Cote pariuri pentru primul meci stabilit din optimile EURO: Elveția vs Italia

Cote pariuri pentru primul meci stabilit din optimile EURO: Elveția vs Italia / sursa foto Facebook

Cote pariuri pentru primul meci stabilit din optimile EURO: Elveția vs Italia – dacă și tu ești în căutare de acest subiect, atunci citește în continuare materialul nostru.

Cunoaștem prima optime de finală de la EURO 2024 în urma rezultatelor înregistrate în meciurile din ultimele două zile. Elveția și Italia se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală, într-o partidă programată pe 29 iunie, de la ora 19:00.

A fost mult dramatism la EURO 2024 în seara zilei de luni. Croația a deschis scorul în meciul cu Italia, după ce cu câteva minute înainte Luka Modrić ratase o lovitură de la 11 metri. Italia părea că atacă în zadar și nu avea ocazii mari de a marca, dar golul egalării și al calificării a venit abia în minutul 90+8. A fost suficient pentru o calificare de pe locul secund, iar sorții par a fi favorabili pentru reprezentativa Italiei, care va întâlni Elveția în optimile de finală.

Pe platformele cu cote pariuri EURO 2024 italienii pornesc cu prima șansă. Campioana en titre are cota 1.65 la calificarea în sferturile de finală, iar Elveția are 2.15. Pentru victoria în timpul regulamentar, cotele sunt următoarele:

  • victorie Elveția: 3.40
  • egal: 3.00
  • victorie Italia: 2.50

Cum s-au calificat echipele în optimi

Elveția a terminat pe locul secund în Grupa A, fără să piardă vreun meci. A debutat în forță, cu un succes cu 3-1 contra Ungariei, iar apoi au urmat două remize cu același scor, 1-1 cu Scoția și Germania în meciul decisiv.

De partea cealaltă, Italia a tremurat serios pentru calificare. Încă din primul meci a avut emoții cu Albania, dar a reușit să obțină victoria după ce s-a impus cu 2-1. A urmat eșecul cu Spania, scor 0-1, la capătul unui meci slab, iar în partida decisivă cu Croația, încheiată 1-1, dramatismul a fost total. Italienii sunt însă în optimi și tot ce s-a întâmplat este dat uitării. De acum înainte privesc doar spre fazele finale ale competiției.

“Încă se întâmplă lucruri pe care nu mi le explic, trebuie să ne ocupăm de asta. Ne-am calificat meritat în optimi. Spre final nimeni nu mai credea, dar echipa noastră a jucat limpede. Trebuie să-i felicităm pe fotbaliști pentru felul în care au jucat, o echipă care a terminat într-o manieră atât de ofensivă pe teren. Jucăm la jumătate din potențial, nu reușim să producem prea mult. Trebuie să facem lucrurile mai bine, forma nu are nicio legătură cu asta, trebuie să facem mai mult, am fost puțin timizi”, a declarat selecționerul Luciano Spalletti

Cele două echipe se cunosc bine

Elveția este o adversară pe care o cunosc bine și pe care au întâlnit-o adesea în ultimii ani. Echipele au fost adversare și în faza grupelor de la EURO 2020, când italienii s-au impus cu 3-0 prin dubla lui Locatelli și reușita lui Immobile. De asemenea, s-au mai întâlnit și în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Atunci au fost două rezultate de egalitate, 0-0 și 1-1.

În ce privește istoria, aceasta este de departe de partea Italiei. Peninsularii au câștigat turneul continental de două ori în istorie, în 1968 și 2021 (EURO 2020). De asemenea, mai au în palmares două finale pierdute, la edițiile din 2000 și 2012.

De partea cealaltă, Elveția are doar șase participări la un Campionat European. La primele trei, în 1996, 2004 și 2008, a fost eliminată în faza grupelor. În 2016 a pierdut în optimi, iar în 2021 a cedat în sferturile de finală. Elveția este o cunoștință și a naționalei României, după ce a fost adversara noastră în preliminariile pentru EURO 2024 și a terminat sub noi.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betfair

100% BONUS până la 550 RON

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

Primul pariu fără risc până la 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

WinBet

Până la 180 RON - Pariuri Gratuite