Ce inseamna Boxing Day? Istoric si statistici

Ce inseamna Boxing Day? Istoric si statistici / sursa foto Yandex.com

Ce inseamna Boxing Day? Probabil te-ai intrebat macar o data care este semnificatia acestei etape cu adevarat speciale, in care microbistii abia asteapta sa plaseze ponturi Premier League. Ei bine, te invitam sa citesti in continuare articolul pentru a afla istoricul Boxing Day si pentru a-ti face o idee despre statisticile si recordurile de-a lungul anilor.

Imediat dupa Craciun, vei gasi pe Xbets foarte multe articole utile legate de Boxing Day, Bet Buildere, Cota 2 si multe alte surprize.

Ziua de 26 decembrie reprezinta una din cele mai importante sarbatori ale poporului britanic. Daca unii se bucura in aceasta zi de reducerile substantiale prezente in mai toate magazinele sau viziteaza persoanele dragi, vedetele din Premier League (si multe alte competitii din Regatul Unit) sunt la datorie, in perioada 26-28 decembrie, atunci cand este programata etapa de Boxing Day.

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Ce inseamna Boxing Day?

Boxing Day (Ziua Pusculitei) este celebrata in Marea Britanie pe 26 decembrie inca din secolul al XIX-lea (sau chiar mai demult), atunci cand cei bogati ofereau (in semn de recunostinta pentru munca depusa pe intreg parcursul anului) servitorilor cutii cu cadouri sau chiar bani (Christmas boxes= Cutii de Craciun), permitandu-le totodata sa isi viziteze familiile.

Nu toti istoricii sunt de acord cu aceasta teorie, existand si pareri conform carora Boxing Day s-ar referi la cutiile milei scoase in strada de bisericile din Epoca Victoriana, in aceasta a doua zi a Craciunului. In zilele noastre, Boxing Day se sarbatoreste si in Australia, Canada, Trinidad & Tobago sau Noua Zeelanda, regiuni aflate in trecut sub influenta poporului englez.

Shopping de Boxing Day

In toate tarile in care se sarbatoreste, Boxing Day declanseaza o isterie a cumparaturilor asemanatoare cu cea de Black Friday, cele mai multe magazine deschizandu-si portile (sau site-urile) foarte devreme. Unele dintre acestea vor sa profite cat mai mult de aceasta perioada, asa ca Boxing Day devine in unele cazuri chiar Boxing Week (intre 26 decembrie si Ajunul Anului Nou).

Interesant este faptul ca in unele regiuni din Canada exista invoieli sau chiar legi locale, care interzic comertul pe 26 decembrie, punand relaxarea ,,fortat’’ pe primul loc.

In anul 1860, a avut loc primul meci de fotbal intercluburi, protagoniste fiind FC Hallam si FC Sheffield, ambele echipe activand si in ziua de azi, e adevarat, in ligi inferioare ale fotbalului din Albion.

In 1888, FC Everton a reusit performanta de a juca 3 meciuri de fotbal in doua zile consecutive, toate pe stadionul ,,Anfield’’.

Totusi, cel mai faimos meci de fotbal din istorie, ramane cel jucat in 1914 (Primul Razboi Mondial), in timpul ,,Armistitiului de Craciun’’ cand soldatii britanici si cei germani au lasat la o parte armele si au transformat campul de lupta (no man’s land) in teren de fotbal, prefatand inca de pe-atunci popularitatea pe care avea sa o cunoasca sportul rege in anii care urmau sa vina. La fix 100 de ani de la aceasta poveste plina de emotie, Aldershot a fost gazda unui meci comemorativ disputat intre echipe ale fortelor armate din Anglia si Germania.

Pariaza cu 300 RON Bonus pe Boxing Day

Boxing Day – Cele mai bune echipe din toate timpurile

Iata care sunt cele mai bune echipe din Premier League, de Boxing Day, in functie de performantele all-time:

  1. Manchester United – 21 de victorii, 4 remize, 2 infrangeri – 67 de puncte
  2. Arsenal – 16 victorii, 7 remize, 2 infrangeri – 55 de puncte
  3. Liverpool – 16 victorii, 5 remize, 4 infrangeri – 53 de puncte
  4. Tottenham – 15 victorii, 8 remize, 3 infrangeri – 53 de puncte
  5. Chelsea – 13 victorii, 9 remize, 6 infrangeri – 48 de puncte
  6. Everton – 11 victorii, 7 remize, 10 infrangeri – 40 de puncte
  7. Manchester City – 12 victorii, 2 remize, 7 infrangeri – 38 de puncte
  8. Blackburn Rovers – 7 victorii, 8 remize, 2 infrangeri – 29 de puncte
  9. West Ham – 7 victorii, 7 remize, 7 infrangeri – 28 de puncte
  10. Southampton – 6 victorii, 7 remize, 7 infrangeri – 25 de puncte

In ceea ce priveste cel mai bun marcator din istoria Boxing Day – ei bine, Harry Kane detine recordul. Fostul atacant al celor de la Tottenham a punctat de 26 decembrie 2022 in remiza cu Brentford si a ajuns la 10 reusite. Acesta l-a depasit pe Robbie Fowler – cel care marcase de 9 ori.

Care este programul Boxing Day 2023?

In acest sezon, cele 10 partide au fost programate in perioada 26-28 decembrie. Cu siguranta vei include multe dintre ele pe Biletul Zilei, asadar iata programul complet al Boxing Day 2023:

  • Newcastle vs Nottingham, 14:30 (26.12)
  • Bournemouth vs Fulham. 17:00 (26.12)
  • Sheffield United vs Luton, 17:00 (26.12)
  • Burnley vs Liverpool, 19:30 (26.12)
  • Manchester United vs Aston Villa, 22:00 (26.12)
  • Brentford vs Wolves, 21:30 (27.12)
  • Chelsea vs Crystal Palace, 21:30 (27.12)
  • Everton vs Manchester City, 22:15 (27.12)
  • Brighton vs Tottenham, 21:30 (28.12)
  • Arsenal vs West Ham, 22:15 (28.12)

PARIAZA PE BOXING DAY 2023 CU 300 RON BONUS!

Etapa din acest an este una cu adevarat speciala, deoarece Sam Allison va deveni primul arbitru de culoare din ultimii 15 ani si al doilea din istorie. Acestuia i-a fost acordata o partida de Boxing Day – Sheffield United vs Luton.

Cum pot paria fara risc de Boxing Day?

  1. Deschide un CONT NOU AICI
  2. Finalizeaza procesul de verificare KYC (iata de ce trebuie sa iti verifici contul la pariuri online!)
  3. Incaseaza un Pariu fara Risc in valoare de 300 RON. Daca esti pasionat de pacanele, vei gasi si 200 de Rotiri Gratuite! Mai mult decat atat, poti profita de cote marite in oferta Unibet

In cazul in care mai ai nelamuriri despre ce inseamna Boxing Day, iata cateva intrebari frecvente:

Ce inseamna Boxing Day?

A doua zi de Crăciun, 26 decembrie, este pentru britanici o sărbătoare importantă. Denumirea Boxing Day (Ziua Cutiei) vine de la un străvechi obicei, conform căruia bogații dăruiau cadouri săracilor sau le oferea zile libere angajaților, pentru a-și vedea rudele. În prezent, ziua este marcată și de reduceri masive la o mulțime de produse în magazine fizice sau online.

Ce inseamna Boxing Day in Premier League?

Fotbalul de Crăciun și Boxing Day este o tradiție străveche a britanicilor. Atât în Premier League, cât și în Championship și alte ligi inferioare, sunt programate etape pe 26-27-28 decembrie.

Unde gasesti cele mai bune cote de Boxing Day?

Premier League este cea mai urmărită competiție fotbalistică din Europa, cu milioane de fani care se bucură de spectacol la cel mai înalt nivel și pariază pe cele mai tari meciuri. Astfel, toate casele de pariuri online din Romania au in oferta meciurile din acest an.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON