Cupa Mondiala 2018: Grupa E – Prezentare si program

Grupa E o sa fie una dintre cele mai urmarite din prima parte a Cupei Mondiale si afirm acest lucru deoarece din ea face parte Brazilia, principala favorita la castigarea trofeului, conform caselor de pariuri. Neymar&Co vor juca impotriva Elvetiei, Costa Ricai si Serbia.

Brazilia

De cinci ori campioana mondiala, Brazilia este tara cotata cu prima sansa la castigarea Cupei Mondiale din 2018, o competitie unde s-a calificat foarte usor. Avandu-l pe Tite la carma, “’cariocas” nu doar ca a facut o campanie de calificare excelenta, calificandu-se din postura de castigatoarea a preliminariilor Americii de Sud, ci a marcat si foarte multe goluri. Apararea a fost si ea punctul forte, Brazilia terminand cu cel mai bun atac, cat si cea mai buna defensiva. De asemenea, aceasta urmeaza sa joace si doua partide de pregatire. Pana la debutul Cupei Mondiale, sud-americanii vor juca cu Croatia, un meci programat pe 3 iunie, iar pe 10 iunie, Brazilia joaca impotriva Austriei.

Elvetia

Elvetia are parte de o generatie foarte buna, care, era foarte aproape sa trimita Portugalia lameciul de baraj, deoarece situatia in preliminarii s-a transat la golaveraj. Elvetienii au invins-o cu 2-0 pe campioane europei, in meciul tur, iar in retur a pierdut cu acelasi scor, drept pentru care a mers la baraj din cauza golaverajului mai slab pe care l-a avut. Continuitatea este cuvantul de ordine, fiind cea de-a patra calfiicare consecutiva la un asemenea turneu, iar de doua ori a reusit sa iasa din faza grupelor. Pentru a incerca a faca fata Braziliei si Serbiei, echipe alaturi de care va incerca sa-si dispute suprematia Grupei E, Elvetia va juca si doua meciuri de pregatire. Pe 3 iunie, de la ora 22:00, are meci cu Spania, iar pe 8 iunie, Japonia joaca si ea vs Shaqiri&Co.

Costa Rica

Fara probleme in calificarea la Cupa Mondiala din 2018, Costa Rica spera sa se autodepaseasca, in 2014 reusind sa faca sferturi de finala, ceea ce nu ar fi deloc exclus, daca tinem cont de faptul ca din lotul acesteia fac parte 13 jucatori care au jucat si in Brazilia. De asemenea, calificarea nationalei din Costa Rica la Cupa Mondiala, a devenit o obisnuinta, in patru din ultimele cinci editii si-a facut prezenta. De data aceasta lucrurile vor fi mult mai dificile, pleaca cu ultima sansa in grupa, dupa nationale care s-au dovedit in forma si care dispun de jucatori ce evolueaza la cel mai inalt nivel.  Costa Rica si-a programat si ea o serie de intalniri de pregatire, iar pe 3 iunie are cu Irlanda, apoi joaca impotriva Angliei, iar pe 11 iunie, se joaca Belgia vs Costa Rica.

Serbia

Nationala Serbiei beneficiaza de un lot foarte bun, fiind pentru a doua oara calificata dupa ce Iugoslavia s-a s-a divizat. In 2006 a evoluat sub denumirea de Serbia&Muntenegru, insa, de la impartirea teritoriala, a mai reusit sa-si faca o singura data aparitia la turneul final. In 2010, Serbia a facut o campanie lamentabila, parasind competitia inca din faza grupelor. De aceasta data, selectionata lui Mladen Krstajic pare sa dispuna de o generatie foarte buna, cu jucatori ce fac parte din lotul unor echipe de prim rang si aici putem sa-l numim pe Nemanja Matic (Manchester United) sau pe mijlocasul Benficai, Andrija Zivkovic.

Program

Etapa I

Costa Rica – Serbia – 17 iunie – “Cosmos Arena”

Brazilia – Elvetia – 17 iunie – “Rostov Arena”

Etapa II

Brazilia – Costa Rica – 22 iunie – “Saint Petersburg Stadium”

Serbia – Elvetia – 22 iunie – “Kiliningrad Stadium”

Etapa III

Elvetia – Costa Rica – 27 iunie – “Nizhny Novgorod Stadium”

Serbia – Brazilia – 27 iunie – “Otkrytiye Arena”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *