BRD si echipa de handbal masculin, U Cluj, au pus bazele unui parteneriat

BRD si echipa de handbal masculin, U Cluj, au pus bazele unui parteneriat

BRD si echipa de handbal masculin, U Cluj, au pus bazele unui parteneriat ce a fost anuntat pe data de 8 iunie, in cadrul unui eveniment din seria ”Neinvinsii”. Acesta a fost moderat de catre protagonistii podcastului “Vorbitorincii”:

  • Radu Paraschivescu (scriitor)
  • Catalin Striblea (jurnalist)

BRD Groupe Société Générale si Universitatea Cluj au decis sa inceapa o colaborare menita sa sustina sportul romanesc. In dialogul conferintei de presa s-au inscris si Carman Amariei (antrenoarea echipei), Flavia Popa (Secretar General BRD) dar si Liviu Hossu (presedintele sectiei de handbal U Cluj).

Universitatea Cluj se apropie de centenar

Echipa de handbal masculin a celor de la Unviersitatea Cluj si-a inceput activitatea in anul 1935, atunci cand baschetul includea o echipa de 11 jucatori. Deceniile au trecut, insa studentii au continuat sa activeze pe prima scena a handbalului romanesc. In sezonul precedent, echipa a avut cea mai mica medie de varsta din Liga Zimbrilor – doar 23 de ani. Clubul continua sa sustina tinerii in aceasta directie.

Omul cheie al celor de la Universitatea Cluj a fost interul Calin Hossu, cel care a devenit principalul marcator ini Liga Zimbrilor.

Evenimentul de saptamana trecuta a adunat atat fani ai clubului, cat si iubitori ai acestui sport. Conferinta – ce i-a avut moderatori pe Catalin Striblea si Radu Paraschivescu – face parte dintr-o serie de evenimente dedicata sportului, denumita “Neinvinsii”.

Carmen Amariei – o emblema in handbalul romanesc – a fost principala protagonista a evenimentului. Aceasta a reusit de-a lungul carierei sa castige titlul in Romania, Danemarca sau Franta si s-a impus la Campionatul Mondial de tineret alaturi de nationala Romaniei, in 1955. Dubla castigatoare de Liga Campionilor a declarat:

„Trebuie să mărturisesc că nu am visat să fiu antrenoarea unei echipe de băieți, însă îmi plac foarte mult provocările, chiar dacă am fost primită cu circumspecție. Mă bucur extraordinar pentru că mi s-a oferit această șansă și cred că împreună cu partenerii noștri ne vom atinge obiectivele.”

Carmen Amariei a devenit anul trecut singura antrenoare din handbalul masculin romanesc.

Liviu Hossu s-a aratat si el incantat de noul parteneriat, declarand:

„Am visat la acest moment și el înseamnă foarte mult pentru noi. Deschiderea pe care am avut-o din partea BRD este extraordinară, consider că partenerii noștri ne vor ajuta să ajungem la un nivel superior și avem foarte multe de învățat de ei.”

BRD si echipa de handbal masculin, U Cluj – un parteneriat benefic

BRD este la al doilea parteneriat cu handbalul romanesc, dupa intelegerea cu echipa feminina CSM Bucuresti. Flavia Popa – Secretat General la BRD Groupe Société Générale a tinut sa faca unele precizari:

„De mai bine de 10 ani, BRD este suporter al handbalului românesc. Am trăit alături de sportivele și sportivii din handbal momente de bucurie, dar și unele din care am avut multe de învățat despre dedicare, perseverență, coeziune. Handbalul este un sport care ne-a învățat de-a lungul timpului că ceea ne face învingători nu este întotdeauna victoria, ci puterea de a o lua de la capăt a doua zi după o înfrângere, și încăpățânarea de a nu renunța când este greu. Investim în sport pentru că el ne învață cum să fim mai buni în viețile noastre, în profesiile noastre, în organizațiile noastre. Investim în sport pentru că este nevoie ca tinerii să aibă astfel de modele.”

Proiectul jurnalistic “Neinvinsii” a prins viata in online, in anul 2018. Acesta a adunat de-a lungul timpului peste 15 sportivi romani si straini, care si-au spus povestea. Motivatia, dorinta si perserverenta sunt principalele calitati promovate.

Anuntul legat de BRD si echipa de handbal masculin Universitatea Cluj reprezinta al doilea eveniment de acest tip in anul 2024 – dupa cel din luna martie, ce a avut-o protagonista pe Cristina Neagu – care este in prezent si ambasadoare BRD. Compania a participat la doua dintre cele mai mari performante din istoria handbalului feminin romanesc: 2015 (medalie de bronz la Campionatul Mondial) & 2018 (locul 4 la Campionatul European).

Pariaza pe handbal feminim cu 500 RON BONUS!

URMĂREȘTE-NE PE