lui nu este afisata de catre casele de pariuri online. Concluzionand, sa spunem ca avem 3 mari sperante la medalia de aur, conform cotelor oferite de Betano. In alta proba Popovici porneste cu sansa a doua, iar la alte trei probe sportivii romani pornesc cu sansa a treia. Sunt destul de increzator ca va lua medalie macar unul dintre sportivii creditati cu a patra sau a cincea sansa.

La fel de increzator sunt si asupra faptului ca acesti sportivi romani la JO 2024 vor cuceri mai multe medalii decat la precedenta editie, care a avut loc la Tokyo. Atunci au castigat doar 4 medalii, la fel ca in 2016. In 2012 s-au intors acasa cu 7 medalii, iar in 2008 cu 9 medalii.

Un supercomputer a prezis, pe baza rezultatelor precedentelor Olimpiade, ca Romania va cuceri acum 9 medalii. Mai exact, este vorba de doua medalii de aur, 5 de argint si doua de bronz. Nu stiu daca vom cuceri atatea, dar sperantele de a castiga cel putin 7 medalii sunt foarte mari. 

Casa de pariuri Betano ne propune sa pariem pe numarul de medalii de aur, respectiv medalii totale pe care le va cuceri Romania. Limita este setata la 2.5 in ceea ce priveste numarul medaliilor de aur si la 6.5 in ceea ce priveste medaliile totale.

URMĂREȘTE-NE PE