Haralabos Voulgaris – regele pariurilor pe NBA

Deși nu este un nume foarte cunoscut, Haralabos Voulgaris este unul dintre oamenii care și-a legat indestructibil viața de pariuri sportive. Voulgaris s-a născut pe 4 iulie 1975 în Canada. Părinții săi erau imigranți greci. La vârsta de 18 ani a luat o pauză de la școală pentru a vizita locurile natale ale părinților, după care a petrecut două luni în Las Vegas cu tatăl său. Iar de aici începe povestea.

Predestinat să aibă noroc

Familia lui Voulgaris era una cu venituri importante. Ea deținea o afacere imobiliară și un restaurant în Winnipeg. Restaurantul era numit după Hermes, zeul jocurilor, al sportului și al îmbogățirii rapide la greci. Cum Voulgaris senior era un jucător pasionat, soarta juniorului părea pecetluită. Acesta a crezut în destin și, la nici 30 de ani, era milionar din pariuri sportive.

Într-o emisiune difuzată pe ESPN în 2013, el a povestit cum vizita în Las Vegas i-a schimbat viața. Deoarece vârsta nu îi permitea să intre în Caesar Palace, cazinoul ales de tatăl său pentru a se distra, tânărul Haralabos și-a petrecut mare parte din timp la pariuri sportive, urmărind meciuri de baschet. A luat notițe despre jocuri, iar noaptea îl punea pe tatăl său să parieze. Au pariat sume mici și nu au câștigat foarte mult, dar Voulgaris Jr. și-a însușit o primă lecție:

„Am învățat de la o vârstă fragedă că este greu să învingi casa dacă nu știi ce trebuie să faci.”

Întors în Canada, Bob, cum era alintat de părinți, a început studii de filozofie la Universitatea din Manitoba. Deși era și angajat cu jumătate de normă, el a continuat să parieze pe meciuri din NBA și CFL, obținând câștiguri mici, dar frecvente. La terminarea facultății a plasat primul său pariu cu mize mari. Deși Los Angeles Lakers avusese un sezon dezastruos, el a mizat 70.000 USD că echipa condusă de Shaquille O’Neal va câștiga trofeul Larry O’Brien NBA Championship în sezonul 1999/2000. Lakers a învins în finală cu 4-2 pe Indiana Pacers, iar Haralabos Voulgaris avea în cont 500.000 USD.

Cariera de parior profesionist

Cu un buget consistent, Bob a abordat sezonul NBA 2000/2001 cu mult aplomb. El a plasat cu mult succes peste 350 de pariuri. Industria de pariuri nu era atât de sofisticată cum a devenit după ce agentiile de pariuri sportive online au revoluționat-o. El a speculat unele slăbiciuni observate în ofertele caselor de pariuri.

Printre cele mai frecvente pariuri pe baschet erau cele pe puncte marcate într-o partidă, dar și pe reprize. Casele de pariuri împărțeau numărul de puncte la jumătate pentru a stabili liniile pe reprize, fără a ține cont că în ultimul sfert se faulta foarte mult și că se marcau mai multe puncte. În cele din urmă casele de pariuri au realizat greșeala și au remediat-o.

Voulgaris a dezvoltat o strategie de pariuri câștigătoare

Cu un talent înnăscut pentru analize și observații, Bob Voulgaris a înțeles că are nevoie de o minte de tocilar pentru a avea succes. În 2007 a angajat un fost coleg de școală pentru a construi un model predictiv pentru orice meci de baschet. El nu a dezvăluit cine a fost cel care l-a ajutat, dar a specificat că, în ciuda faptului că acesta nu a fost cel mai deștept din clasă, a participat la numeroase concursuri naționale de matematică.

După doi ani de muncă, sistemul a fost gata pentru a fi testat pe mize mari si pentru a verifica daca cotele de la pariuri pot aduce profit. În a doua jumătate a sezonului 2009, Voulgaris a câștigat peste 1.000 de salarii din pariuri pe baschet care cumulau și 1 milion USD pe zi. Secretos din fire, el nu a dezvălui sumele câștigate, dar, având în vedere evoluția ulterioară, acestea au fost unele cu adevărat importante.

În căutarea celebrității

Haralabos Voulgaris a fost prins și el în febra pokerului din prima parte a acestui mileniu. După ce jucători amatori au reușit să se impună la World Series of Poker, mulți dintre jucătorii profesioniști și-au dorit să devină vedete, iar multe vedete au încercat să joace poker. El a fost invitat la mai multe jocuri de poker televizate .

În 2012 Voulgaris a plătit intrarea la WSOP Big One for One Drop cu buy-in de 1 milion USD, dar nu a reușit să intre în bani. La acest turneu Antonio Esfandiari a câștigat cel mai mare premiu din istoria pokerului (18 milioane USD). El a continuat să joace în turnee World Poker Tour și European Poker Tour. În 2007 a revenit la Big One WSOP, a terminat al patrulea și a încasat 1.158.883 USD. În întreaga carieră de jucător de poker, Voulgaris a câștigat peste 3 milioane USD în turnee de poker live.

Haralabos Voulgaris a cochetat cu o carieră în baschetul profesionist

Oficialii din baschet care au auzit de intuiția și cunoștințele de baschet ale tânărului canadian au încercat să-l atragă în lumea NBA. În sezonul 2009/2010 el a semnat un contract de consultanță cu un co-proprietar al unei francize din NBA.  Haralabos trebuia să ajute clubul în întocmirea listei de achiziții de jucători. Deși cunoștințele și abilitățile sale se completau cu dorințele celor din birourile echipei, după doar o jumătate de an și-a prezentat demisia, simțind că este exclus de la luarea deciziilor.

În 2018 el s-a alăturat echipei Dallas Mavericks ca director al cercetării și dezvoltării cantitative. Capacitatea de analiză a jocului, de a utiliza statisticile și intuiția ieșită din comun păreau a fi calitățile necesare pentru a ajunge director general al unei echipe din NBA, una dintre dorințele sale secrete. După mai puțin de 3 ani în echipa administrativă a Dallas Mavericks, Voulgaris a fost nevoit să plece în urma unui conflict cu vedeta echipei, Luka Donkic.

Cel mai nou pariu al lui Voulgaris

Un alt vis al lui Voulgaris a fost acela de a cumpăra o franciză NBA. Cum nu are această posibilitate, el a căutat alte provocări. Cu o avere estimată la 5 milioane USD, în 2022 a cumpărat clubul spaniol de fotbal CD Castellon.

Cu o istorie de peste 100 de ani (a fost înființat în 1922), cu un stadion cu 15.000 de locuri și un public fidel, clubul pare soluția perfectă pentru un proiect ambițios. Canadianul, proprietar și președinte al clubului, a întocmit un plan pe 6 ani în care CD Castellon trebuie să promoveze din Liga a treia în La Liga. El a fost inspirat de istoria recentă a celor de la Villarreal, echipă care a jucat doar în ligile inferioare, dar, după ce a promovat în LaLiga, a devenit una dintre echipe puternice ale Europei.

În primul an sub comanda lui Voulgaris, Castellon a terminat pe locul al treilea și a fost eliminată în play-off-ul de promovare de Alcorcon. La momentul redactării acestui articol, echipa este lider în Primera RFEF Grupa 2 și luptă cu Malaga pentru promovarea directă.

Timpul ne va arăta dacă pariul lui Bob Voulgaris va fi câștigător, dar, cu siguranță, acesta este un tip care trebuie urmărit, deoarece nimic nu este plictisitor în viața lui.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON