De ce trebuie să îți verifici contul de pariuri online?

De ce trebuie să îți verifici contul de pariuri online – tot ce trebuie să știi despre KYC (Know Your Customer)

Dacă te-ai decis să îți deschizi un cont la vreuna dintre agențiile de pariuri online licențiate în România, presupun că ți-ai pus această întrebare. De ce trebuie să îți verifici contul de pariuri? Ei bine, este o lege în această privință și nu e o acțiune dorită neapărat doar de casa de pariuri. Astfel de lucruri sunt necesare la deschiderea unui cont online de pariuri și vom vedea imediat de ce.

De ce trebuie să îți verifici contul de pariuri sau cazino online?

În primul și primul rând, este o regulă perfect normală, pentru a păstra securitatea și integritatea utilizatorilor. Casele de pariuri au nevoie de o asigurare în momentul în care decizi să îți deschizi un cont online. Mai mult decât atât, nicio agenție de pariuri online licențiată de ONJN în România nu permite accesul minorilor la pariuri sportive sau cazinouri. Așadar cu atât mai mult această posibilitate este îndepărtată, cu cât îți verifici contul online.

Mai mult decât atât, bonusurile de bun venit care sunt generoase la mai toate casele de pariuri online, pot fi creditate doar pe baza verificării. Operatorii au neovie de date exacte despre data înregistrării și despre identitatea utilizatorilor, pentru a putea acorda ulterior aceste bonusuri.

Nu e niciun motiv real pentru care ar trebui să ne îngrijorăm, deoarece verificarea este doar o metodă de securitate. Datele tale personale sunt protejate prin lege și nu vor fi utilizate decât în scopul înregistrării si validării contului.

Ce acte sunt necesare pentru verificarea contului?

Majoritatea caselor de pariuri au aceeași procedură, una destul de simplificată, care nu ar trebui să îți dea bătăi de cap. Ai nevoie de maxim 3 documente pe care va trebui să le atașezi în momentul verificării. Zic maxim, pentru că, în general, vei întâlni situații în care nu ți se va solicita decât actul de identitate.

  • Copie act de identitate – buletin, permis de conducere sau pașaport
  • Dovada adresei de domiciliu – poți trimite o copie după o factură de curent, internet, TV, gaz, care să fie pe numele tău și să fie achitată în ultimele 2 luni. În cazul în care nu ai nicio factură emisă pe numele tău, poți trimite o copie după un extras bancar, din care reiese adresa de domiciliu
  • Dovada plății primului depozit – copie a unui extras de cont
  • Verificarea cardului – poză cu cardul bancar, în care trebuie să fie vizibile doar primele 6 și ultimele 4 cifre. Restul informațiilor trebuie să fie vizibile. De asemenea, trebuie să furnizezi și o poză cu spatele cardului, pe care trebuie să acoperi codul CVV.

BETANO VERIFICĂ TOATE CONTURILE ÎN MAXIM 24 DE ORE!

100% BONUS la depunere 500 RON

ATENȚIE! Ai grijă ca documentele să fie trimise corespunzător, altfel riști ca procesul de verificare să nu fie finalizat. Pentru documente sunt acceptate fișierele de format .jpg, .jpeg, .png, .tiff, .bmp, .doc, .docx & PDF. Dimensiunea maximă acceptată este de între 4 MB (Betano) si 10 MB (Unibet). Restul caselor de pariuri se orientează tot între aceste limite, astfel că ar fi bine ca fișierele să nu depășească 4 MB.

ATENȚIE! Toate informațiile trebuie să fie vizibile și usor de citit, pentru ca documentele să poată fi considerate valide!

De ce se cere CNP-ul la pariuri?

Fără CNP, este evident că nu vei putea să te înregistrezi la niciun operator online. De altfel, câștigurile de la casele offline de pariuri se ridică tot pe bază de Cod Numeric Personal. De ce e acesta extrem de important?

Ei bine, în primul rând CNP-ul relevă vârsta. Doar persoanele majore (ce au împlinit 18 ani) au acces la pariuri sportive & cazino. Pentru a dovedi faptul că ai vârsta legală pentru aceste activități, vei avea nevoie de CNP.

Un alt motiv important este acela al conturilor false. Operatorii online pot eradica această problemă cu ajutorul CNP-ului, care trebuie să fie unic. Au existat de-a lungul timpului multe tentative de fraudă, iar prin această validare îți asumi unicitatea înregistrării tale. Pe baza CNP-ului, unii operatori care nu au acces pe teritoriul țării noastre pot respinge înregistrări, așadar vedem de ce ni se cere CNP-ul la pariuri.

Ce fac dacă nu pot verifica contul de pariuri online?

Există posibilitatea unor erori în sistem sau pur și simplu al unor neînțelegeri. În momentul în care ai îndeplinit toate condițiile de mai sus și totuși ți se respinge verificarea contului, nu trebuie să te îngrijorezi. Toți operatorii online au atât un e-mail de contact, cât și un call center sau un live chat. Trebuie doar să iei legătură cu casa de pariuri respectivă și să le comunici operatorilor exact problema, pentru a fi îndrumat către o rezolvare.

Ce riști dacă nu îți verifici contul în 30 de zile?

Evident, utilizatorii au și unele obligații pe lângă drepturi, iar acestea trebuie îndeplinite. Singura obligație importantă a ta este să îți verifici contul în termen de 30 de zile. Ce se întâmplă dacă nu o faci? Ei bine..

(Conform articolului 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016) În cazul în care jucătorul, în maximum 30 de zile calendaristice de la momentul alimentării contului de jucător, nu confirmă autenticitatea datelor furnizate sau se regăseşte în lista de jucători autoexclusi sau indezirabili, organizatorul va închide contul, iar sumele existente în cont vor fi reținute și virate la bugetul de stat până cel mai târziu la data de 10 a lunii următoare celei în care fondurile au fost reținute.

În caz de deces în perioada de verificare a contului, sumele se restituie moștenitorilor, în condițiile legii.

Daca ți-a plăcut articolul „De ce trebuie să îți verifici contul de pariuri”, ne poți ajuta cu un LIKE și SHARE. Mulțumim!

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON