100% Bonus până la 600 RON pe sport Joacă acum
Pachet de 500 RON Bonus Joacă acum
100% BONUS la depunere 500 RON Joacă acum

Cât durează un meci de hochei? Cele mai lungi partide din istorie

Cât durează un meci de hochei

Vrei să știi cât durează un meci de hochei? Răspunsul la această întrebare nu este unul precis, dar ți-am pregătit mai jos tot ce trebuie sa știi despre acest sport. Citește în continuare pentru a afla care este durata medie a unui meci de hochei, factorii care influentează timpul de joc și care sunt cele mai lungi partide din istorie.

Cât durează un meci de hochei?

Hocheiul este un sport care se joacă cu un puc și un baston curbat pentru a-l lovi. Varianta cea mai răspândită este pe gheată, însă se poate juca și pe iarbă.

Răspunsul auzit cel mai des la întrebarea „Cât durează un meci de hochei?” este de 60 de minute, însă acesta reprezintă doar timpul de joc efectiv, fără prelungiri. Meciul este împărțit în trei reprize, iar o repriză ține câte 20 de minute. După ce se adaugă pauzele dintre reprize cu o durată de 15 minute fiecare, un meci de hochei poate ajunge la o durată totală de aproximativ 2 ore. Acest sport a devenit din ce în ce mai popular, regăsindu-se în oferta tuturor Caselor de Pariuri Sportive din România.

Cum este influențată durata unui meci de hochei?

Sunt mai multi factori care influentează cât ține un meci de hochei în funcție de joc și de întreruperile care pot apărea. Iată câțiva dintre aceștia:

  • Prevederile regulamentare
  • Starea fizică a jucătorilor
  • Strategia echipelor
  • Starea terenului de joc și condițiile meteo

Prevederile regulamentare pentru meciul de hochei

Deși regulamentul nu specifică un timp exact de joc pentru a stabili durata unui meci de hochei. Un meci se câștigă prin acumularea celui mai mare număr de goluri, însă dacă echipele au un scor egal până la sfârșitul meciului, va câștiga echipa care înscrie prima în prelungiri. Dacă nici în aceste prelungiri nu s-a decis câștigătorul și este încă egalitate, se vor aplica lovituri de departajare. Schimburile de jucători pot întârzia și ele meciul, astfel regulamentul prevede să fie efectuate rapid si corect.

Alte prevederi care influențează durata unui meci de hochei:

  • Pauza de toaletă – În hochei nu există o pauză de toaletă oficială ca în tenis, de exemplu. Jucătorii folosesc pauzele din joc, 15-18 minute pauză între repriza 1 și 2 și între 2 și 3.
  • Arbitrajul – Meciurile de hochei sunt supravegheate de arbitrii care se asigură că regulile sunt respectate și că jocul se desfășoară conform regulilor. În afară de pauze, fluierul arbitrului semnalează oprirea jocului din diferite motive, offside, penalty sau diverse accidentări ale jucătorilor.
  • Calitatea echipamentelor – În cazul meciului de hochei echipamentul, casca, mănușile, ghetele și protecțiile pentru umeri, genunchi, șolduri sunt foarte importante. Calitatea acestora influențează performanța jucătorilor, dar și siguranța lor pe gheață. În caz contrar, o calitate inferioară poate duce la diverse accidentări pe teren. 
  • Diverse întreruperi – zgomote, aplauze prelungite, etc.
Cum este influențată durata unui meci de hochei

Starea fizică a jucătorilor

Condiția fizică a jucătorilor este un factor extrem de important în ceea ce privește performanța pe gheță. La fel este și starea psihologică, mai ales în momente de tensiune și stres, după accidentări sau diverse episode care pot apărea pe parcursul jocului. Cei mai pregătiți își vor ajuta echipa să ajungă la victorie.

În cazul în care un jucător comite o infracțiune va fi penalizat câteva minute (2 sau 5), depinzând de ce act a făcut și astfel își va lăsa echipa în inferioritate numerică.

Există posibilitatea accidentărilor pe teren, astfel jocul poate fi întrerupt pentru tratamentele medicale de care au jucătorii nevoie în acel moment.

Strategia echipelor

Comunicarea jucătorilor din fiecare echipă este importantă în coordonarea strategiilor și tacticilor de joc. Fiecare echipă are un stil de joc diferit agresiv/defensiv. Aici intervine capacitatea fiecărei echipe de a se adapta stilului de joc advers pentru un meci de hochei cât mai fluid.

Starea terenului de joc și conditiile meteo

Condițiile meteo nefavorabile, temperaturile extreme sau umiditatea ridicată influențează atât calitatea gheții, cât și perfomanța jucătorilor. Condițiile de pe gheață, grosimea și duritatea pot afecta controlul pucului și totodată jocul.

Cele mai lungi meciuri din istoria hocheiului masculin

Cele mai lungi meciuri din istoria hocheiului masculin

Cele mai lungi meciuri din istoria hocheiului sunt cu adevărat o probă de rezistență atât la stres, cât și la tensiunea jocului. Aceste meciuri au depășit cu mult perioada normală a meciului de 90 de minute cu prelungiri, ramânând astfel în istorie ca adevărate bătălii pentru fanii hocheiului pe gheată.

1. Montreal Canadiens vs. Detroit Red Wings (1936) – Finala Cupei Stanley

Meciul s-a disputat la Montreal Forum pe 24 martie 1936. Este unul dintre cele mai lungi din toată istoria hocheiului care a durat aproape 3 ore, adică 6 reprize plus întârzierile aferente. Scorul a rămas 0-0 până când Mud Brunete a înscris golul victoriei pentru Montreal Canadiens.

2. Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins (2000) – Playoff-urile NHL

Meciul a avut loc la Wells Fargo Center în SUA pe data de 4 aprilie 2000. Face parte din topul celor mai lungi meciuri de hochei din istorie care a durat 2 ore și jumătate cu aproximativ 5 reprize de prelungiri. Au avut loc 3 reprize de joc regulat cu scorul 1-1 după care Keith Primeau, jucătorul Philadelphia Flyers a marcat golul care a adus victorie echipei.

3. Chicago Blackhawks vs. Boston Bruins (1933) – Finala Cupei Stanley

Acest meci s-a jucat pe Chicago Stadium în data de 1 aprilie 1933 și a avut o durată totală de 92 de minute și 1 secundă, adică 4 reprize de prelungire. Scorul a ajuns la egalitate 1-1 după o oră de joc regulat. Gottselig a adus Victoria pentru Chicago Blackhawks în ultima repriză de prelungire. Acest meci a dus echipa în finală care ulterior a și câștigat trofeul Cupei Stanley în acel an.

4. New York Islanders vs. Washington Capitals (1987) – Playoff-urile NHL

Meciul s-a jucat la Capital Centre în Maryland pe data de 10 aprilie 1987. Este cel mai lung meci din istoria Playoff-urilor National Hockey League. Meciul a durat peste 2 ore și 45 de minute iar dupa 3 reprize de joc cu scorul 2-2 s-a intrat în prelungiri. LaFontaine a marcat golul victoriei pentru New York Islanders în a patra repriză de prelungire. Câștigul a fost crucial deoarece aceștia au și avansat în turul următor al playoff-urilor.

5. Edmonton Oilers vs. Calgary Flames (1986) – Playoff-urile NHL

Alt meci istoric din Playoff-urile NHL este confruntarea dintre Edmonton Oilers și Calgary Flames din 1986 care a durat 156 de minute și 41 de secunde. Meciul s-a terminat după o lungă perioadă de egalitate 3-3, când unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Edmonton Oilers a marcat golul decisiv în a cincea repriză de prelungire.

Cele mai lungi meciuri din istoria hocheiului feminin

Cele mai lungi meciuri din istoria hocheiului feminin

În hocheiul feminin, dedicarea în acest sport continuă să înfrunte provocări și să stabilească standarde noi de performanță. Femeile au atins recorduri de lungă durată în diverse competiții prin abilitățile lor fizice și munca depusă în mod constant.

1. Queen’s Golden Gaels vs. Guelph Gryphons (Canada, 2011)

Meciul s-a disputat la Kingston, Ontario pe 3 martie 2011 în cadrul Semifinalei Ontario University Athletics (OUA). După 167 minute și 14 secunde de joc Morgan McHaffie a marcat golul decisiv pentru Queen’s la 7:14 din a șasea repriză de prelungiri. Meciul a avut 6 reprize de prelungiri (pe lângă cele 3 reprize regulamentare) și s-a terminat la 1:03 dimineața, după un toal de 5 ore și 23 de minute.

2. St. Anselm vs. Franklin Pierce (SUA, 2020)

Cele două echipe s-au întâlnit pe data de 22 februarie 2020 în cadrul Semifinalei NEWHA (NCAA), SUA. Golul victoriei a fost marcat de Madison Sprague la 7:24 din a cincea repriză de prelungiri pentru Saint Anselm. Meciul a durat 147 minute și 24 secunde pe parcursul a 5 reprize de prelungiri iar scorul final a fost 2-1.

3. Toronto Varsity Blues vs. York Lions

În 2000 acesta a fost considerat cel mai lung meci (5 reprize de prelungiri) din cadrul semifinalei OUA, Canada, cu o durată de 125 minute. Scorul final a fost 2-1, golul final fiind marcat de Rhonda Mitchell care făcea parte din echipa Toronto Varsity. Golul a fost marcat în a opta repriză.

4. SUA vs. Canada

A fost unul dintre cele mai tensionate meciuri din istoria recentă a hocheiului feminin care a avut loc în cadrul Finalei Campionatului Mondial Feminin IIHF 2025 și a durat aproape 85 de minute de joc.​ După prelungiri SUA a câștigat meciul cu un scor de 4-3. Golul câștigător a fost marcat de Tessa Janecke cu mai puțin de 3 minute înainte de finalul prelungirilor.

5. Long Game 4 CF, 2011

Acesta nu este un meci oficial din cadrul unei competiții, ci este un eveniment caritabil. L-am introdus totuși aici deoarece a fost gândit pentru a bate un record mondial Guinness. Meciul a durat 10 zile non-stop, adică 243 ore și 5 minute. 40 de jucătoare s-au împărțit în două echipe și au jucat în ture de câte 4 ore pentru a avea timp să se odihnească între sesiuni. Deoarece s-a jucat atât de mult și scorul final a fost imens: 1372 – 978.

Abonează-te gratuit la emailurile săptămânale cu ponturi de la XBets.ro!

🔒 Prin înscriere confirmi ca ai peste 18 ani si  ești de acord cu Termenii și Condițiile și Politica de Confidențialitate. Poți renunța oricând.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Maxbet

600 RON BONUS de bun venit

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus pentru jucătorii noi

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Las Vegas

Bonus sport până la 900 RON, primele 3 depuneri

Betfair

100% BONUS până la 550 RON