Iran si-a anuntat echipa pentru Cupa Mondiala

Iran revine la Cupa Mondiala, unde are o misiune aproape imposibila, fiind nevoita sa lupte pentru un loc de calificare in Grupa B, alaturi de echipe precum Portugalia, Spania si Maroc.

Iran are un campionat, care, pare modest la o prima impresie, dar Esteghlal este una dintre formatiile care da cei mai multi jucatori la echipa nationala. Aceasta este echipa care se lupta, alaturi de Persepolis si Zob Ahan, pentru titlu, cat si pentru a cuceri Champions League Asia.

Calificarea la Cupa Mondiala din 2018 a fost o nimica toata, Iran terminand pe prima pozitie in turul al treilea, in Grupa A, unde le-a avut drept adversare directe pe Coreea de Sud, Syria si Uzbekistan. Asa cum era de asteptat, jucatorul lui Rubin Kazan, Sardar Azmoun, a fost cel mai bun marcator, dar nu trebuie omis compartimentul defensiv, care, in cele zece meciuri din turul al treilea al calificarilor asiatice, a luat doua goluri.

Perioada de pregatire a inceput inca din 18 mai, unde selectionerul Carlos Quiroz are sub comanda o parte dintre jucatorii alesi sa faca parte din lotul largit si care vor juca in cele trei meciuri de pregatire deja programate. Iran va evolua pe 19 mai, impotriva Uzbekistanului, pe 28 urmeaza sa intalneasca nationala antrenata de Mircea Lucescu, Turcia, iar ultimul meci de pregatire are loc pe 8 iunie, cand are loc Iran vs Lituania.

Iran a fost una dintre echipele nationale cu cele mai putine goluri primite dintre toate preliminariile programate. In cele zece meciuri disptutate, selectionata antrenata de Carlos Queiroz a fost invinsa in doua randuri, insa, atacul nu a fost nici el la inaltime, Serdar Azmoun inscriind patru din totalul de zece goluri ale nationalei sale, in turul al treilea al calificarilor.

Echipa nationala a Iranului pentru Cupa Mondiala

Portari: Alireza Beiranvand; Seyed Hossein Hosseini; Rashid Mazaheri; Amir Abedzadeh

Fundasi: Ramin Rezaeian; Voria Ghafouri; Steven Beitashour; Seyed Jalal Hosseini; Mohammad Reza Khanzadeh; Morteza Pouraliganji; Mohammad Ansari;Pejman Montazeri; Seyed Majid Hosseini; Milad Mohammadi; Omid Nourafkan; Saeid AGhaei; Roozbeh Cheshmi

Mijlocasi: Saeid Ezatolahi; Masoud Shojaei; Ahmad Abdolahzadeh; Saman Ghoddos; Mahdi Torabi; Ashkan Dejagah; Omid Ebrahimi; Ehsan Hajsafi; Ali Karimi; Soroush Rafiei; Ali Gholizadeh; Vahid Amiri

Atacanti: Alireza Jahanbakhsh; Karim Ansarifard; Mahdi Taremi; Sardar Azmoun; Reza Ghoochannejhad; Kaveh Rezaei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *