Ce este Dota 2 si cum se joaca la pariuri?

Ce este Dota 2 si cum se joaca la pariuri? Dota 2 este unul dintre cele mai cunoscute titluri de joc electronic din toate timpurile. Cu adepti in intreaga lume, incet si sigur a devenit cel mai premiat joc din intreaga industrie. Nu toata lumea insa stie ce inseamna jocul Dota 2, motiv pentru care va oferim toate informatiile de baza pe care trebuie sa le stiti despre joc.

Jocul este gratuit si se poate descarca de pe platforma Steam. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi un cont gratuit pe aceasta platforma si apoi sa instalezi jocul.

Dota 2, cel mai premiat joc din istoria sportului electronic

Industria jocurilor video a crescut simtitor de la un an la altul, implicand sume ametitoare, de ordinul miliardelor de dolari. Pana in anul 2022, producatorii asteapta ca piata sa se extinda si sa valoreze aproximativ doua miliarde de dolari. O parte importanta din sponsori intorc serviciul si investesc bani in concursuri ale jocurilor electronice.

The International este cea mai premiata competitie din istoria jocurilor electronic care dateaza de la inceputul anilor 2000. In ultimii cinci ani jucatorii de Dota 2 s-au imbogatit. Cele mai bune echipe au participat la concursuri cu o valoare totala de peste 200 de milioane de dolari. Editia din 2022 – organizata in Singapore – le-a adus campionilor de la Tundra Esports nu mai putin de $8,518,800!

Top turnee in bani de sport electronic

  1. The International 2021 – 25.53 milioane de dolari
  2. The International 2018 – 25,53 milioane de dolari
  3. The International 2017 – 24,68 milioane de dolari
  4. The International 2016 – 20,77 milioane de dolari
  5. The International 2015 – 18,42 milioane de dolari

GG (Gaming Gladiators) se afla in momentul de fata pe primul loc in clasamentul mondial al echipelor, la Dota 2. Tspirit si Team Liquid completeaza podiumul.

Pariuri Dota 2 online

Evolutia sporturilor electronice a permis adoptarea acestora de industria jocurilor de noroc. Asa se poate explica prezenta unor jocuri precum Dota 2 in oferta celor mai populare case de pariuri online din Romania. Turnee organizate aproape saptamana sunt cotate la pariuri, o parte dintre ele chiar se pot urmari pe livestreaming-ul pus la dispozitie de aceste site-uri.

100% BONUS la depunere 500 RON

Desi sunt sporturi electronice, oferta este una variata. Cel putin 7 astfel de Pariuri DotA 2 se gasesc pentru fiecare meci in parte. Turneul “WeSave! Charity Play” este in plina desfasurare in zilele acestea, pentru fiecare duel se poate opta pe pariuri precum castigator meci, castigator harta 1, castigator harta 2. Alte Pariuri Dota 2 care fac parte din oferta Betano sunt cele precum total harti, handicap meci, primul la X kill-uri pe harta.

Pariuri Dota 2 la Betano

Ce este Dota 2

Dota 2 face parte din familia jocurilor multiplayer online de lupta in arena. Acesta combina elemente din jocurile de strategie si cele din timp real, care sunt bazate pe aparare. Asemanator jocului League of Legends, Dota 2 a fost inspirat in mare parte din Warcraft III sau Defence of the Ancients. Jocul are drept dezvoltator compania Valve, recunoscuta la nivel mondial pentru aparitia unor jocuri electronice de exceptie.

Un succes al jocului s-a datorat companiei Icefrog, care a continuat colaborarea cu Valve si pentru acest joc. In mare parte Dota 2 inseamna un joc de lupta intre doua echipe de cinci jucatori, fiecare controland cate un erou. Exista peste o suta de eroi dintre care jucatorii pot alege si cu ajutorul carora sa distruga baza adversa.  Castigand aur si experienta, acesti eroi se dezvolta din ce in ce mai mult, ajungand intr-un final sa fie extrem de competitivi.

Cum se joaca Dota 2?

Pe scurt DotA 2 inseamna sa-i distrugi baza inamicului inainte sa faca el lucrul acesta. Doua echipe a cate cinci jucatori au posibilitatea sa aleaga dintr-o gama variata de peste o suta de eroi unici. Acesti eroi se impart pe patru mari categori: putere, inteligenta si agilitate. Fiecare dintre acestia contribuie intr-o masura sau alta la desfasurarea luptei.

Cei de forta sunt numiti “tanc” in lumea acestui joc si asta pentru ca ei trebuie sa fie in linia intai, uficient de rezistenti la loviturile incasate. Eroii de agilitate au ca principal scop sa cumpere obiecte care le sporesc viteza si puterea de atac. Cu puncte de viata mai putine, ei compenseaza prin rapiditarea purtarii unui atac. Ultima categorie si nu cea din urma este cea a eroilor de inteligenta. Un erou de inteligenta poate varia de la unul agresiv si pana la unul foarte bun pe faza de aparare, dar per total aportul lui este foarte important.

Aurul si inteligenta fac diferenta

Fiecare erou indiferent de categoria din care face parte este dotat cu patru abilitati care il definesc, dar cea mai puternica este “ultimata”. Aceasta abilitate devine activata odata ce eroul atinge nivelul 6. Pentru a face asta el trebuie sa acumuleze suficiente puncte de experienta, pe care le poate strange omorand unitati inamice sau creaturi ale padurii.

In stanga ecranului de joc harta jocului, pe care sunt trei culoare, fiecare avand cate trei turnuri defensive. Acestea sunt pentru a respinge si a pune la pamant unitatile inamice. Odata ajunge aceste creaturi in raza turnurilor de actiune, ele sunt atacate, aducand experienta si aur echipei. Aurul este foarte important pentru achizitionarea de obiecte, iar inteligenta pentru a urca eroul la un nivel mai avansat.

Ce este un erou

Eroul este o unitate pe care jucatorul o controleaza. Fiecare dintre eroii DotA este unic in felul sau, iar performanta la care poate ajunge este in functie de cel care se afla dincolo de ecran. Din acest motiv cei mai buni jucatori de DotA 2 din lume sunt considerati genii. Jocul implica abilitati de calcul, deciziile lor fiind luate in decurs de cateva secunde.

Exista peste 100 de eroi disponibili, ei fiind distribuiti in trei mari categorii: forta, agilitate si inteligenta.

Ce sunt puncte punctele de inteligenta si cum te ajuta

Punctele de inteligenta sunt foarte importante si permit eroului sa atinga cel mult nivelul 25. Un nivel este atins cand se acumuleaza exact numarul necesar de puncte de inteligenta pentru a creste puterea abilitatilor. Sunt trei abilitati catalogate ca fiind normale si una speciala. Abilitatile normale pot ajunge pana la nivelul patru, iar cea speciala, denumita de jucatori „ultimata” atinge nivelul 3. Activarea acestora in decursul jocului costa puncte de mana si au o perioada de reincarcare care variaza de la un erou la altul.Punctele de viata si de mana sunt afisate pe fond verde, respectiv albastru, precum si valoarea exacta a regenerarii lor pe secunda.

Ce este un item si importanta lui in desfasurarea jocului

Un item DotA 2 este un obiect care contribuie la dezvoltarea eroului. Asa cum am precizat anterior, un erou poate sa fie de forta, agilitate sau inteligenta. Pentru a-si pune cat mai mult in valoare aceste calitati, el are nevoie sde build-ul potrivit. Astfel trebuie sa cumpere obiectul potrivit conform eroului sau a situatiei adversarilor.

Ce este DotA 2 si cum se joaca. Pariuri DotA 2 – sursa foto: gamespace

Un erou poate purta sase asemenea obiecte. Aceste elemente sunt activate in functie de situatia pe care jocul o cere, exact in momentul potrivit. Configurarea tastelor rapid te pot ajuta sa faci lucrul acesta in timp util si astfel utilizarea obiectelor sa fie la indemana. Achizitia lor se poate face de la magazinele existente in padure sau de la fantana din propria baza.

Cum faci aur si experienta in Dota 2

Fiind si un joc de strategie, modalitatile de a te dezvolta si a duce eroul la un alt nivel sunt diferite. In primul rand trebuie a sa strangi cat mai mult aur pentru a achizitiona obiectele potrivite pentru eroul tau si pentru a-l ajuta sa se descurce mai tarziu. Atat aurul, cat si experienta vin de la creepi, creaturile generate de ambele baze sau cele deja existente in padure.

Daca in League of Legends aceste creaturi sunt denumite minioni, in DotA 2 poarta numele de creepi. Ei sunt de mai multe feluri, iar uciderea lor aduce o suma de bani celui care face acest lucru. De asemenea, contribuie la asaltul asupra turnurilor inamice. Acesti crepi pot fi de mai multe feluri: melee, range, siege, neutral.

Distributie creepi

Melee

  • Puncte de viata: 550
  • Armura: 2
  • Putere de atac: 19-23
  • Valoare in aur: 34-41
  • Experienta generata: 57

Range

  • Puncte de viata: 300
  • Puncte de mana: 500
  • Armura: 0
  • Putere de atac: 21-26
  • Valoare in aur: 50-56
  • Experienta generata: 69

Siege

  • Puncte de viata: 875
  • Putere de atac: 35-46
  • Rezistenta la magie: 80%
  • Valoare in aur: 66-80
  • Experienta generata: 88
  • Putere suplimentara de distrugere a constructiilor: 250%

Neutral

  • Reinvie la fiecare minut in spoturile speciale din padure
  • Ataca eroul atunci cand sunt atacati

Top case pariuri online care ofera pariuri eSports

100% BONUS la depunere 500 RON

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Pachet de 500 RON Bonus

URMĂREȘTE-NE PE

Agenții Pariuri Recomandate
Betano

100% BONUS la depunere 500 RON

Superbet

Pachet de 500 RON Bonus

888Sport

100% BONUS până la 500 RON

Unibet

100% BONUS până la 300 RON + 200 rotiri cash

Las Vegas

BONUS sport până la 900 RON

Betfair

100% BONUS până la 550 RON