Surpriză în lotul României! Mircea Lucescu a găsit înlocuitor pentru Adrian Șut, care s-a accidentat

Surpriză în lotul României! Mircea Lucescu a găsit înlocuitor pentru Adrian Șut, care s-a accidentat
Surpriză în lotul României! Mircea Lucescu a găsit înlocuitor pentru Adrian Șut, care s-a accidentat (sursa foto – facebook.com)

Vineri, în data de 4 octombrie, era anunțat lotul României, fără a exista prea multe surprize. Între timp însă, au apărut mici probleme, după ce mijlocașul celor de la FCSB s-a accidentat, însă Mircea Lucescu a găsit înlocuitor pentru Adrian Șut, acesta luând decizia de a se baza pe un debutant.

Mircea Lucescu a găsit înlocuitor pentru Adrian Șut – Victor Dican în premieră la națională

Mircea Lucescu a fost nevoit să se miște rapid, iar selecționerul nu a stat prea mult pe gânduri. “Il Luce” a decis să mizeze pe mâna unui debutant, acesta chemându-l la lot pe Victor Dican, de la Farul Constanța, așa cum au anunțat chiar cei de la FRF printr-un comunicat oficial.

”Fotbalistul lui FCSB a efectuat dimineață un control medical și s-a constatat că nu va putea fi recuperat în timp util pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Astfel, selecționerul Mircea Lucescu a decis să îl cheme la lot pe Victor Dican, fotbalistul legitimat la Farul Constanța. În vârstă de 23 de ani, Dican este fost internațional U21, participant la EURO 2023, și se află la prima convocare la seniori.

Echipa națională de fotbal a României și staff-ul îi urează lui Adrian Șut însănătoșire grabnică și îl așteaptă în viitor la acțiunile echipei naționale!”, a fost anunțul oficial din partea Federației Române de Fotbal.

Victor Dican a mai îmbrăcat tricoul României, însă la nivel de U21, reprezentând naționala la EURO 2023. Rămâne de văzut dacă jucătorul Farului va prinde minute în cele două partide de Nations League, însă cu siguranță această calificare îi prinde foarte bine, în special din punct de vedere al moralului.

Oficialii Farului sunt încântați de această decizie

La scurt timp după anunțul celor de la FRF, a apărut și o reacție din partea conducerii celor de la Farul Constanța, Gică Popescu fiind primul care a comentat decizia lui Mircea Lucescu, fostul mare internațional arătându-se extrem de încântat de convocarea jucătorului său.

”E prima oară când aud de convocarea lui Dican. Pentru Dican, e foarte bine. Important este să rămână acolo, să nu fie o prezență trecătoare. Nu contează că este adus în locul lui Adrian Șut, poate să fie adus și în locul lui Gică Popescu, dar important este să rămână acolo.

Are o șansă fantastică să arate că această convocare nu este una întâmplătoare. Dacă l-a convocat Mircea Lucescu, înseamnă că are calitate.

Este un jucător cu calități defensive foarte bune. Mă bucur că Mircea Lucescu a convocat un jucător de la noi”, a declarat Gică Popescu după convocarea lui Dican la națională.

Dican este mijlocaș defensiv, care în această vară a fost adus de la FC Botoșani, în sezonul actual evoluând în 12 meciuri pentru Farul Constanța. În prezent, cota de piață a acestuia este de 650.000 euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Programul României în Nations League

Luna aceasta, naționala noastră va disputa două meciuri în deplasare, urmând ca luna viitoare să își încheie aventura în actuala ediție de Nations League, cu două partide pe teren propriu. În funcție de parcursul său, aceasta va afla și urna pe care o va prinde pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial.

  • Sâmbătă, 12 octombrie: Cipru – ROMÂNIA (21:45)
  • Marți, 15 octombrie: Lituania – ROMÂNIA (21:45)
  • Vineri, 15 noiembrie: ROMÂNIA – Kosovo (21:45)
  • Luni, 18 noiembrie: ROMÂNIA – Cipru (21:45)

“Tricolorii” au punctaj maxim după două meciuri, impunându-se la scor de neprezentare în Kosovo, câștigând apoi cu Lituania pe teren propriu, scor 3-1. Chiar dacă reprezentativa României joacă ambele partide din octombrie în afara granițelor, specialiștii o dau ca mare favorită, fiind într-o formă bună, urmând de asemenea să dea piept și cu adversare destul de accesibile.

România câștigă meciurile cu Cipru și Lituania @ Cota 2.60

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite