Echipe românești în cupe europene sezon 2024-2025 – la ce sport vom avea cele mai mari performanțe?

Echipe românești în cupe europene
Echipe românești în cupe europene | Sursa foto: Inquam Photos

În aceste zile sunt la început de drum multe echipe românești în cupe europene și sper ca drumul lor să fie cât mai lung. Din dorința de a afla ce echipe românești ne vor reprezenta în acest sezon de cupe europene s-a născut acest articol. Din păcate, în unele sporturi aceste informații sunt greu de obținut. Nici măcar pe site-urile oficiale ale competițiilor informațiile nu sunt actualizate. 

Trecând peste acest aspect deranjant, te informez că în acest articol vei găsi echipe românești în cupe europene pentru 7 sporturi. La anumite competiții cluburile din România au performanțe foarte bune. Astfel, nu este exclus ca la capătul acestui sezon să vedem cel puțin o echipă din România care să cucerească un trofeu european.

Echipe românești în cupe europene – masculin

Cele mai mari performanțe ale echipelor românești le așteptăm la handbal și baschet. Nu am spune nu nici unor performanțe la fotbal, volei sau chiar polo. 

La fotbal, FCSB a rămas singura noastră reprezentantă în cupele europene

Voi începe cu “sportul rege”, care continuă să genereze mare interes în rândul iubitorilor de sport. La startul competițiilor europene din acest sezon, care au avut loc în iulie, România a aliniat 4 echipe. Dintre acestea a rămas doar campioana FCSB, care ne reprezintă în grupele Europa League, după ce a trecut în mod entuziasmant de LASK Linz în play-off. De fapt, mai potrivit ar fi să o numesc “grupa”, deoarece din acest sezon toate cele 36 echipe participante alcătuiesc o singură grupă.

FCSB
Sursa foto: Facebook

Fiecare echipă va juca împotriva a 8 adversare. La finalul grupei, primele 8 clasate vor avansa direct în optimi. Echipele de pe locurile 9-24 vor juca un baraj pentru avansarea în optimi. Conform caselor de pariuri online, o calificare a celor de la FCSB în play-off este puțin probabilă. Anticipez că 7 puncte ar fi suficiente pentru ca FCSB să se califice în play-off, iar acestea nu sunt imposibil de obținut. 

  • Rigas vs FCSB (26.09.2024)
  • FCSB vs PAOK Salonic (03.10.2024)
  • FCSB vs Rangers (24.10.2024)
  • Midtjylland vs FCSB (07.11.2024)
  • Olympiakos vs FCSB (28.11.2024)
  • FCSB vs Hoffenheim (12.12.2024)
  • FCSB vs Qarabag (23.01.2025)
  • Manchester United vs FCSB (30.01.2025)
FCSB termină pe locurile 9-24 @ 6.00

Speranțe mari la baschet

În ultimele sezoane, echipele masculine de baschet au realizat performanțe notabile. Se întâmpla mai ales în FIBA Europe Cup. Sezonul trecut CSM Oradea a fost foarte aproape de a avansa în sferturi. La fel se întâmpla și în urmă cu două sezoane cu aceeași echipă, pentru ca acum 3 ediții orădenii să fie eliminați în sferturi.

Acum CSU Oradea a avansat în Champions League, unde va disputa un tur de calificare. Dacă îl va pierde, va coborî în grupele Europe Cup. Acolo o așteaptă Argeș Pitești, pentru ca în calificările Europe Cup să evolueze CSM Constanța. În Euro Cup, a doua competiție europeană ca valoare, o avem pe U.BT Cluj-Napoca. 

Pentru a ajunge în grupele Champions League, CSU Oradea trebuie să treacă de 3 partide. Va fi foarte greu, astfel că este foarte probabil ca orădenii să joace mai departe în Europe Cup. U.BT Cluj-Napoca se află într-o grupă Euro Cup de 10 echipe. Primele două vor avansa în sferturi, iar următoarele 4 în optimi.

Dată meciEchipăCompetițieFază
24.09.2024U.BT Cluj-NapocaEuro CupGrupe
17.09.2024CSM OradeaChampions LeagueCalificări sferturi
9.10.2024Argeș PiteștiEurope CupGrupe
24.09.2024CSM ConstanțaEurope CupCalificări
Echipe românești în cupe europene – baschet masculin

Valoarea handbalului masculin românesc începe să crească din nou

La handbal, Dinamo București va începe aventura în grupele Champions League pe 12 septembrie. Se află în grupă cu alte 7 echipe. Primele două se vor califica în sferturi, iar următoarele 4 vor disputa un play-off pentru calificarea în sferturi. La casele de pariuri Dinamo are a opta șansă la câștigarea Champions League. Un start cu dreptul pentru dinamoviști ar fi foarte important.

CS Dinamo este Supercampioana României la handbal
sursă foto Facebook
Dinamo câștigă în prima etapă cu Fredericia @ 1.2

În EHF European League, fosta EHF Cup, o avem pe CSM Constanța. Aceasta va evolua în faza grupelor. Formația românească s-a aflat în urna a doua la tragerea la sorți. Dintre aceste echipe românești în cupe europene ar fi indicat să ne concentrăm pe cele din EHF European Cup, fosta Challenge Cup. Aici CSM Reșița cucerea cele mai multe titluri din istoria competiției: 3 la număr. De asemenea, între 2015 și 2019, echipele românești câștigau de 3 ori competiția. Sezonul trecut Minaur Baia Mare a ajuns până în semifinală. Acum România le va avea în European Cup pe CSM București, Minaur Baia Mare și Potaissa Turda. 

Dată meciEchipăCompetițieFază
12.09.2024DinamoChampions LeagueGrupe
8.10.2024CSM ConstanțaEuropean LeagueGrupe
14.09.2024CSM BucurestiEuropean CupTur 1
19.10.2024Minaur Baia MareEuropean CupTur 2
19.10.2024Potaissa TurdaEuropean CupTur 2
Echipe românești în cupe europene – handbal masculin

Performanțe mai slabe la voleiul masculin decât la cel feminin

În acest sezon vom avea 6 echipe românești în cupe europene la volei masculin. Astfel, Corona Brașov va evolua în Champions League, Arcada Galați și Rapid București vor fi prezente în CEV Cup, iar Dinamo, Steaua și SCM Zalău vor evolua în Challenge Cup. Corona Brașov are însă 3 tururi de trecut pentru a ajunge în grupele Champions League. 

Dată meciEchipăCompetițieFază
19.09.2024Corona BrașovChampions LeagueCalificări tur 1
13.11.2024Arcada GalațiCEV CupȘaisprezecimi
19.11.2024RapidCEV CupȘaisprezecimi
20.11.2024DinamoChallenge CupȘaisprezecimi
19.09.2024SteauaChallenge CupCalificări
9.10.2024ZalauChallenge CupTur 1
Echipe românești în cupe europene – volei masculin

La polo, fotbal în sală și rugby nu avem speranțe prea mari

Trebuie să recunoaștem că nu avem așteptări de la echipe românești în cupe europene în ceea ce privește competițiile de polo pe apă, fotbal în sală și rugby. Este adevărat, România este reprezentată la polo masculin de 5 echipe, însă rezultatele pe plan european întârzie să apară. Astfel, în grupele Champions League va evolua Steaua, iar în calificări le avem pe Dinamo și CSM Oradea. Mărturisesc că nu am găsit nicăieri informații despre echipele ce vor evolua în Euro Cup. Probabil însă că acestea vor fi Rapid și CSU Oradea, care au terminat pe locurile 4 și 5 ediția trecută în campionat.

La fotbal în sală și la rugby avem o singură reprezentantă. Asta ar rezulta din puținele informații găsite. Astfel, la fotbal în sală o vom avea pe United Galați, aflată în ultima urnă la tragerea la sorți. United Galați joacă în grupele Champions League, alături de Palma de Mallorca (Spania), Dobovec (Slovenia) și MNK Dinamo (Croația). Meciurile se vor disputa în perioada 22-27 octombrie. La rugby Romanian Wolves va evolua în Europe Super Cup. Primul meci îl va disputa pe 15 septembrie.

SportDată meciEchipăCompetițieFază
Polo8.10.2024SteauaChampions LeagueGrupe
Polo13.09.2024DinamoChampions LeagueGrupă preliminară
Polo13.09.2024CSM OradeaChampions LeagueGrupă preliminară
PoloRapidEuro Cup
PoloCSU OradeaEuro Cup
Fotbal în sală22.10.2024United GalațiChampions LeagueGrupe
Rugby15.09.2024Romanian WolvesEurope Super CupGrupe
Echipe românești în cupe europene – polo, fotbal în sală, rugby masculin

Echipe românești în cupe europene – feminin

Cele mai multe speranțe aici le avem la handbal și la volei. De altfel, împreună cu baschetul, acestea sunt singurele sporturi la care mai avem reprezentanți. La fotbal am avut-o pe Farul Constanța, care a pierdut însă în preliminariile Ligii Campionilor. 

România aliniază pentru prima oară 3 echipe în grupele EHF Champions League

La handbal vom avea 5 echipe românești în cupe europene în acest sezon. Astfel, în Champions League le avem pe CSM București, Rapid București și Gloria Bistrița. În European League va evolua direct în grupe Dunărea Brăila, iar în calificări o vom avea pe Râmnicu Valcea. 

100% BONUS la depunere 500 RON

Cele 3 formații din Champions League au disputat deja un meci. CSM București a pierdut, iar Rapid și Gloria Bistrița au câștigat. De punctat că Gloria Bistrița o învingea pe CSM București în prima etapă. Această victorie a bistrițencelor anunță o competiție internă foarte disputată în acest sezon. Revenind, să spunem că o grupă de Champions League are 8 echipe, primele două mergând în sferturi, iar următoarele 4 în play-offul pentru sferturi. 

În European League SCM Râmnicu Vâlcea are două tururi de trecut pentru a ajunge în faza grupelor. Sezonul trecut aveam o semifinală românească in European League. Se înfruntau Gloria Bistrița și Dunărea Brăila. Bistrițencele se calificau în finală, una pe care o pierdeau.

Dată meciEchipăCompetițieFază
8.09.2024RapidChampions LeagueGrupe
7.09.2024Gloria BistrițaChampions LeagueGrupe
7.09.2024CSM BucurestiChampions LeagueGrupe
11.01.2025Dunărea BrăilaEuropean LeagueGrupe 
5.10.2024Râmnicu VâlceaEuropean LeagueCalificări tur 2
Echipe românești în cupe europene – handbal feminin

Atenție la CEV Cup

Voleiul feminin trimite 4 echipe românești în cupe europene în acest sezon. Astfel, Voluntari va evolua în calificările Champions League, Alba Blaj în CEV Cup, iar CSM Lugoj și CSM Târgoviște în Challenge Cup. De menționat că în urmă cu 3 sezoane Alba Blaj era semifinalistă CEV Cup. Cu două sezoane în urmă, CSM Târgoviște era semifinalistă în această competiție, pe cand Alba Blaj se califica în finală, una pe care o pierdea. 

Pachet de 500 RON Bonus

CEV Cup nu este însă singura competiție în care avem performanțe la volei feminin. În Challenge Cup România avea două finaliste în ultimele 4 sezoane. Este vorba de Alba Blaj și de Lugoj. 

Dată meciEchipăCompetițieFază
2.10.2024VoluntariChampions LeagueCalificări tur 3
13.11.2024Alba BlajCEV CupȘaisprezecimi
8.10.2024CSM LugojChallenge CupTur 1
9.10.2024CSM TârgovișteChallenge CupTur 1
Echipe românești în cupe europene – volei feminin

Vrem performanțe și în baschetul feminin

Dacă în cupele europene masculine echipele românești de baschet au început să aibă rezultate, nu se poate spune la fel și despre echipele feminine. Pentru acest sezon avem calificate 3 echipe românești în cupe europene. Astfel, CMS Constanța va juca în calificările Champions League. În Euro Cup o vom avea pe Sepsi direct în grupe, în vreme ce U.Cluj va evolua în calificări. 

Dată meciEchipăCompetițieFază
17.09.2024CMS ConstanțaEuroligaCalificări
10.10.2024SepsiEuro CupGrupe
19.09.2024Univ.ClujEuro CupCalificări
Echipe românești în cupe europene – baschet feminin

Cine spunea că România nu mai obține performanțe la sporturile de echipă la nivel de club se înșeală. Este adevărat, performanțele nu vin la cel mai înalt nivel, însă este bine că le avem și pe acestea deocamdată.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite