Senegalezii sunt increzatori. Fundasul Mbodji suna trezirea pentru nationala sa, acesta dorindu-si sa ajunga departe in aceasta competitie.

Fundasul central Kara Mbodji, al celor de la Anderlecht, a revenit pe teren dupa o pauza de 5 luni. Acesta a fost inclus in lotul pentru Cupa Mondiala, iar senegalezul a declarat ca mai are putin de muncit pentru a fi apt de joc. Senegal a avut cea mai buna generatie a sa in 2002, atunci cand a avut rezultate notabile la Campionatul Mondial din Coreea de Sud si Japonia. Generatia condusade Cisse a reusit sa o invinga pe Franta la acel turneu, ajungand pana in sferturile de finala ale competitiei. Mbodji declara ca generatia actuala poate depasi performantele aceleia din 2002 si isi incurajeaza co-nationalii, in incercarea de a ajunge in primele 8 echipe ale lumii. Iata ce a declarat acesta, conform celor de la fifa.com:

” A fost o pauza destul de lunga pentru mine.. 5 luni. Nu a fost usor pentru mine, dar sunt foarte fericit pentru ca revin pe teren. Mai am putin de muncit, dar voi fi gata pentru Cupa Mondiala. Trebuie sa ne mobilizam exemplar pentru aceasta sansa pe care o avem. In primul rand, trebuie sa incercam sa iesim din grupe cu bine. Iar apoi vom trata fiecare meci ca pe o finala. Ar fi ceva incredibil pentru noi si pentru oamenii de acasa, sa repetam macar performanta baietilor din 2002.”

Fundasul de 28 de ani si-a inceput cariera la FC Diambars, ca in 2010 sa faca pasul la Tromso. A jucat pentru norvegieni timp de 2 sezoane, iar apoi a trecut pe la Genk. Din 2015 este jucatorul celor de la Anderlecht, pentru care a marcat de 6 ori in 68 de partide. Pentru nationala Senegalului, Kara Mbodji a strans incepand cu 2011, 56 de selectii si 4 goluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *