Peru si-a anuntat echipa pentru Cupa Mondiala

A mai ramas foarte putin timp la dispozitie pentru ca echipele sa-si anunte echipele finale, pentru a participa la Cupa Mondiala din Rusia, competitie ce sta sa inceapa in mai putin de o luna.

Peru pleca drept outsider in preliminariile Cupei Mondiale, dar cumva a reusit sa termine pe locul 5, peste Chile, iar aceasta pozitia a trimis-o la baraj.  Condusa foarte bine de tehicianul Ricardo Gareca, a trecut fara emotii de barajul cu Noua Zeelanda, o echipa pe care a invins-o cu 2-0, avantaj luat gratie jocului disputat pe propriul teren.

Acesta calificare este cu atat mai sarbatorita de poporul peruan, cu cat nu s-a mai intalnit cu un turneu de asemenea anvergura in ultimii 36 de ani. Ultima data cand Peru a mers la un Campionat Mondial a fost in 1982, cand incheia pe locul 20. De asemenea, constienta ca din nou pleaca cu ultima sansa in Grupa C, unde va juca cu Franta, Australia si Danemarca, jucatorii trebuie sa fie in forma maxima si pentru asta, Federatia Peruana de Fotbal a ales trei meciuri de pregatire.

Fara capitanul Paolo Guerrero, omul care a tras-o dupa el, in preliminarii, Peru a aratat ca poate juca foarte bine in fata nationalelor europene. In luna martie, peruanii au castigat cu 2-0 in fata Croatiei si 3-1 cu Islanda.

Prima intalnire amicala este stabilita pentru 29 mai, Peru vs Scotia, cateva zile mai tarziu, pe 3 iunie, Arabia Saudita va sta de partea cealalta a terenului, in timp ce ultimul adversar pare si cel mai tare, Suedia calificata si ea la turneul final, joaca si ea impotriva peruanilor.

Echipa nationalei Peru pentru Cupa Mondiala 2018

Portari: Carlos Caceda; Jose Gallese; Jose Carvallo

Fundasi: Alberto Rodriguez; Luis Advincula; Miguel Araujo; Wilder Cartagena; Aldo Corzo; Anderson Santamaria; Miguel Trauco; Christian Ramos; NIlson Loyota; Luis Abram

Mijlocasi: Pedro Aquino; Christian Cueva; Edinson Flores; Paolo Hurtado; Sergio Pena; Andy Polo; Renato Tapia; Yoshimar Yotun

Atacanti: Raul Ruidiaz; Jefferson Farfan; Andre Carrillo