Panama si-a anuntat echipa pentru Cupa Mondiala

Selectionata cu cel mai slab lot de la Cupa Mondiala, Panama, si-a anuntat lotul alaturi de care spera sa lase o impresie frumoasa in Grupa G, unde va evolua alaturi de Anglia, Belgia si Tunisia.

Panama surprindea pe toata lumea cand reusea sa lase acasa Statele Unite ale Americii, iar parcursul sau, coroborat cu rezultatele celorlalte echipe nationale din calificarile pentru America Centrala si de Nord, a facut-o sa incheie pe locul al treilea, cu 13 puncte, golaverajul fiind cel care n-a trimis-o la meci de baraj, deoarece din punctul de vedere al punctelor a fost egalitate intre ea si Honduras.

De asemenea, este pentru prima oara in istoria tarii, cand merge la un turneul final, iar meritul selectionerului Hernan Dario Gomez este unul foarte mare. Pe de alta parte, acesta a beneficiat si de intelegerea din partea costaricanilor, care, in ultima etapa din turul 5 al preliminariilor au venit ca intr-o vacanta si dupa ce au condus-o pe Panama cu 1-0, Gabriel Torres si Roman Torres au intors scorul, obtinand victoria care a reusit sa-i trimita la Mondialul din Rusia.

Pana la debutul Cupei Mondiale, Panama va disputa doua partide de pregatire, meciuri care au menirea de a introduce echipa in atmosfera turneului final. Astfel, pe 29 mai, de la ora 21:45, Panama o intalneste pe Irlanda de Nord, iar pe 6 iunie, adversara ei o sa fie Norvegia. Ambele adversare intalnite nu fac parte din cele 32 calificate deja la Cupa Mondiala.

Jaime Penedo, unul dintre cei trei portari ai nationalei, aflati pe lista preliminara a celor 35 de jucatori din lotul nationalei din Panama, evolueaza la Dinamo Bucuresti, echipa pe are mari sanse sa o paraseasca chiar inaintea Mondialului.

Lotul Panama pentru Cupa Mondiala

Portari: José Calderón (Chorrillo FC), Jaime Penedo (Dinamo Bucuresti), Alex Rodríguez (San Francisco FC).

Fundasi: Azmahar Ariano (Patriotas FC), Felipe Baloy (CSD Municipal), Harold Cummings (San José Earthquakes), Eric Davis (DAC Dunajska Streda), Fidel Escobar (New York Red Bulls), Adolfo Machado (Houston Dynamo), Michael Murillo (New York Red Bulls), Luis Ovalle (CD Olimpia), Francisco Palacios (San Francisco FC), Richard Peralta (Alianza), Román Torres (Seattle Sounders SC).

Mijlocasi: Ricardo Ávila (KAA Gent), Edgar Barcenas (Cafetaleros de Tapachula), Ricardo Buitrago (CSD Municipal), Miguel Camargo (Universidad San Martín de Porres), Adalberto Carrasquilla (Tauro FC), Armando Cooper (Club Universidad de Chile), Aníbal Godoy (San José Earthquakes), Gabriel Gómez (Bucaramanga), José González (Unión Comercio), Cristian Martínez (Columbus Crew), Valentín Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Universitario de Lima), José Luis Rodríguez (KAA Gent).

Atacanti: Abdiel Arroyo (LD Alajuelense), Rolando Blackburn (Chorrillo FC), Ismael Díaz (Deportivo La Coruña), José Fajardo (CA Independiente), Roberto Nurse (Mineros Zacatecas), Blas Pérez (CSD Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (CD Huachipato).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *