Fotbaliști români în ligile europene – unde avem cei mai mulți români?

Fotbaliști români în ligile europene
Fotbaliști români în ligile europene | Sursa foto: Imago

În mod curios, numărul de fotbaliști români în ligile europene este aproape egal cu numărul stranierilor din Superliga României. La momentul actual avem 168 stranieri în Superliga. Cei mai mulți dintre ei sunt portughezi, 16 la număr, urmați de francezi (13), moldoveni (9), croați (8) și brazilieni (7).

Fotbaliști români în ligile europene: câți dintre ei se află în ligile de top?

În total sunt mai mult de 150 fotbaliști români în ligile europene, însă evident că nu toți joacă în primul eșalon. Găsim jucători români și în ligile inferioare. Fereastra de transferuri s-a încheiat în toate campionatele care au început în iulie sau august. De acum se mai pot transfera doar jucători liberi de contract.

Dintre cele 5 campionate de top (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1), doar în Bundesliga nu avem niciun jucător român. Serie A este campionatul din Europa în care găsim cei mai mulți români. Nici măcar în prima ligă a Ungariei nu evoluează atât de mulți jucători români precum în Serie A. Este vorba de 7 jucători. Astfel, Denis Mann și Valentin Mihăilă joacă pentru Parma, pe Borbei și Burnete îi găsim la Lecce, pe Ionuț Radu la Inter Milano, pe Răzvan Marin la Cagliari și pe Răzvan Sava la Udinese. Dintre aceștia însă, nu toți prind prima echipă.

Singurul jucător din Premier League este Radu Drăgușin, la Tottenham. În La Liga îl avem pe Andrei Rațiu, care evoluează la Rayo Vallecano. Este și el jucător de bază în cadrul echipei. În Ligue 1 Rareș Ilie se află în lotul lui Nice. Trebuie menționat și Umit Akdag, jucător cu dublă cetățenie: română și turcă. Acesta s-a născut la București și evoluează la Toulouse. A fost chemat chiar și în lotul selecționatei U21 a României.

Tottenham termină în top 6 @ 1.65

Fotbaliști români în ligile europene – jucători care au marcat deja în acest sezon

Probabil cel mai în formă dintre acești fotbaliști români în ligile europene este Denis Mann. El a marcat de două ori în acest sezon. Adversare erau Fiorentina și AC Milan, Parma obținând 4 puncte din cele două meciuri. Va reuși oare să bată recordul de ediția trecută, când marca 11 goluri pentru Parma? Ar fi excepțional prentru el.

Mann se completează perfect cu Valentin Mihăilă, care sezonul trecut a marcat de 6 ori pentru Parma. În această ediție nu a marcat încă, dar are o pasă de gol pentru Mann.

Un campionat din Europa aflat pe final este cel al Lituaniei. În prima liga avem trei români. Unul dintre ei este Liviu Antal, care evoluează la Zalgiris. A înscris nu mai puțin de 13 goluri în acest sezon. După 26 etape, Zalgiris se află pe primul loc, la 5 puncte în fața ocupantei poziției secunde. La Zalgiris se află și goalkeeperul Arpad Tordai, născut în Târgu Mureș. 

Pe poziția secundă în campionatul Lituaniei se află Hegelmann, echipă la care joacă Patrick Popescu. Mijlocașul în vârstă de 27 ani a marcat de 6 ori în acest sezon, după ce ediția trecută înscria de 8 ori. 

În Cipru Marius Corbu a jucat pentru APOEL Nicosia 44 minute în acest sezon. A fost însă suficient pentru a marca un gol. În ultimele 3 sezoane, Corbu jucase pentru Akademia Puskas, echipă la care marcase în total 11 goluri.

APOEL Nicosia câștigă campionatul @ 5.00

Chiar dacă nu a marcat în acest sezon pentru echipa sa, merită să-l menționăm în acest articol cu fotbaliști români în ligile europene și pe Antonio Sefer. Plecat de la Rapid, Sefer a marcat 7 goluri sezonul trecut pentru Hapoel Beer Sheva.

Campionatul Kazahstanului a intrat în a doua parte, în lupta pentru titlu aflându-se Aktobe, formație la care evoluează Bogdan Vătăjelu. Fundașul român a plecat la începutul acestui an de la Universitatea Cluj. La Aktobe a jucat în toate cele 18 etape din acest sezon, interval în care a marcat un gol. 

Virgil Ghiță se află la al patrulea sezon pentru MKS Cracovia, din Polonia. În precedentele 3 sezoane marca 9 goluri. În acesta înscria deja o dată.

Nandor Tamas, jucător care în România a evoluat pentru Sepsi, se află acum la formația slovacă Komarno. A jucat un total de 88 minute în 3 meciuri, interval în care a reușit să înscrie un gol. 

Începând cu această ediție, Denis Drăguș evoluează la Trabzonspor. Încă nu a înscris niciun gol, însă ediția trecută internaționalul român a marcat nu mai puțin de 14 goluri pentru Gaziantep.

Un alt internațional român care evoluează în Super Lig este George Pușcaș. Acesta joacă la nou-promovata Bodrum, echipă pentru care a înscris un gol în acest sezon. 

În vârstă de 30 ani, Claudiu Bumba joacă pentru Gyor. În acest sezon nu a înscris încă, însă probabil o va face în curând. Asta deoarece ediția trecută Bumba înscria pentru Gyor nu mai puțin de 17 goluri. 

Ianis Hagi și-a prelungit contractul cu Rangers, deși nu mai evoluează la prima echipă

Internaționalul român Ianis Hagi se află într-un moment destul de dificil al carierei sale. Din 2019 joacă Ianis la Rangers, însă în ultimele sezoane pare că nu mai găsește poarta. Ediția trecută a fost împrumutat la Alaves. A jucat 22 meciuri acolo, însă nu a înscris nici măcar un gol. Acum Ianis a fost trimis la a doua echipă a lui Rangers, însă, chiar și așa, salariul pe care îl ia acolo este unul îndeajuns de mulțumitor încât să nu plece. Ianis a semnat zilele trecute prelungirea contractului cu Rangers. Echipa va juca în acest sezon în Europa League, însă Ianis nu a fost inclus pe lista cu jucători care vor putea evolua în Europa. 

Jucători de fotbal români aflați pe alte continente

Avem jucători români de fotbal nu doar în ligi europene, ci și pe alte continente, în special Asia. În prima liga a Arabiei Saudite găsim nu mai puțin de 3 jucători români, la care se adaugă antrenorul Cosmin Contra. Este vorba despre Florin Niță, Nicolae Stanciu și Alex Crețu. Niță și Stanciu se află sub comanda lui Cosmin Contra la Damac, în vreme ce Alex Crețu joacă pentru Al Wehda. În prima ligă a Canadei se află Andrei Tîrcoveanu, jucător plecat de la FC Argeș. 

100% BONUS la depunere 500 RON

În Emiratele Arabe Unite antrenează nu mai puțin de 4 români în prima ligă. Acolo îl găsim și pe Andrei Burcă, jucător la Bani Yas. Sezonul trecut fundașul român a jucat la o echipă din Arabia Saudită pentru care marca 6 goluri. 

De la FCSB Florinel Coman a ajuns în Qatar, la Al Gharafa. Din 3 partide, internaționalul român a marcat deja două goluri. În fine, în SUA îl avem în MLS pe Alexandru Mățan, care evoluează pentru Columbus Crew. 

Cu mici excepții, internaționalii români se descurcă bine la echipele de club

Zilele trecute, selecționata României a disputat primul meci în Nations League. Cu Mircea Lucescu pe banca “tricolorilor” pentru prima dată după 38 ani, aceștia se impuneau cu scorul de 3-0 în deplasarea contra celor din Kosovo. Cu excepția lui Bancu, toți titularii din acea partidă evoluează în străinătate, majoritatea făcând-o destul de bine. Mă refer în special la Denis Mann, Denis Drăguș și Vali Mihăilă. Asemenea realizări ale internaționalilor români la echipele de club ne fac să sperăm la rezultate bune ale selecționatei României atât în Nations League, cât și în preliminarile CM 2026.

România câștigă grupa de Nations League @ 1.2

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite